Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 15:48, 19 sie 2015

Dzięki ale obejrzałam w necie i chyba właśnie takiego mam. A chciałabym takiego wysokiego, docelowo z grubymi ładnymi łodygami , tyle żeby mieć gwarancję że nie wymarznie (bo sporo kosztuje).
Pszczelarnia 16:51, 19 sie 2015

Dużo tłumaczyć. Mam wiele powierzchni niewykorzystanej i zmarnowanej przez utrudnione dojście. I Jagodnik właśnie. I róże rosną konfiturowe, kwiaty jednoroczne, za dużo powierzchni pod zioła, zawsze brakuje jej pomidorom. Pomidory sadzę co 50 cm, a chciałabym co 70 z większymi odstępami dla wentylacji i przewiewów.
popcorn 19:02, 19 sie 2015

No to się szykuje rewolucja! Ja też sadzę pomidorki co 50 cm... zioła wywaliłam, i tak ich prawie nie używam szkoda miejsca.

Zadymiłam pół wsi. Pograbiłam za płotem zeschłą trawę i chwasty i podpaliłam je, plus ścięte jakiś czas temu stare pędy malinojeżyny, malin i jeżyn, gałęzie spod groszku, wyrwane suche chwasty, groch i fasolę które zeschły podczas naszego urlopu. W domu siwo przez wentylację... M będzie narzekał

Wyczyściłam też trochę z chwastów i spadów pod jabłonką i gruszą. Chciałabym tam jeszcze przekopać z obornikiem i powoli zabieram się za sadzenie plamami host.

popcorn 20:24, 19 sie 2015

Udalo mi sie calkiem sporo zrobic, wywiozlam 4 kopiaste taczki resztek, chwastow, łętów po fasoli i grochu, w tym 2 taczki gałęzi rugosy - pokładła mi się na wszystkim, to chyba był słaby pomysł z nią. Jeszcze żeby to cholerstwo chociaż nie kłuło

Podlałam porządnie hosty które chcę wykopać i podzielić; jutro może uda mi się przekopać z obornikiem 2 kawałki wzdłuż podjazdu i posadzić hosty. Będzie hostowisko z rozplenicami, które będą robiły cień latem, bo niby tam jest betonowy płot sąsiadów, ich dom od południowej strony, no i moje drzewka owocowe, ale miejscami jak przysmaży to jest mało fajnie.
popcorn 20:27, 19 sie 2015

Kupilam kilka paprotek ostatnio, marzy mi się rabatka coś w ten deseń - tylko trawy chyba nie ten teges do tego? jako tło??

Juzia 20:31, 19 sie 2015

popcorn napisał(a)
Kupilam kilka paprotek ostatnio, marzy mi się rabatka coś w ten deseń - tylko trawy chyba nie ten teges do tego? jako tło??

Fajne!
popcorn 21:29, 19 sie 2015

Ano a co jako tło, wyższe?? bylina, słońcoznośna, żeby pasowała? Trawy nie pasują
Juzia 21:58, 19 sie 2015

Jarzmianki?
popcorn 09:03, 20 sie 2015

Wysokie coś potrzebuję, coby zrobiło cień na szerokości ok 3-4m. Bo tyle mam w słońcu z tej rabaty, a na całości chciałabym hosty i miejscami żurawy. hmm
Myślałam o świecznicy, nawet zamówiłam sobie 4 szt, ale ona chyba nie wyrobi - za dużo słońca i za sucho nawet gdyby podlewać non stop, to za dużo słonka.

Zastanawiam sie nad wynajęciem pana do roboty na działce pod warzywnik - znajomy chce 500 zł - brać??
Juzia 10:08, 20 sie 2015

Hortensje

Ze znajomymi to ja interesów nie robię.