Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

malgorzata_s... 20:36, 18 lut 2016

Tak też myślałam że bielone drewno do cegieł Ci spasuje.Widziałam ładne świeczniki jesienią. Bielonego drewno że szklanymi wkładkami
Lecz się szybko bo wiosna już prawie. Mnie mama z ogrodu wygania i pilnuje bo chore stawy i mokra zimna ziemia się wykluczają
nawigatorka 20:50, 18 lut 2016

No nie dawaj ten pomysl na sciane bo nie wytrzymam
Luki 22:06, 18 lut 2016

Kasiu róż się wypierałem, posadziłem jestem zadowolony, ale więcej mi nie potrzeba, przynajmniej jedna grupa roślin, której będę potrafił się oprzeć

Jolu troszkę zeza dostałem, i gibis ukradli

Gosiu przy takiej pogodzie w szczególności trzeba uważać, na dodatek grypa panuje, ale o tym zapewne doskonale wiesz
Na giełdę miałem się wybrać, ale zdrowie nie pozwala, a nie będę pogarszał swojego stanu, chociaż już jest dobrze.

Asiu będzie beton w płytkach nie płytach Zapewne nic innowacyjnego. Chciałem zamontować sobie drewno wybarwione na szaro, ale przypomniałem sobie, że ściana strasznie krzywa
nawigatorka 22:42, 18 lut 2016

czyli jakby ściana poprzecinana pod skosami? a technologie zmieniasz?
Luki 11:49, 22 lut 2016

Asiu po skosach nie, ściana planowo ma się składać z płyt i płytek o różnych wymiarach. Wykonywać, a dokładniej odlewać chcę płyty sam i albo będzie mi się chciało i zaprojektuję sobie odpowiednią mieszankę betonu, albo kupie gotowy workowany beton architektoniczny o bardzo wysokiej wytrzymałości, ale niestety tani nie jest i trzeba kombinować z pozyskaniem go. Miałem z nim do czynienia na studiach i jest genialny Niestety na to trzeba sporo czasu, a latem raczej go nie będzie.
Co się odwlecze
Luki 11:51, 22 lut 2016

Wróciłem ogromnie oburzony z giełdy, chciałem się obkupić w jakieś ładne cebulowe, chociaż jakieś hiacynty... wybór praktycznie zerowy i zostałem z ładnymi osłonkami na hiacynty bez hiacyntów. Na szczęście inne potrzebne rzeczy udało się wybrać.

Na podwórku ciepło, ale okropnie wieje, miałem plan wykopać lilie, jednak chyba zrezygnuje.
Luki 19:27, 22 lut 2016

Baaardzo dawno żadnych zdjęć nie było
Troszkę oznak wiosny zatem:
Krokusy w najlepszym stadium, reszta dopiero ledwo się wychyla, i czosnki w słonecznym miejscu.

Pokazują się bodziszki

Luki 19:30, 22 lut 2016

Standardowo rozchodniki, orliki, floksy

I miła niespodzianka, nigdy nie sadziłem przebiśniegów, a jeden się pojawił i o mały włos bym go zdeptał bo jednak poszedłem wykopać lilie.
Luki 19:33, 22 lut 2016

Wykopałem dzisiaj ponad 40 lilii i dobrze, że wykorzystałem ten ciepły dzień bo tydzień później mógłbym już zrobić więcej szkód, a tak prawie udało się bez strat

Czy ktoś widział kiedyś cebule lilii takiej wielkości
Większe od sporego jabłka

Do takich rozmiarów potrafią wyrosnąć Orienpety, z takiej cebuli wyrośnie spokojnie 2 metrowy kwiat

Pawlus 19:38, 22 lut 2016

Chyba posadzę trochę lilii w tym roku. Kiedyś mieliśmy ich sporo, wymarzły zimą 2011/2012 i jak przeglądam zdjęcia to trochę mi ich brakuje.

Wiosna się zbliża, mam nadzieję że za jakieś 2 tyg. ostro ruszymy w ogrody.