Mam w gruncie jednego rozchodnika olbrzymiego. Może ktoś wie, czy ta bylina do radę przezimować w drewnianej donicy? i jak głęboka powinna być taka donica, żeby mu było wygodnie?
Już wiem o co Ci chodzi, ale w tym przypadku problem jest w nieprawidłowym rozkrzewieniu podstawy krzewu. Rzeczywiście Pinky Winky słabo się krzewi, więc im więcej rozgałęzień będziesz miała na dole to więcej kwiatów na górze ( można to porównać do drzewa genealogicznego). Wiosną warto pogłówkować jak przyciąć krzew żeby go zagęścić. A to moje młodsze Pinky Winky
Kolejną różą, którą chcę się pochwalić to Brother Cadfael Austina. Pierwszy rok stała u mnie w donicy, a w tym sezonie przesadziłam ją do gruntu. Jest zdrowa, pięknie pachnie - tak jak stare róże, szybko i często kwitnie.
A teraz to niefajne - bo u mnie też sa brzydkie miejsca -
Wyrwa w ścianie zieleni po stronie basenu - padły w ciągu pół roku 2 spore świerki
Miejsce za altaną - zdąże zmienić ?
Przesadzony w nd sumak disectum zdycha... mam nadzieję że da radę i się podniesie
Zapytałam się u Bożenki, co poleciłaby na solitera?
Może być hortensja przebarwiająca na różowo, ale o większych kwiatach i kwitnąca niezbyt późno ?
Będzie niedaleko śliw wiśniowych podsadzonych przez ML i Red Barona? Do tego w plecach będzie mieć bluszcz i Miskanta Klaine Fontanne? (Ma białe pędzelki) Moja rabatka
Będzie w kwadracie tam, gdzie z dala widać białe pędzelki miskanta :
Natomiast największe emocje budzi dyskusja Kasi i Filemona na na temat Polar Bear i Limelight
Niestety odnośnie Polar Bear nie mam zdania ale może ktoś z odwiedzających też ma tą odmianę więc bardzo proszę o fotki na moim wątku, będzie to dla nas wszystkich bardzo pomocne
Troszkę mam wątpliwości odnośnie fotki Limki zamieszczonej przez Filemona, może to tylko kwestia oświetlenia i aparatu ale żadna z moich Limek nie jest tak jasna, wszystkie są naprawdę od "małego " limonkowe ( oczywiście nie tak zielone jak Little Lime)
Nie mogę się oprzeć, żeby nie pokazać tej zieleniny Little Lime
I ciekawostka odnośnie kwiatostanu Magical Moonlight na szczycie wyraźne listki ( niektóre odmiany jak się przypatrzyć tez mają drobne listki ale tylko Moonlight ma tak duże)
I mój milin któremu musze zrobić stelaż bo jest już wielki
Blaszaki nieciekawe ale milin jest piekny - i nad blaszakami będzie stelaż i nad mi rozpiety milin
Teraz patrząc na niego wspominam wakacje Musiałam tez zakupić szałwię