Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

Flower1 20:20, 19 sie 2015

Bozenko zdjecia hortensji do katalogu ,piekne!
bozga 20:32, 19 sie 2015

Donia72 napisał(a)
Bożenko, mi się podobają pinki winki, ale moje mają mało gałązek z kwiatami Na jednej mam dwie, a na drugiej trzy. W tamtym roku je sadziłam i tez tak miały kwiaty. Czemu nie ma ich więcej z roku na rok?

Już wiem o co Ci chodzi, ale w tym przypadku problem jest w nieprawidłowym rozkrzewieniu podstawy krzewu. Rzeczywiście Pinky Winky słabo się krzewi, więc im więcej rozgałęzień będziesz miała na dole to więcej kwiatów na górze ( można to porównać do drzewa genealogicznego). Wiosną warto pogłówkować jak przyciąć krzew żeby go zagęścić. A to moje młodsze Pinky Winky

bozga 21:39, 19 sie 2015

ziele napisał(a)

Bardzo Ci dziękuję za zdjęcia. Niesamowite pnącze. Będę kupować Już z ciekawości spytam jaką ma średnicę kwiatków, chociaż wiem, że ma drobne ale w ogromnej ilości.
Jak myślisz, czy będzie rósł w półcieniu?

Nie uwierzysz ale poszłam z latarką mierzyć średnicę kwiatków 4 cm- prawdę powiedziawszy wcale nie tak mało. Najpiękniej kwitnie w pełnym słońcu ale myślę, że w półcieniu da radę W cieniu puszcza jeszcze dłuższe pędy- chyba szuka światła
ewsyg 22:42, 19 sie 2015

Bożenko, Twój ogród to prawdziwa encyklopedia Hortensji. Ciesze się, że pokazujesz nam te cuda. Ciągle siedze u Ciebie, nie zawsze zostawiam ślad.
Marga 23:01, 19 sie 2015

Bożenko, dziękuję Ci bardzo za tak dokładne opisy poszczególnych hortensji wraz z przepięknymi zdjęciami. Bardzo mi się przydają w podejmowaniu decyzji
Pozdrawiam serdecznie
Kasiek 23:12, 19 sie 2015

...,, Nie uwierzysz ale poszłam z latarką mierzyć średnicę kwiatków´´...

Prawdziwa ogrodniczka
Donia72 23:16, 19 sie 2015

Bożenko, piękne jest Twoje pinki winki
Filemon24 07:19, 20 sie 2015

zdjęcie limki które wstawiłam to egzemplarz kupiony w lipcu już w pełni kwitnienia teraz już wymęczona przez słońce a polar bear nie wiem co jej się stało w tamtym roku miała wszystkie równe kwiaty a w tym ten jeden ( co akurat zrobiłam zdjecię jest bardzo duży) kupowałam jeszcze trzy z tego samego źródła i tamte są wszystkie równe jeśli chodzi o kwiaty. Tak to płatki czas zakwitania i liście mają identyczne.

Dziwne że niektórym się nie podoba pinky dla mnie to jedna z najpiękniejszych nie narzekajcie na nią Twoja pinky zjawiskowa szczęka opada. Na żywo to dopiero musi wrażenie robić.
Patrzę Bożenko na zdjęcia twojej Silver Dollar to faktycznie te moje nn najbardziej przypominają właśnie tą odmianę, dzięki za pomoc
jeszcze jakbyś mogła mi zrobić zdjęcie żeby liście były bardziej widoczne proszę....
Pszczelarnia 09:14, 20 sie 2015

A jak oceniasz Polar Bear?
Ja w zasadzie lubię wszystkie hortensje , no poza Pink Annabelle - nie przemawia do mnie.
jona 09:35, 20 sie 2015

bozga napisał(a)
Natomiast największe emocje budzi dyskusja Kasi i Filemona na na temat Polar Bear i Limelight

Niestety odnośnie Polar Bear nie mam zdania ale może ktoś z odwiedzających też ma tą odmianę więc bardzo proszę o fotki na moim wątku, będzie to dla nas wszystkich bardzo pomocne