Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:55, 03 mar 2012

Do góry
Ocena strat po zimie.....
Hebe do wymiany, a trytomy obok chyba tez nie przeżyły. Czas pokaże.

Laurowiśnia mimo okrycia do obcięcia

Rododendron chyba zawapniowany bo liski juz jesienią mu zżółkły, więc za namową Bogdzi spryskałam go dzisiaj magiczną siłą do RH

Ale mahonia mimo oznak podmrożenia listków już nabrzmiewa pąki

Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:48, 03 mar 2012

Do góry
Zabrałam się za wygrabianie filcu z trawnika. czy widać jakikowliek efekt mojej pracy? Dlatego kupuję wertykulator!

Jutro chyba zakwitną miniaturowe żólte kosaćce na tle przystrzyżonej trawy

Pojawiają się listki szafirków

Czy lawenda przetrwała zimę?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:40, 03 mar 2012

Do góry
Dzisiaj był pracowity dzień.
najpierw dekoracje w domu potem w ogrodzie, symetria musi być !

Mebelki wyciągnięte ale nie potrzebowały karchera.

i ogrodowiskowa skrzyneczka
Ogrodnik mimo woli 18:45, 03 mar 2012

Do góry
Super ten berberys. Czy teraz jest całkiem łysy? Bo mój bagatelle wyglada jaby totalnie wymarzł.
Lecę odebrać córkę, jak wrócę powklejam u mnie zdjęcia zapraszam
Ogrodnik mimo woli 18:30, 03 mar 2012

Do góry
Aniu, pęcherznica rzeczywiście super. Dokupię zatem do czerwonej żółto-zieloną i będzie piękny żywopłocik, bo ja lubię wszystko ciąć
Do kotów zatem nie namiawiam gdyż ptaszki i kwiaty u Ciebe są świetne.
Czy mozesz mi powiedzieć czy przed pęcherznicą na pierwszym zdjęciu rosną 4 berberysy bagatelle?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:21, 03 mar 2012

Do góry
I ja ponawiam pytanie o meble ogrodowe. Czy niczym ich nie impregunesz, nawet olejem bezbarwnym?
A jak tak Witek pryska myjką to roślinom nie szkodzi? Zawsze mam obawy, że nadamiar wody zaszkodzi roślinom jak szaleję z myjką na tarasie.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:59, 03 mar 2012

Do góry
Sebek niezawodna IKEA
Syla wysyłam Ci na maila ogrodowiskowego stronę z doniczkami Elho, chociaż w "galerii ogrodniczej" pod Wrocławiem kupiłam taniej....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 15:48, 03 mar 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Na giełdzie nie ma jeszcze żadnych ogrodowych roślin, pusto dopiero na koniec marca / początek kwietnia coś się zaczyna dziać, może być też ciut wcześniej , zależy od pogody ... dopiero szkółkarze się przygotowują, czyszczą doniczki ... taką uzyskałam informację

Noemi tak samo jest w Psarach w galerii ogrodniczej. Musimy uzbroić się w ciepliwość i troszeczkę poczekać. Jeśli chodzi o bukszpany z Rzeszowa to Anka już dzisiaj człowieka namierzyła. Za dwa tygodnie będziemy mieć zdjęcia i wówczas zdecydujemy czy bierzemy. Jeszcze ponegocjujemy cenę
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 15:39, 03 mar 2012

Do góry
Moi znajomi mają 6 wiśńi kanzawa a pod nimi wrzosy i wrzośce, widok wprost niewiarygodny
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 15:38, 03 mar 2012

Do góry
Aniu Amanogawa w trakcie kwitnienia jest piękna, potem wygląda przeciętnie. Dlatego warto obsadzić ją roślinami atrakcyjnymi latem. Ja mam pod 3 amanogawami mieskanty a pod nimi liliowce. Latem będę robić zdjęcia. Swoją drogą uważam, że w ogrodzie muszą być kwitnące wiśnie i magnolie, dopiero wówczas jest pięknie. Polecam połączenie kilku wiśni w różnych zakątkach ale np po min 3 szt razem.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 15:32, 03 mar 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
Marzenko, pozwolę sobie odpowiedzieć Sylwii za Ciebie:
Sylwio, to są osłonki firmy ELHO (tej samej, co moje donice). Można z nich zrobić doniczki wywiercając lub wypalając dziurę (łatwo i ładna się robi). Pod okrągłe są podstawki, pod te podłużne chyba nie.

Gabik dziękuję, dokładnie tak jak piszesz. U mnie aktulanie BOWL jest jako osłonką. Jednak jest za duży tak jak pisałaś na stół dlatego stoi na komodzie a latem będzie zdobić taras.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:04, 03 mar 2012

Do góry

)))
Cześć kolego!
Marzenko a ja mam pytanie. Czy Tytus gubi sierść ?
Tośka mi już cały dywan zostawiła na podłodze

Justynko Tytus aktulnie też bardzo intensywnie gubi sierść, znaczy wiosna idzie poniważ jestem za leniwa aby go wyczesywać tarza się na dywanie. Jak widzisz po kolorze dywanu tytusowa sierść u mnie nie jest tak widoczna. Dodatkowo Tytus wg opini znajomych pod kolor podłogi drewnianej był kupiony
Właścicielka hodowli wyczesywała swoje pieski uwaga - brzeszczotem (piłką) i rzeczywiście latem gdy jest kumulacja zmiany sierści tylko to pomaga.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:15, 03 mar 2012

Do góry
Efekt wczorajszych zakupów

Na stole hicynty

4

i odświeżona dekoracja na oknie kuchennym
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:11, 03 mar 2012

Do góry
Aniu dziękuję za zainteresowanie i w nagrodę zamyślona mina Tytusa
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:57, 03 mar 2012

Do góry
Ale będzie pięknie, aż serce rośnie, że polskie ogrody dzięki ogrodowisku takie eleganckie będą. Danusiu lejesz miód na moje serce.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 09:51, 03 mar 2012

Do góry
Irenko zatem rotwailery i M pilnują budowlańców a ty za chwilę siadaj w fotelu z poduchami w róże. Coś mi się wydaje, że przy dzisiejszej pogodzie to Ty po ogrodzie cały dzień będziesz biegać.
Ogród Magdalenka 09:48, 03 mar 2012

Do góry
Agnieszka moja lawenda kwitła od końca maja do końca października nieprzerwanie. Może podsypanie odpowiednim nawozem tak jak pisałyśmy poprzednio pomoże. Z tego co pisałaś rośnie w słońcu.
Moja jest raczej podsuszana niż zalewana i rośnie w pełnym słońcu. Tym roku dodatkowo wysypię jej nóżki jasnym żwirkiem
Kiedyś będzie tu pięknie ... 09:43, 03 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Marzenko, ja kupowałam kulki (ale nie takie idealnie uformowane) za 30zł (średnica ok.35-40cm). Jeśli te, które znalazłaś w necie będą warte swojej ceny (tzn. ładnie ukształtowane i rzeczywiście 40cm średnicy) to ja biorę 20szt. Poczekajmy co znajdzie Noemi na giełdzie.
A te fontanny/ ściany wodne boskie pokazujesz... Niestety ceny większości powalające, ale jak za kilkanaście lat nie będę miała co z kasą robić, to sobie taką zafunduję

Agnieszka, jeśli z tym Rzeszowem i kulami jest ściema to Ania oferentów szybko zweryfikuje
Te ściany wodne mają straszne ceny, sama się z tym nie mogę ogaranąć. Na razie idę w wycenę murowanego i jak będzie porównywalna z gotową to nie będę ryzykować tylko kupię ze stali. Serce się rwie a rozum i M. mówi STOP!!!
Ogrodnik mimo woli 09:38, 03 mar 2012

Do góry
Aniu ja kiedyś miałam kuny na strychu w domu rodziców tupały co noc ale jak się koty pojawiły w domu to zniknęły. Może trzeba się zaopatrzyć w kotki, czy to przypadek? Twój Misiek by je zaakceptował?
Rododendronowy ogród. 09:35, 03 mar 2012

Do góry
Bożenko dzień dobry. A może zamiast okrywać Rh to je dzisiaj podlać lub spryskać? Piękna u nas pogoda, za chwilę ruszę na ogród i pewnie doezwę się wieczorem. Ale na razie pozdrawiam przy porannej kawie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies