Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

noemi 20:35, 02 mar 2012

znalazłam jeszcze taki artykuł :

http://www.twoj-ogrodnik.com.pl/?pid=galeria&id=36
Gardenarium 20:35, 02 mar 2012

Tu lepiej widać (przykład na santolinie zaznaczam bo nie mogę znaleźć właściwego zdjęcia.

Instagram Ogrodowiska
Wieloszka 09:42, 03 mar 2012

No właśnie moje lawendy wyglądają pięknie, gęsto po tym drugim cięciu, ale nie kwitną ponownie. Chyba wolę, żeby były ciut mniej porządne, ale kwitły bez przerwy... W tym roku przetestuję jednokrotne cięcie, zobaczymy...
Noemi, daj znać co na giełdzie. Ja właśnie ruszam do ogrodu wypróbować nowiutkie sekatorki J.Bentley, trzeba trochę poskracać to i owo
Madzenka 09:48, 03 mar 2012

Agnieszka moja lawenda kwitła od końca maja do końca października nieprzerwanie. Może podsypanie odpowiednim nawozem tak jak pisałyśmy poprzednio pomoże. Z tego co pisałaś rośnie w słońcu.
Moja jest raczej podsuszana niż zalewana i rośnie w pełnym słońcu. Tym roku dodatkowo wysypię jej nóżki jasnym żwirkiem
Wieloszka 11:41, 03 mar 2012

Marzenko, a cięłaś je raz, czy dwukrotnie, bo już się gubię...? Aha, i czy za ewentualnym drugim razem też tak mocno jak wiosną?
noemi 14:56, 03 mar 2012

Wróciłam z giełdy jeszcze za wcześnie... nie było nikogo z roślinami do ogrodu... dowiedziałam się , że zjeżdżają się koniec marca/ początek kwietnia ... ale oferta kwiatów "domowych" i ciętych miodzio można dostać oczopląsu mnóstwo bibelotów, ale miałam mało czasu to nie rozglądałam się za bardzo.
Oczywiście nie wyszłam z pustymi rękami :

noemi 15:00, 03 mar 2012

I jeszcze witaminki

Wieloszka 15:03, 03 mar 2012

Wpadłam właśnie na chwilkę do domu, bo sekator rozgrzał się dziś u mnie do czerwoności i patrzę, że fajne zakupy zrobiłaś I wymarzoną kordylinkę widzę? A te "mnóstwo bibelotów" to jakiego rodzaju?
noemi 15:20, 03 mar 2012

Aga ... donice, latarenki, świece, olejki zapachowe, podgrzewacze, ... obrazy , wazony i inne szkła dekoracyjne , przeróżne ozdoby ... nie miałam dużo czasu i nie porobiłam zdjęć bo spieszyłam się do dentysty... nie ma tam źródełek, czy fontann... jest taka drobnica... nie wiem co byś potrzebowała konkretnie?
noemi 15:27, 03 mar 2012

zakupy już rozpakowane ...

i... o mały włos bym rozdeptała maluszka ...dwa lata temu sadziłam w trawniku krokusiki, ale wzeszło dosłownie parę sztuk ... to w tym roku już ich nie wsadzałam w trawie... a tu taka niespodzianka

... kończę kawkę i idę do ogródka... u nas świeci słoneczko i jest cudnie