Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 09:10, 03 mar 2012

I tak sobie podazę wrzosce i wrzosy.... one i tak wymagają odmładzania co kilka lat........ zakałdam, że takie kiepskie warunki meteorologiczne wyskoczą też co kilka lat
Bogdzia 09:22, 03 mar 2012

asc napisał(a)
I tak sobie podazę wrzosce i wrzosy.... one i tak wymagają odmładzania co kilka lat........ zakałdam, że takie kiepskie warunki meteorologiczne wyskoczą też co kilka lat

Trudno miec nadzieję że będą lepsze zimy bo wydaje się że klimat jednak się zmienia.
Madzenka 09:29, 03 mar 2012

irena_milek napisał(a)
Aniu, moja nadziejo na zdrowy rozsądek jak juz szaleje i chcę kupić 8 szt, to proszę pdjedź i sprawdż, coś mi tu..
chociaż nie mam czasu, a Marzenka chyba sprawdziła

Irena nie sprawdziłem, nadzieja w Ani
zbigniew_gazda 09:35, 03 mar 2012

Aniu - dzięki za pozdrowienia. W ogrodzie nic nie robię . Za mokro i ziemia zmarznięta. Spoko dopiero początek marca. Daj mi cynk jak wiesz gdzie kupić kule bukszpanowe. A co do kun to uważajcie. W tamtym roku przyjechał do Iwonicza-Zdroju na kurację kolega. Postawił auto pod sanatorium . Za 2 dni dzwoni do mnie abym ratował bo ma przegryziony kabel wysokiego napięcia. No i trzeba było kupić kable - zamiast forsę przeznaczyć na rozrywki uzdrowiskowe ha ha ha.
Madzenka 09:38, 03 mar 2012

Aniu ja kiedyś miałam kuny na strychu w domu rodziców tupały co noc ale jak się koty pojawiły w domu to zniknęły. Może trzeba się zaopatrzyć w kotki, czy to przypadek? Twój Misiek by je zaakceptował?
Milka 12:28, 03 mar 2012

wiem, Aniu, że jakby nie w temacie
a tak miało być pysznie

Mala_Mi 14:04, 03 mar 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Aniu - dzięki za pozdrowienia. W ogrodzie nic nie robię . Za mokro i ziemia zmarznięta. Spoko dopiero początek marca. Daj mi cynk jak wiesz gdzie kupić kule bukszpanowe. A co do kun to uważajcie. W tamtym roku przyjechał do Iwonicza-Zdroju na kurację kolega. Postawił auto pod sanatorium . Za 2 dni dzwoni do mnie abym ratował bo ma przegryziony kabel wysokiego napięcia. No i trzeba było kupić kable - zamiast forsę przeznaczyć na rozrywki uzdrowiskowe ha ha ha.

Zbysiu, u nas z kunami wszyscy wokół walczą... u mnie jest w domu pies, wiec łazi po ogrodzie, ale odpukać w niemalowane, jeszcze do domu nie wlazła. Sąsiadce w aucie poprzegryzała wszystko !!!!
Ja też jeszcze czekam na lepszą pogodę z pracami ogródkowymi... z dnia na dzień ogród zacznie wygladać lepiej to i przyjmenij się będzie sprzątało..... poza tym zapowiadaja przymrozki, więc rosliny opatulone zeszłorocznymi badylkami są zabezpieczone przed mrozem.... 6 stopni na termometrze.......zimno

Marzenko- na kota to się napewno nie zdecyduję z dwóch powodów... w domu mam wszędzie kwiatki..i szlag by mnie trafił, jak kot by to niszczył, a kot wlezie wszędzie..... a na ogrodzie mam karmniki dla ptakó..wieć zwłoki ptaków przynoszone do domu spowodowałyby, ze tego kota bym ukatrupiła własnymi łapami..... Wystarczą mi koty sąsiadów..do których nic nie mam, nie wyganiam ich z ogrodu..... Po prostu natura kota by mnie denerwowała i trudno byłoby mi pokochać takie zwierze... Pies przyzywyczaiłby się do kota..keidyś trzymałam w domu kota koleżanki przez 10 dni...... jedno i drugie przeżyło Koty sąsiadów też zyją i jeszcze żadnego nie skrzywdził.... mało tego wylegują się na moich parapetach, w kocimiętce i pod krzakami.... pijąwodę z miski psa....

Wrzucam Ci Marzenko moja pęcherznicę. Rośnie jak baba jaga, ale ja pozwalam roślinom rosnać jak chcą..... Jednak z uwagi na rozmiary pęcherznicy zaczęłam ją ciać jak popadnie, byle była niższa.....bo chciała zasłonić jodły... Przyrosty wiosenne są bajeczne...szczególnie w tej żółtolistnej...
Mala_Mi 14:21, 03 mar 2012

Zdjęcia nie są najlepsze, bo jako tako samej pęchernicy nie fotografowałam, stanowi tylko tło dal innych...ale wiosną kwiecień-maj sama w sobie jest ozdoba

A tu widać i czerwoną i żółtą
Mala_Mi 14:22, 03 mar 2012

irena_milek napisał(a)
wiem, Aniu, że jakby nie w temacie
a tak miało być pysznie

Było zupełnei inaczej, ale było dobre
Milka 14:22, 03 mar 2012