Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

UMA 15:42, 13 sie 2015

Nie podlewalam tego w tym roku bo niestety od wczesnej wiosny było tam rusztowanie od elewacji, wymiana okien, parapetów ogólnie jeden wielki balagan i olbrzymi cis którego juz się pozbyłam, ponieważ korzeniami zaczął mi wypychać murek do wjazdu do garażu.
Izolda 15:49, 13 sie 2015

Wszystko jasne. Przed sadzeniem czegokolwiek przekop glebę z obornikiem, odczekaj 2-3 tygodnie i dopiero sadź rośliny. Musi być bardzo wyjałowiona po tym cisie.
Toszka 16:36, 13 sie 2015

cisa szkoda... za takiego byś musiała zapłacić co najmniej kilkaset złotych... wielce prawdopodobne, że więcej...
było albo go przesadzić na jesieni, albo w przyszłym tygodniu (ma być chłodniej) uformować... Cis to takie stworzenie, które nawet opitolone do łysego patyka pięknie odrośnie. To niezwykle szlachetna roślina, żywotna i elegancka. I... niezwykle pożądana w niejednym ogrodzie.

Wrzosy w cieniu nie będą kwitły - wrzosy są światłolubne. Żurawki np. citronelle, Lime Ricky, Lime Marmolade - wszystkie żółte, ale pięknie rozświetlą zakątek.
UMA 16:42, 13 sie 2015

To podpowiedzcie mi jeszcze jak radzicie sobie z opadajacymi iglami z cisa i tymi czerwonymi jagódkami jak owocuje? Bo u Was jest tak slicznie a mnie nerwy biora jak sypia mi się te igly na chodnik przed domem i do ogródka.
UMA 16:49, 13 sie 2015

Toszka mam chęć na ta Citronelle i jak ją dostanę u siebie w jakimś ogrodniczym to napewno posadzę. Czy bedą graly żółte żurawki z różową hortką? I jeszcze jedno mam do Was pytanie czy może macie patent na 30 letniego cisa co z nim począć bo mój mąż ma dość tego jednego a jest niestety jeden jest ale chyba nie pozostaje mi nic innego jak go tylko wyciąć poprostu
Duzo tego obornika potrzeba? Czy kupić taki w nawozie w granulkach?
Toszka 16:50, 13 sie 2015

Jesli igły się sypią to najprawdopodobniej ma sucho lub trapi go jakaś dolegliwość...sadzaki?. Regularne formowanie, wyściółkowanie korą i igiełek nie zauważysz. Z jagódkami walczyłam sama, dopóki nie odkryłam przyjemności oglądania ucztujących ptaków zimą. Formowany cis mało owocuje.
Toszka 16:54, 13 sie 2015

Po co wycinać cisa. Daj jego zdjecie z bliska może mozna by uformować niwaki (ogrodowe bonzai). 30 letni cis...Jezusiczku - marzenie niejednego ogrodnika.
Inna sprawa, ze na jego wycięcie musisz mieć zgodę i powód do tej zgody. Jesli sąsiedzi doniosą....lub urzędnik wygoogluje....
UMA 17:19, 13 sie 2015

Myslę że nie doniosą a poza tym jeszcze stoi i czeka jest juz teraz ładny bo jest gęsty a jak przyszlam tu jakieś 6 lat temu to było tylko suche galezie i ledwo można bylo przejść chodnikiem bez rozczochranej głowy później zrobie jeszcze inne ujęcia i poprosze was jeszcze o pomoc przy tym mniejszym cisie ale narazie muszę leciec z dzieckiem na rehabilitacje.
To jest ten 30 latek.
Też niestet troszke poturbowany i pod nim nic nie chce rosnąć tragedia sucho jest strasznie
UMA 17:20, 13 sie 2015

Czekam na podpowiedzi Narazie uciekam
Ewik 17:26, 13 sie 2015

On jest cudny,ja bym go nie ruszała tylko trochę fryzurkę poprawiła