Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

AniaDS 18:25, 03 mar 2012

asc napisał(a)
Koty sąsiadów też zyją i jeszcze żadnego nie skrzywdził.... mało tego wylegują się na moich parapetach, w kocimiętce i pod krzakami.... pijąwodę z miski psa....

Aneczko, wychodzi na to, że i tak są prawie jak Twoje
Madzenka 18:30, 03 mar 2012

Aniu, pęcherznica rzeczywiście super. Dokupię zatem do czerwonej żółto-zieloną i będzie piękny żywopłocik, bo ja lubię wszystko ciąć
Do kotów zatem nie namiawiam gdyż ptaszki i kwiaty u Ciebe są świetne.
Czy mozesz mi powiedzieć czy przed pęcherznicą na pierwszym zdjęciu rosną 4 berberysy bagatelle?
Mala_Mi 18:36, 03 mar 2012

Jest t oberberys Admiration - sam sobie rośnie w kulki tylko mi zagłuszył zielonego berberysa z tyłu i musiałam tylny rząd eksmitować..ale ogólnie rośnie wolno....
Zbliżenie..ale dalej nie widać takiej zileono-żółtej obwódki na liściach....
Mala_Mi 18:37, 03 mar 2012

AniaDS napisał(a)

Koty sąsiadów też zyją i jeszcze żadnego nie skrzywdził.... mało tego wylegują się na moich parapetach, w kocimiętce i pod krzakami.... pijąwodę z miski psa....

Aneczko, wychodzi na to, że i tak są prawie jak Twoje

Co nie zmiania faktu, że w okolicy koty są i kuny są
Madzenka 18:45, 03 mar 2012

Super ten berberys. Czy teraz jest całkiem łysy? Bo mój bagatelle wyglada jaby totalnie wymarzł.
Lecę odebrać córkę, jak wrócę powklejam u mnie zdjęcia zapraszam
Bogdzia 18:45, 03 mar 2012

Bardzo ładnie wyglądaja te berberysy w połączeniu z pęcherznicą.Mam taką samą ale u mnie rośnie prawie w lesie i nie osiąga takich potężnych rozmiarów.
an_tre 18:56, 03 mar 2012

Mam dwie młode pęcherznice ale o bordowych liściach - diabolo, wiosną będę im robiła tło Twoja Aniu o jasnych liściach prezentuje się pięknie, może też się skuszę na nią
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
butterfly 19:42, 03 mar 2012

Witaj Aniu,

rzadko teraz bywam na forum i przybiegłam tu zwabiona kulami bukszpanowymi. Możesz mi cos więcej powiedzieć - gdzie , za ile , u kogo, jak duze ? najlepiej prosiłabym namiary, to może podjechałabym i osobiscie zobaczyła te cuda .

Czy Admiration teraz jest łysy? Kusi mnie już od pewnego czasu...
Madzenka 20:06, 03 mar 2012

Beata, poczekaj 2-3 tygodnie. Wszystko Ania wybada i da nam znać
Mala_Mi 20:13, 03 mar 2012

butterfly napisał(a)
Witaj Aniu,

rzadko teraz bywam na forum i przybiegłam tu zwabiona kulami bukszpanowymi. Możesz mi cos więcej powiedzieć - gdzie , za ile , u kogo, jak duze ? najlepiej prosiłabym namiary, to może podjechałabym i osobiscie zobaczyła te cuda .

Czy Admiration teraz jest łysy? Kusi mnie już od pewnego czasu...

Berberysy są teraz bez liści.....pęcherznica też jest łysa........

Jak bedę jechać oglądać bukszpany, możemy się wybrać czy umówić razem..bedzie mi bardzo miło
A czym większy zakup tym większa szansa, że coś może utargujemy Ale najpierw trzeba obejrzeć te kulki..... umówiłam sięz gościem, że bedzie na plantacji za jakeiś 2-3 tygodnie...... i wtedy sobie pooglądam ..... Zaglądaj na wątek i patrz co się dziej, ja kbędziemy się zbieraz do wyjazdu odezwij się, to się jakoś umówimy.