Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tu ma być ogród :) 21:57, 11 sie 2015

Do góry
Apache dla Ciebie Fotka z telefonu. Co jest z tyłu grzecznie proszę nie patrzeć Wszystko idzie pod łopatę

U BusyBee w ogródku... 21:55, 11 sie 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)
Werbeny i trawy w nasadzeniach w Rydze

Bylam I widzialam poczatkuem czerwca - super prawda? I tam sie bacznie szalwii omacznionej przygladalam. I chyba jezowki tez tam byly....bardzo podobala mi sie tez Ta falistosc Rabat.
W ogole Ryga swietna I bardzo zielona. Na Jurmali bylam w Majori - bylas? Tam sie przekonalam ze cale zycie na die is bylam. Kolezanka z pracy polecila mi resto gdzie kazala mi zamowic tylko 1/3 porcji! Tak duza dostalam I byla tak pyszna ze hoho. Nic tylko czekam na kolejny wyjazd sluzbowy do Rygi....a ten niepredko.
Jestem w polu 21:53, 11 sie 2015

Do góry
Ale się rozpędziłam i od pierwszej strony do końca wszyściutko obejrzałam.
Pragnę się przywitać i dołączyć do miłego grona,a skoro mam też na imię Hania to chyba pasuję do tej ogrodowej rodzinki.Mam też kotkę i piecholka,pozdrawiam wszystkich tu zaglądających .
Malutki pod lasem 21:53, 11 sie 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)

A tu turkuć podjadek na jeżynach Wyjadł prawie wszystkie

Ja mam takie dwa turkucie na malinach ale u mnie to wnuczki.
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 21:50, 11 sie 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
i moj cyprysik nutkajski w kawałkach
za duzy jest

Witaj! Ale zmiany! I na leżaczku poleżeć można (jeśli nie za gorąco).

A cyprysik super. Ile czasu u Ciebie rośnie? Bezproblemowy?
Dopytuję bo chciałabym sobie zafundować.Pozdrawiam.
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 21:47, 11 sie 2015

Do góry
Ewik - ja liczę że będą jeszcze i filiżanki

Mirella -Ja dostałam nasionka od Iwony,dlatego tak ładnie wzeszły

Madzenka - ja też tak myślę,że to upały zniekształciły filiżankę
Ascot też się teraz otworzyła na płasko

A Falstaff to już całkowicie znieksztrałcony ma kwiat.

A avatarek nareszcie znalazłam traki konkretny

Mala_Mi - No przecież właśnie przesyłam,tylko jej nie....

Ensata - mój eM już dawno stwierdził,że ja do sekty ogrodowej się zapisałam,a żabka to jedno z moich ulubionych ogrodowych stworzonek Więc wszystko gra

butterfly - Artemis

olaw - bierz póki dają za darmo
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 21:44, 11 sie 2015

Do góry
NN

THE BRIDE

schloss wackerbarth znow ma paki
Malutki pod lasem 21:43, 11 sie 2015

Do góry
Nawet coś dzisiaj porobiłam Wypieliłam truskawki i położyłam jednak włókninę, bo już nie mam siły do nich i tych puszczających wąsów, a te to są te zwykłe, nie owocujące wielokrotnie, nie zależy mi na ich rozmnażaniu i ukorzenianiu sadzonek.

Udało mi się też wypielić rabatkę wiosenną i podcięłam ostro wierzbę, denerwowała mnie, bo zamiatała mi korę z rabatki jak szczotka
Sorki za jakość zdjęć, ale było już ciemno i robione komórką.

A tu turkuć podjadek na jeżynach Wyjadł prawie wszystkie
Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:43, 11 sie 2015

Do góry
Moja chyba najwieksza miłość różana od Austina .Czaiłam sie na nią w zeszłym roku, kupiłam w tym w donicy w maju, kwiatła kilkaoma kwiatami, oczywiście w zwisie
Teraz podrosła , zakwitła ponownie , szkoda, ze trafiła w największe upały, ale i tak jest cudna . Kształt kwiatu, zapach, kolor , do tego zdrowa . Fakt, kwiaty sie pochylają

Tutaj z ksieżną Alexandrą, która jak dla mnie jest równie urocza, miała tylko krótką przerwę i kwitnie nadal.

Poniżej róza z wiosennego sadzenia, również angielka-Cream Abudnance, zobaczcie jaki krzaczor zbudowała i jak ładnie powtarza
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 21:42, 11 sie 2015

Do góry
Edit napisał(a)

ten widok masz świetny
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:41, 11 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Może i na patelni kwiat wytrzymuje 2 dni w ekstremalnej temperaturze ale produkuje ich taką ilość ,że codziennie kolejne pąki rozkwitają. Najważniejsze jest to, że upał jej niestraszny i kwitnie wielokrotnie w ciągu sezonu. Wczorajsze fotki Munstead Wood - dla przypomnienia w sobotę padł rekord ciepła we Wrocławiu...38,9 stopni w cieniu

U Was jeszcze cieplej niz u mnie bo u mnie najwięcej było 36,7. Szekspir piekny i inne równiez.Pozdrówka.
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 21:35, 11 sie 2015

Do góry
Moja bajka 21:29, 11 sie 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Wreszcie mam wymarzonego jeszcze w lutym świerka Iseli Fastigiata,

Kasia piękny jest ale nie byłbym sobą gdybym go nie przyciął
przy pniu na gładko te dwie po lewej - zbyt silne (i coś byś jeszcze znalazła na fotce nie widać )
oczywiście to tylko mój lekko zboczony punkt widzenia
Świerki posadzone zbyt nisko 21:24, 11 sie 2015

Do góry
Tak to niestety wyglada. Obawiam się ze będę miał piękne drzewko na święta a pozostałe bedą musiały odejść.
Foto z wiosny

Foto z lipca

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:21, 11 sie 2015

Do góry
Kasia piękny on ci jest

Mirella

dzisiaj zakwitły 3 w jednym rzucie

glicynia powtórzyła

NN i Limelight - najstarsze dlatego dają radę w tym upale

Świerk serbski - Picea omorika 21:19, 11 sie 2015

Do góry
Witam

Mam prosbe o zerkniecie co tez moze dolegac mojemu serbowi zasadzonemu w kwietniu.

Zasychaja koncowki, przy dotknieciu natychmiast odpadaja, krusza sie. Zasychaja koncowki na w miare sasiadujacych ze soba galazkach ale jest to przypadkowo rozsiane po niemal calym drzewku. Ogolnie nie jest tego duzo, ale postepuje.

Sa upaly wiec regularnie podlewam (co ok 3 dni bo podloze mocno przepuszczalne). Zaczelam tez robic czasem wieczorny "prysznic" aby nawodnic igly. Drugi serb tak samo traktowany nie ma takich objawow.

Co o tym sadzicie?
Ogród prawie romantyczny 21:18, 11 sie 2015

Do góry

Zagadka nie była łatwa
Roślina w doniczce to edamame - japońska soja, której młode niedojrzałe uważane są za bardzo smaczne i są podobno idealne jako przekąska do piwa. Mam nadzieję, że będę miała okazję spróbować

Wysiałam tez w doniczkach okinawański ogórek goya, chiński szczypiorek, shiso - której liście traktowane są jak przyprawa oraz melony. Obawiam się jednak, że pozostałe nie zdążą dojrzeć w naszym klimacie, chyba że upały potrwają jeszcze kilka tygodni. Ale tego sobie nie życzymy, prawda
Przyjazny ogród 21:17, 11 sie 2015

Do góry
Sadźce podlewam każdego dnia, ale mimo wszystko liście w szczytowej porze dnia omdlewają, ale cóż się dziwić, przy tak wysokiej temperaturze, to nawet lotosom oklapły.

Języczka Przewalskiego, ciekaw ile jeszcze wytrzyma. Pomimo ciągłego podlewania, liście jej ostro omdlewają, ale rankiem już sztywne jak drut. Taka jej uroda.

Trawnik/deptak podarowałem, będzie okazja zasiać nowy, obecny trudno było nazwać trawnikiem.
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 21:15, 11 sie 2015

Do góry

Wisteria - glicynia, słodlin 21:13, 11 sie 2015

Do góry
powtórka z rozrywki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies