Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 17:03, 06 gru 2016

Kawa napisał(a)
ale u mnie zima
i sypie dalej

Ha, ha a wiesz, że u mnie też Rano wstałam a tu taka niespodzianka!
polinka 17:04, 06 gru 2016

AniMa napisał(a)
Poli nitki kupiłam w zestawie krawieckim w L. już parę lat temu...Tej a'la żyłka do niczego nie ruszałam a srebrna mnie drażni bardzo, bo maszyna do szycia ją rwie...
U nas nie ma ani jednej pasmanterii z prawdziwego zdarzenia...

Problem z nitką a'la żyłką rozwiązany I u mnie brak porządenj pasmanterii, koronkę kupiłam na giełdzie
polinka 17:06, 06 gru 2016

beata_m napisał(a)
niesamowite może głupawe pytanie ale jak mech mocujesz na podkładzie?!

Beatko, wcale nie głupie pytanie! Kiedyś używałam drucika florystycznego a teraz zieloną nitkę Lepiej mi się na niej pracuję. Drucik jak nie był dobrze naciągnięty to odstawał a z nitką nie mam takiego problemu.
polinka 17:07, 06 gru 2016

sylwik69 napisał(a)
Polinko piękne gwiazdy, w szarym kolorze wygladają super! ja też spróbuję,tylko skąd wziąć taki piękny papier?

Sylwik, szary, czarny, biały papier to brystol. Myślę, że dostaniesz w każdym papierniczym U mnie jeden arkusz niecałe 2 zł kosztuje
polinka 17:10, 06 gru 2016

AniMa napisał(a)
Poli jak tam po giełdzie łykend minął??? Ja jeszcze wieczorem sie śmialam z mamą jak to się na spotkaniu witałam...
Zapomniałam o niciach...
Pokaz betony z cyprysikami

Aniu, bardzo dziękuję za sprawne nawigowanie przez całą drogę i za miłe towarzystwo eMowi też opowiadałam jak to chciałaś kolejną panią zwerbować do grupy

Cyprysiki czekają na swoją kolejkę...zawalona robotą jestem...
polinka 17:10, 06 gru 2016

malkul napisał(a)

tez jestem ciekawa

Zielona nitka
polinka 17:11, 06 gru 2016

Sebek napisał(a)

Nie widzicie drucika na podkładzie?

Ha, ha nie te czasy Sebek! Kiedyś naprawdę było widać drucik, teraz nie ma takiej opcji
polinka 17:12, 06 gru 2016

nawigatorka napisał(a)
Polecam cienka żyłkę jeśli mogę

Pewnie, że możesz Montowałam dzisiaj wianek na bramie na żyłce i cały czas się zastanawiam czy rano nie ujrzę potrzaskanych betonów...
polinka 17:28, 06 gru 2016

Małe sprawozdanie po giełdzie
Kupiłam oczywiście eukaliptusa- dzięki Asiu Nawigatorko za pomysł z zeszłego roku, do tego jeden podkład jodłowy na bramę, kilka cyprysików do donic i białą koronkę.
Przyjechałam do domu i zaczęłam żałować( do teraz jestem zła na siebie), że nie wzięłam wianka jaki nabyła Janeczka-Zagajanka. Brzozowy, idealnie biały, ach cuuudo...Nie wiem o czym ja myślałam w momencie jak Janeczka się nim chwaliła I stałyśmy nawet przy tym stoisku...Wrrry, zła jestem do dzisiaj...

Z lepszych spraw to chyba ktoś mi włączył czasoprzyśpieszacz
Od niedzieli zapierniczam jak mały motorek i końca nie widać, ale wolę ruch niż nudę więc przeżyję

Z spraw dekoracyjnych jestem daleko w lesie. Zabrałam się za gruntowne porządki i na pierwszy dzień poszedł warsztat Nareszcie można tu normalnie przejść a nie skakać pomiędzy betonami Jedna część uporzadkowana i przygotowana do jarmarku

Oczywiście umyłam okno w warsztacie i coś tam świątecznego postawiłam.

I cały wtorek uciekł...

Na bramie wisi wianek, niestety o zdjęciach prz6ypomniałam sobie jak już było ciemno. Reszta domu w bałaganie to i dekoracji brak ale jutro jadę na ostatnie poprawki fajnego projektu to może pstryknę kilka zdjęć końcowego efektu.

To się dzisiaj rozpisałam

nawigatorka 18:22, 06 gru 2016

oj jak nie lubie takiego żalu pozakupowego....ale gorsze jak kupisz cos nietrafionego
tez miałąm dziś roboty ale przed kompem.
a betonowa wystawa boska. by wszystko poszło i to za nalezyta cenę pamietaj