Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony 11:28, 12 sie 2015

Do góry
Ewuniu, byłam, widziałam i też zauważyłam żółtki
W sprawie twojego problemu z hortkami - one były sadzone niedawno, jeszcze nie ukorzeniły się dobrze w gruncie i stąd ten problem. Ugotowały się, więc ich reakcją obronną na wysokie upały było pozbycie się kwiatów.
Zobacz, ja kupiłam w czerwcu hortensje SPIRIT 'Invincibelle' . Miała jeden kwiatek. Potem się złamała i był sam patyk. Wypuściła zielone listki i się rozkrzewia

A tu anabelki białe, które sąsiadka chciała wyrzucić, zostały przesadzone w gorące dni. Przycięłam i starannie podlewam. Widać zawiązki listków:

Przytnij wszystkie swoje gałązki z uschniętymi kwiatkami i oberwij uschłe listki i podlewaj. Będzie dobrze. Wygląda na to, że korzeń żyje
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/93/937267/original.JPG

Ogród wśród pól i wiatrów 11:23, 12 sie 2015

Do góry
jolka napisał(a)
Moją uwagę absorbuje teraz nowa rabata - brzozowa. Ale prawda jest taka, że to jest czas hortensji.
Zatem z życzeniami dobrej nocy - limki w roli głównej

O Ta rabatke mi chodzilo... Sorki ale na telefonie ostatnio dzialam I kiepsko z pisaniem (Sam poprawia wg wlasnego uznania....)

Jezowki Sa ok, Bo mimo ze duzo kolorow to jednak ten Sa rodzaj byliny.
A tutaj... Chyba proporcja ilosc roslin w linii do dlugosci rabaty mi nie gra.ale na malym ekranie ciezko cos doradzic. Masz czas na orzemyslenia. Albo zrobic rytmiczne naadzsenia albo co innego. Rytmika jesli dobrze rozumiem to np 5 zurawek jasnych, 5 ciemnych, 3 trway I poten znow 5 zurawek. Te co masz pewnie sie nadaja do rozmnozenia.
A w ogole to nie chcialabys Te rabaty poszerzyc jeszcze? Za to hortki beda wieeelkie!
Trawnik bedzie super, ale Ty masz duze pole do popisu wiec spodziewam sie miekkiego dywanu za rok
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:13, 12 sie 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Zaczyna kwitnąć w połowie kwietnia, w maju szaleją orliki i łubiny oraz kocimiętka, w czerwcu ma przestuj. Znowu ruszyła od drugiego tygodnia lipca, niektóe kwiaty powinny kwitnać do przymrozków, chyba że wykończy je susza i upał.
Rabatę będę poszerzać, muszę dodać do niej byliny kwitnące w czerwcu.

Mam na tej rabacie takiego kwiatka. Nie wiem, co to - ktoś rozpozna?

Gosia nazwa nieważna zbieraj nasionka i siej, a jak się uda to zamawiam choć jedną hi hi Cudeńko
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:11, 12 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Upały znoszę dzielnie, a od wczoraj to już w ogóle, bo moje ramiona są purpurowe...Nigdy bym nie przypuszczał, że w Tatrach słońce może tak piec...Pierwszy raz łaziłem po tych górach i ostatni

Cieszy mnie tylko fakt, że nawet tak wysoko trawa wygląda zupełnie jak moja - jest ruda

Czyżby rekord? Temperatura oczywiście w cieniu...

Bo od razu na patelnię wszedłeś. Ja szłam do Doliny Pięciu Stawów niemal cały czas lasem i wzdłuż potoku. Nie czuło się wcale tego gorąca.
Do raju daleko - u Ewy 11:02, 12 sie 2015

Do góry

Do raju daleko - u Ewy 10:45, 12 sie 2015

Do góry

Czasem słońce czasem deszcz 10:44, 12 sie 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

Nic nie powiem oprócz tego, że marzę o takim miejscu do posiedzenia... Czadowo!
Do raju daleko - u Ewy 10:25, 12 sie 2015

Do góry

Do raju daleko - u Ewy 10:11, 12 sie 2015

Do góry
W niedzielę mogłam podziwiać wspaniałe ogrody pokazowe "U Kapiasa". Kto nie był, to polecam. Warto tam zajechać. Podzielę się z Wami tymi obrazami

Czasem słońce czasem deszcz 10:07, 12 sie 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

Cudo!
Cały ogród piękny i soczysty
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 10:06, 12 sie 2015

Do góry
Pogoda dopisuje i coraz więcej Lili się ukazuje na powierzchni wody

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:00, 12 sie 2015

Do góry
Konieczki napisał(a)

Ło w morde jeża a może jeżowki zajezbioza NO CUDEŃKO kopiuje w całości PRZEPIĘKNIE
A ta rabatami to długo kwitnie?

Zaczyna kwitnąć w połowie kwietnia, w maju szaleją orliki i łubiny oraz kocimiętka, w czerwcu ma przestuj. Znowu ruszyła od drugiego tygodnia lipca, niektóe kwiaty powinny kwitnać do przymrozków, chyba że wykończy je susza i upał.
Rabatę będę poszerzać, muszę dodać do niej byliny kwitnące w czerwcu.

Mam na tej rabacie takiego kwiatka. Nie wiem, co to - ktoś rozpozna?
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:50, 12 sie 2015

Do góry
jona napisał(a)
Zaciekawiło mnie nasionko w tytule wątku, który już przejrzałam i postanowiłam, że tu zostaję . Jest warzywnik, są jeżówki, dużo kwiatków sianych i doświadczenia z siania roślin. Czegóż więcej chcieć?

Cześć, Asiu! Miło mi, że zajrzałaś i w dodatku chcesz zostać Zajrzę do Ciebie w wolnej chwili

W Kruklandii 09:40, 12 sie 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Trawnik trochę biedny już...

o te
Ogródek Ewy 09:32, 12 sie 2015

Do góry
Nallar napisał(a)

Właśnie to jest ten plus, wiesz jaki kolor kupujesz. Iwonko stipy nie wysiewałam a szkółce były trawy z serii "potwory" Kupiłam ML, ale on też chyba będzie zbyt duży. W przyszłym tygodniu odwiedzę inną szkółkę, może uda mi się kupić coś mniejszego.

Ewa, to się wstrzymaj. Nasionka stipy ci zbiorę i wyślę, w lutym sobie wysiejesz plantację i nie będziesz kasy wydawać. Jest już sierpień, to wiesz. A jak różyczki się rozrosną, to ta stipa tam fajnie by wyglądała. Łuki przy różach ma tylko stipę
https://pl.pinterest.com/pin/529876712386206648/
U Szmitów doniczka stipy kosztowała 12 zł. A z wysiania ja miałam 100 siewek z pudełka po lodach. Pierwszy raz siałam. Nie wierzyłam, ze mi się uda. Pikowałąm po dwie. A teraz zobacz:
Moja działka na Dębowym Lesie 09:29, 12 sie 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Udanej przeprowadzki!

Mój teraz ogród ( działka ) też podupadnie.
Tak, będę teraz mieszkała w domku z ogrodem, jak kiedyś go stworzę ;:24 Działka pozostaje.Część, co mi się rozmnożyło na działce oczywiście przeniosę
Nowy ogród ma powstać.Ale kiedy? Nie mam pojęcia..Ale resztę trzeba kupić.a teraz pusta jestem jak nic.
Sucho , upały,, cóż jest jak jest.Mi czasu teraz jeszcze bardziej brakuje na wszystko..Czasu coraz mniej Na dojazdy do pracy teraz jeszcze dojdzie więcej.
Z nowego miejsca będę miała ze 2, km bliżej do działeczki.ale tym samym dalej do pracy i połączenia mam duużo gorsze.Trochę mnie to wszystko przeraża.
;:129 : .Zdrowie szwankuje..
Ale takie życie... Ale chyba będzie dobrze,luźniej . prawda?

JEŻÓWKA - Secret Glow

]
Moja działka na Dębowym Lesie 09:26, 12 sie 2015

Do góry
jola54 napisał(a)
Aniu! ogród cudny! a u mnie wszystko schnie, pomimo podlewania. hortensje spaliło słońce a inne kwiaty tez usychają.... płakać się chce...pozdrawiam

Sucho , upały,, cóż jest jak jest.
Mi czasu teraz jeszcze bardziej brakuje na wszystko..Czasu coraz mniej
Ot życie

Róża Elmshorn - ciągle kwitnie

LO
Ogródek Iwony 09:20, 12 sie 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Dałabym tego ML na całości Nie wiem czy takie 3 szt. posadzone będą dobrze wyglądać...ale ja Iwonko kocham mini mini więc oczywiście nie kieruj się moim zdaniem

Może ML w jednym długim pasie i do tego RB przed nim, już bez ptasich łapek?
ML też fajne tło robiłby dla hortensji w kwadracie.

Kleine Fontanne jak dla mnie za zielony na tą rabatkę.
Podobają mi się śliwy z dodatkiem jasnych traw ale oczywiscie Ty tu urządzisz

popieram! dla ptasich będzie już tam za ciasno a ML ładnie będzie kontrastował z ciemnymi liśćmi śliw
Zobacz ML z ciemnym drzewem co prawda nie ma takich bordowych liści jak śliwy ale ta jablon ma zabarwienie bordowe
Czasem słońce czasem deszcz 09:19, 12 sie 2015

Do góry

i to by było na tyle
Czasem słońce czasem deszcz 09:14, 12 sie 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies