Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Beskidzkie marzenie 22:03, 23 lut 2016

Do góry
Żurawce nic nie jest a wygląda po zimie zależy od zimy, odmiany, i stanowiska jednym słowem loteria
W połowie marca najlepiej obciąć wszystkie liście.
Ogródek Ewy 17:20, 23 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Jak kto woli , ja tam anty procentowy, więc przy herbatce pracuję, ale jak w zeszłym roku pikowałem 80 doniczek to nawet ballady na koniec nie pomagały

Mówią że muzyka jest dobra na wszystko no ale jak się wysiewa w ilościach hurtowych....

Łukasz, byłam pewna że mam więcej donic ale jeśli ratuje Cię to co mam to chętnie Ci je oddam za uśmiech.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:56, 22 lut 2016

Do góry
Iwonko w tym roku przybędą kolejne, chciałbym mieć gdzieś miejsce na 3 duże grupy azjatyckich, ale nie mam

Ewo jeżeli jest taka potrzeba to jak najbardziej, cebule dopiero się budzą i jest najmniejsze prawdopodobieństwo uszkodzenia pędu, ale mimo wszystko ostrożnie bo mogą mieć już większe pędy, które łatwo odłamać. U mnie straty tylko w cebulkach przybyszowych, które były wyżej i już spor pod ziemią urosły
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:04, 22 lut 2016

Do góry

Sheherezada na górze i na dole Conca d'or (czy jakoś tak)

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:00, 22 lut 2016

Do góry
Big Brother kwiat ponad 30cm

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:54, 22 lut 2016

Do góry
Moja ulubiona grupa to Orienpety ze względu na silny zapach, zdrowotność, często bardzo wysokie łodygi i wielkie kwiaty.

Cudowna Flashpoint

Nymph

Yellowen dorasta nawet do 2 metrów wzniesione intensywnie pachnące kwiaty

Na pierwszym planie trąbkowa Triuphator, poźniej Orienpet NN i Yellowen
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:48, 22 lut 2016

Do góry
iwonadm napisał(a)
Ty u mnie ja u Ciebie
lilie wymiatają, ogromniaste, chcesz je posadzić w jednym miejscu czy kolorami. Mam prośbę pokaż swoją kolekcję, które polecasz? Ja mam kilka i przyznam, że zero azjatyckich. Napisz proszę o swoich odczuciach dot. tych piękności.

Iwonko te, które wiedziałem mam opisane i raczej będę sadził obok siebie, ale w jednej grupie. Przedogródek jest kolorowy i niech jego nowa odsłona taka pozostanie
Azjatyckie kwitną najwcześniej i nie ma z nimi najmniejszego problemu dobrze się mnożą i rozrastają nie pachną, ale nie mam im tego za złe. Na żyznym stanowisku mogą mieć nawet 120cm wysokości. Nie polecam lili azjatyckich z grupy Tango i pełnych, miałem po kilka odmian z każdej i są marne.

Moja ulubiona azjatka to Rosella,s Dream na zdjęciu drugi sezon jej kwitnienia, posadzona jesienią 2011. Niestety ta grupa została w dużej mierze pożarta przez nornice, ale odbudowałem cebule i w tym roku będą mocno kwitły.

Purple Eye jest też bardzo ładna

Większośc jednak kupowałem na targach jako pomarańczowa, biała itp a i tak zawsze były wymieszane czerwona była pomrańczowa itp

Moja bajka 20:37, 22 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
O orliki bardzo lubię, będę miał chyba w tym roku mnóstwo siewek wysokiego atramentowo-fioletowego orlika

Ciekawa jestem jakie ja mam kolory, bo oczywiście nie podpisałam co gdzie wysiewam, będzie niespodzianka .
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:32, 22 lut 2016

Do góry
Ewo nie mam pojęcia bo teraz dość rzadko bywam w Twoich stronach, ale do połowy marca może będę musiał się wybrać, także będę miał na uwadze, bardzo dziękuje

Danusiu widzisz a u mnie bida z nędzą, ale zapewne gdybym pojechał na większą giełdę do Tych to bym miał dzisiaj cebulowe, jednak nie chciało mi się jechać tak daleko
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:13, 22 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Wróciłem ogromnie oburzony z giełdy, chciałem się obkupić w jakieś ładne cebulowe, chociaż jakieś hiacynty... wybór praktycznie zerowy i zostałem z ładnymi osłonkami na hiacynty bez hiacyntów. Na szczęście inne potrzebne rzeczy udało się wybrać.

Na podwórku ciepło, ale okropnie wieje, miałem plan wykopać lilie, jednak chyba zrezygnuje.

A u mnie przeciwnie, wszystko jest Nawet przebiśniegi
Ogrodowe przygody 20:00, 22 lut 2016

Do góry
Ja tam nie dziewczyna, ale też trudno będzie ten miesiąc wytrzymać ale chyba obejdę się bez stoperanu chyba, że jest jakaś wersja ogrodnicza
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:58, 22 lut 2016

Do góry
Ciemierniki zachwycające. Dzisiaj i u mnie bardzo wietrznie, ale ciepło, na rabacie przy domu dało się pracować to wykopałem lilie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:54, 22 lut 2016

Do góry
Paweł Lilie warto mieć dla zapachu nawet po kilka sztuk, a azjatyckie niepachnące najlepiej wyglądają w dużych grupach po 5-7 cebul, które z czasem potroją liczbę.
Ja co roku sadzę sobie kilka ze sprawdzonego źródła, zero pomyłek

Prognozy jakoś mało optymistyczne na większe prace ogrodowe, straszna przeplatanka się szykuje.

Ewo przebiśnieg to wędrownik niewiadomego pochodzenia na froncie, miły drobiazg dzisiejszego dnia.

Nie wytrzymałem i od razu lepiej się czuję, troszkę łopatą pomachałem
W przedógródku na razie będzie coraz gorzej i gorzej.
Musze wykopać stary pień bo jodle, usunąć na stałę jałowce i modrzew, przesadzić Rh i berberysa i gdzieś tymczasowo umieścić 27 liliowców, mam tylko problem bo nie mam tylu dużych doniczek.
Później przekopać całą ziemię, oczyścić dodać czegoś lepszego i sadzenie.
Jedyną nową rośliną będzie magnolia i miskanty Malepartus, poza tymi cisy z odzysku i reszta bukszpanów i do tego lilie i liliowce. Wsio
Moja codzienność - ogród Oli 19:51, 22 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Eee szopka nie była taka zła, mam gorszego potworka na podwórku Jeszcze troszkę i będzie akcja sadzenie, w końcu zaczyna się robić coraz ciekawiej na wątkach

też mam potworka niestety kiedyś pokażę ale jak już przejdzie metamorfozę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:33, 22 lut 2016

Do góry
Wykopałem dzisiaj ponad 40 lilii i dobrze, że wykorzystałem ten ciepły dzień bo tydzień później mógłbym już zrobić więcej szkód, a tak prawie udało się bez strat

Czy ktoś widział kiedyś cebule lilii takiej wielkości
Większe od sporego jabłka

Do takich rozmiarów potrafią wyrosnąć Orienpety, z takiej cebuli wyrośnie spokojnie 2 metrowy kwiat

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:30, 22 lut 2016

Do góry
Standardowo rozchodniki, orliki, floksy

I miła niespodzianka, nigdy nie sadziłem przebiśniegów, a jeden się pojawił i o mały włos bym go zdeptał bo jednak poszedłem wykopać lilie.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:27, 22 lut 2016

Do góry
Baaardzo dawno żadnych zdjęć nie było
Troszkę oznak wiosny zatem:
Krokusy w najlepszym stadium, reszta dopiero ledwo się wychyla, i czosnki w słonecznym miejscu.

Pokazują się bodziszki

Moja codzienność - ogród Oli 19:12, 22 lut 2016

Do góry
Eee szopka nie była taka zła, mam gorszego potworka na podwórku Jeszcze troszkę i będzie akcja sadzenie, w końcu zaczyna się robić coraz ciekawiej na wątkach
Tu ma być ogród :) 12:00, 22 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Gdzie mogę ustawić się w kolejce po odbiór takiej niespodzianki

Nawet nie trzeba się nigdzie ustawiać, kurier Ci do domku dowiezie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies