Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Malutki pod lasem 22:05, 11 sie 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Nawet coś dzisiaj porobiłam Wypieliłam truskawki i położyłam jednak włókninę, bo już nie mam siły do nich i tych puszczających wąsów, a te to są te zwykłe, nie owocujące wielokrotnie, nie zależy mi na ich rozmnażaniu i ukorzenianiu sadzonek.

Udało mi się też wypielić rabatkę wiosenną i podcięłam ostro wierzbę, denerwowała mnie, bo zamiatała mi korę z rabatki jak szczotka
Sorki za jakość zdjęć, ale było już ciemno i robione komórką.

A tu turkuć podjadek na jeżynach Wyjadł prawie wszystkie

O proszę jak się ładnie zrobiło.
Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:59, 11 sie 2015

Do góry
Jestem w polu 21:59, 11 sie 2015

Do góry
Momoko napisał(a)
Ale się rozpędziłam i od pierwszej strony do końca wszyściutko obejrzałam.
Pragnę się przywitać i dołączyć do miłego grona,a skoro mam też na imię Hania to chyba pasuję do tej ogrodowej rodzinki.Mam też kotkę i piecholka,pozdrawiam wszystkich tu zaglądających .

Witam u siebie bardzo gorąco Masz kotkę, która wygląda dokładnie jak moja. Mój M jak zobaczył zdjęcie, to zapytał gdzie zrobiłam to zdjęcie
Tu ma być ogród :) 21:57, 11 sie 2015

Do góry
Apache dla Ciebie Fotka z telefonu. Co jest z tyłu grzecznie proszę nie patrzeć Wszystko idzie pod łopatę

U BusyBee w ogródku... 21:55, 11 sie 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)
Werbeny i trawy w nasadzeniach w Rydze

Bylam I widzialam poczatkuem czerwca - super prawda? I tam sie bacznie szalwii omacznionej przygladalam. I chyba jezowki tez tam byly....bardzo podobala mi sie tez Ta falistosc Rabat.
W ogole Ryga swietna I bardzo zielona. Na Jurmali bylam w Majori - bylas? Tam sie przekonalam ze cale zycie na die is bylam. Kolezanka z pracy polecila mi resto gdzie kazala mi zamowic tylko 1/3 porcji! Tak duza dostalam I byla tak pyszna ze hoho. Nic tylko czekam na kolejny wyjazd sluzbowy do Rygi....a ten niepredko.
Jestem w polu 21:53, 11 sie 2015

Do góry
Ale się rozpędziłam i od pierwszej strony do końca wszyściutko obejrzałam.
Pragnę się przywitać i dołączyć do miłego grona,a skoro mam też na imię Hania to chyba pasuję do tej ogrodowej rodzinki.Mam też kotkę i piecholka,pozdrawiam wszystkich tu zaglądających .
Malutki pod lasem 21:53, 11 sie 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)

Ja mam takie dwa turkucie na malinach ale u mnie to wnuczki.
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 21:50, 11 sie 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
i moj cyprysik nutkajski w kawałkach
za duzy jest

Witaj! Ale zmiany! I na leżaczku poleżeć można (jeśli nie za gorąco).

A cyprysik super. Ile czasu u Ciebie rośnie? Bezproblemowy?
Dopytuję bo chciałabym sobie zafundować.Pozdrawiam.
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 21:47, 11 sie 2015

Do góry
Ewik - ja liczę że będą jeszcze i filiżanki

Mirella -Ja dostałam nasionka od Iwony,dlatego tak ładnie wzeszły

Madzenka - ja też tak myślę,że to upały zniekształciły filiżankę
Ascot też się teraz otworzyła na płasko

A Falstaff to już całkowicie znieksztrałcony ma kwiat.

A avatarek nareszcie znalazłam traki konkretny

Mala_Mi - No przecież właśnie przesyłam,tylko jej nie....

Ensata - mój eM już dawno stwierdził,że ja do sekty ogrodowej się zapisałam,a żabka to jedno z moich ulubionych ogrodowych stworzonek Więc wszystko gra

butterfly - Artemis

olaw - bierz póki dają za darmo
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 21:44, 11 sie 2015

Do góry
NN

THE BRIDE

schloss wackerbarth znow ma paki
Malutki pod lasem 21:43, 11 sie 2015

Do góry
Nawet coś dzisiaj porobiłam Wypieliłam truskawki i położyłam jednak włókninę, bo już nie mam siły do nich i tych puszczających wąsów, a te to są te zwykłe, nie owocujące wielokrotnie, nie zależy mi na ich rozmnażaniu i ukorzenianiu sadzonek.

Udało mi się też wypielić rabatkę wiosenną i podcięłam ostro wierzbę, denerwowała mnie, bo zamiatała mi korę z rabatki jak szczotka
Sorki za jakość zdjęć, ale było już ciemno i robione komórką.

Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:43, 11 sie 2015

Do góry
Moja chyba najwieksza miłość różana od Austina .Czaiłam sie na nią w zeszłym roku, kupiłam w tym w donicy w maju, kwiatła kilkaoma kwiatami, oczywiście w zwisie
Teraz podrosła , zakwitła ponownie , szkoda, ze trafiła w największe upały, ale i tak jest cudna . Kształt kwiatu, zapach, kolor , do tego zdrowa . Fakt, kwiaty sie pochylają

Tutaj z ksieżną Alexandrą, która jak dla mnie jest równie urocza, miała tylko krótką przerwę i kwitnie nadal.

Poniżej róza z wiosennego sadzenia, również angielka-Cream Abudnance, zobaczcie jaki krzaczor zbudowała i jak ładnie powtarza
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 21:42, 11 sie 2015

Do góry
Edit napisał(a)

ten widok masz świetny
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:41, 11 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Może i na patelni kwiat wytrzymuje 2 dni w ekstremalnej temperaturze ale produkuje ich taką ilość ,że codziennie kolejne pąki rozkwitają. Najważniejsze jest to, że upał jej niestraszny i kwitnie wielokrotnie w ciągu sezonu. Wczorajsze fotki Munstead Wood - dla przypomnienia w sobotę padł rekord ciepła we Wrocławiu...38,9 stopni w cieniu

U Was jeszcze cieplej niz u mnie bo u mnie najwięcej było 36,7. Szekspir piekny i inne równiez.Pozdrówka.
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 21:35, 11 sie 2015

Do góry
Moja bajka 21:29, 11 sie 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Wreszcie mam wymarzonego jeszcze w lutym świerka Iseli Fastigiata,

Kasia piękny jest ale nie byłbym sobą gdybym go nie przyciął
przy pniu na gładko te dwie po lewej - zbyt silne (i coś byś jeszcze znalazła na fotce nie widać )
oczywiście to tylko mój lekko zboczony punkt widzenia
Świerki posadzone zbyt nisko 21:24, 11 sie 2015

Do góry
Tak to niestety wyglada. Obawiam się ze będę miał piękne drzewko na święta a pozostałe bedą musiały odejść.
Foto z wiosny

Foto z lipca

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:21, 11 sie 2015

Do góry
Kasia piękny on ci jest

Mirella

dzisiaj zakwitły 3 w jednym rzucie

glicynia powtórzyła

NN i Limelight - najstarsze dlatego dają radę w tym upale

Świerk serbski - Picea omorika 21:19, 11 sie 2015

Do góry
Witam

Mam prosbe o zerkniecie co tez moze dolegac mojemu serbowi zasadzonemu w kwietniu.

Zasychaja koncowki, przy dotknieciu natychmiast odpadaja, krusza sie. Zasychaja koncowki na w miare sasiadujacych ze soba galazkach ale jest to przypadkowo rozsiane po niemal calym drzewku. Ogolnie nie jest tego duzo, ale postepuje.

Sa upaly wiec regularnie podlewam (co ok 3 dni bo podloze mocno przepuszczalne). Zaczelam tez robic czasem wieczorny "prysznic" aby nawodnic igly. Drugi serb tak samo traktowany nie ma takich objawow.

Co o tym sadzicie?
Ogród prawie romantyczny 21:18, 11 sie 2015

Do góry

Zagadka nie była łatwa
Roślina w doniczce to edamame - japońska soja, której młode niedojrzałe uważane są za bardzo smaczne i są podobno idealne jako przekąska do piwa. Mam nadzieję, że będę miała okazję spróbować

Wysiałam tez w doniczkach okinawański ogórek goya, chiński szczypiorek, shiso - której liście traktowane są jak przyprawa oraz melony. Obawiam się jednak, że pozostałe nie zdążą dojrzeć w naszym klimacie, chyba że upały potrwają jeszcze kilka tygodni. Ale tego sobie nie życzymy, prawda
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies