dzieki za odp.
myslałam jeszcze na tej skarpie na gorze posadzic 3 cisy na pniu, podsadzic miskantem morning light i róze podsadzic lawendą ale chyba mi sie tam to wszystko nie zmieści...
lewa strona skarpy, tutaj były by 2 cisy i po prawej stronie schodów trzeci cis i u dołu róża.
co sadzisz o takiej kompozycji?
No wiem i jak sobie przypomnę to staram się
Tak więc jest nas spora banda
Te nachyłki jak trafiły na zimę 2013 to miały prawo choć ja nie mam pewności że moje przetrwają, co prawda jest sporo jarzębiny no i może być zimnniejsza zima niż nam się wydaje.
A mój stan posiadania się pomniejszył wraz z cudownym deszczem,oraz mniej pożądaną wichuurą w srodę, ale deszcz zbawienie
nauczka, begonie były ciężkie i pewnie przydmuchało i zleciało
a najbardziej dziwi mnie to że w tym miejscu jest zacisznie
Jolu dla Ciebie
Jedna kupiona jako Fastigata (po lewej) i druga też nią miała być...ale chyba nie jest
Zmieniać to ? Zostawić ?
Różnica jest w igiełkach i w kolorze.
Danusiu dzięki obejrzę sobie smagliczkę, róże masz rację, tylko te pewniaki, jakoś w 3 sezonie Rahpsody Blue mnie rozczarowała, mam 2 nie wiem czy przesadzę czy pozbędę się, muszą być żelazne rośliny, bo spędzic lato w ogrodzie tylko na podlewaniu, to żadna przyjemność.
Oglądam foty, właśnie latem najbardziej widać, co wymaga zmian, jaki dobór roślin i chyba cięcie poczekac musi, dziś ponoć 40, wczoraj cały dom zamknięty i chłodek był, na zewnątrz patelnia. Buziaki
Roża nabyta w Auchanie....na wyprzedaży...za aż 3 złote nie wiązałam z nią zbyt dużej nadziei i proszę
I lidlowska...z tą to miałam przygody Wszędzie były tylko multikolor a ja chciałam koniecznie białą. Objechałam za nią pół śląska i zagłębia. I w końcu znalazłam moją wymarzoną białą.
Proszę oto ona
Mam jeszcze kosmos - to kompensata za tą białą ale nie zdążyłam uwiecznić jak kwitła z powodu urlopu. Zawiązuje jednak pączki na kolejne kwitnienie więc może jeszcze się uda
Będąc na giełdzie spodobała mi się Lobelia. I nie zawiodłam się. Kwitnie nieprzerwanie od początku lata i póki co jest ciekawym kontrastem na tej rabacie a za nią mało widoczny jeszcze Flamingo
I jeszcze moje mini wrzosowisko z odzysku mam nadzieję że dadzą radę...