Sterczące hortensje to są zwyczajne Anabelle
w zeszłym roku dwie się pokładały, trzy nie. W tym roku albo dojrzały, albo było za sucho - wszystkie stały całe lato na baczność, ale kwiatostany były mniejsze niz poprzednio.
Sebuś, biały puch!
U mnie buki najlepiej trzymają liście. Do początku maja. Graby szybko je gubią, teraz już wszystkie są bez liści, zdjęcia są z przedwiośnia 2016, wyjątkowo miały je po suszy). Nawet te w zacisznym miejscu już bez liści.
U mnie śnieg - i szczerze nie wiem czy wolę biały puch czy przedwiośnie w grudniu
Zaskoczył mnie żywopłot z czerwonego buka - nie sądziłem, że one też trzymają liście.
Bogata nieprawdaż , ze Sebek jest niezastąpiony?! To skarb ogrodowiskowy !
AniMa częsciowo ogaranęłam. Gdyby nie Hobot podałabym. Wczoraj mył parter od wnetrza, zostało mi pietro ogrodu zimowego od wnetrza.
Lindsay zakupu zieleniny nie pokazywałam, bo narazie wszytsko czka w przechowalni aby nie próbowały zakwitnać przed swietami. Wianek z kolei wisi juz na gabionie na zewnatrz
błędna, Lojalna i Ola jakos w ubiegłym roku wiecej bombek spełniało moje oczekiwania. W tym roku niesmiało dodam do bieli i szarosci miedz. Zobaczymy czy bedzie konweniować!!!!
Dwubiegowe, zdecydowanie. Kręte są później bardziej niebezpieczne w użytkowaniu - takie z podestem bardziej się sprawdzą. Można się minąć bez problemu, wnieść cokolwiek czy nawet odpocząć w połowie drogi (starsze osoby).
Wiedza nabyta na uczelni, ale... sprawdza się w życiu