Po prawej stronie troszke sie zmienilo od czasu tego rysunku Między drewutnią (trochę szerzej) a przyszlościowym budynkiem gospodarczym (to czarne) są posadzone drzewka owocowe, właśnie robione i ustawiane skrzynie na warzywa. Powinnam dokladnie narysować jutro wszystkie zrobione juz rzeczy.
Po lewej to co narysowalaś na czerwono to częściowo już jest.
Muszę w takim razie pozaznaczać na rysunku - cała sprawa z brzozami i resztą wyszla przypadkowo dlatego taki raban
Tło to na wysokości żwirowego kółka 3 sosny czarne, przed nimi 2 amonogawy, dalej w kierunku platana miejsce na "coś" liściastego, potem daglezja, no i już szmaragdy widoczne na zdjęciu, które dzisiaj robiłam.
Przed tą Twoją czerwoną linią po lewej w trawniku 2 metry od brzegu na wysokości czubka tarasu jest cyprysik nutkajski.
Żwirowy placyk jest otoczony zywoplotem cisowym. Za nim właśnie są sosny czarne i amonogawy Róże, bukszpany żurawki też tam są
Szczerze powiedziawszy to nie mam pojęcia jak ciąć te moje nowe graby ... ale pewnie coś wymyślę Postaram się zrobić zdjęcie ... może wówczas bardziej doświadczeni pomogą z poprawkami
Renia,wiesz dlaczego mam takie postanowienie?
W tamtym roku podczas jesiennego sadzenia smaragdów w drugim ogrodzie od razu je czyściłam. Teraz przy wiosennym czyszczeniu były minimalne ilości suszu.
Dzisiaj zabrałam się za te moje co już rosną od kilku lat i były odkurzane tylko poprzedniej wiosny, i już mam nerwicę na siebie, że wiosną odpuściłam
Reniu graby kolumnowe będziesz ciachać?
Zrobisz zdjęcia?, kurcze ja moich jeszcze nigdy nie cięłam , bo tak naprawdę nie wiedziałam jak się za to zabrać . Może też bym ciachnęła skoro taka ładną pogodę zapowiadają?
Jak najwcześniej bym chciała, zależy jak szkółki ruszą bo stożka muszę jednego dokupić i wypełnienie choć trawy na tył to wiadomo, że końcówka wakacji jak już
Renia mam namiar na stożki i kule cisowe lub conici - ale Ty chyba nie z moich okolic
Domek w A...n wczoraj kupiłam.
Z tematem odkurzaczowym się Reniu wstrzeliłaś, bo akurat zamawiam część zamienną (uszkodziłam uchwyt do zawieszania worka ).
Jesienią jak go używałam pierwszy raz nie byłam zadowolona, jakoś mi ten sprzęt zupełnie nie podszedł, spodziewałam się większej siły ssania, a tymczasem pomiędzy kamieniami trzeba się było namęczyć żeby zassał liście.
Kilka dni temu znowu go uruchomiłam i teraz już mi się podobało, chyba po prostu trzeba się oswoić z tym jak działa.
Edytko A zdradzisz gdzie kupiłaś ten fajny domek?
I jeszcze chciałam Cię podpytać o Twój odkurzacz ogrodowy ... jesteś z niego zadowolona? podlinkujesz? Nie jest to pilne ... jakbyś mogła w wolnej chwili ...
Ja też mam podobną rabatę na froncie i ... też podglądam ... u mnie są dwa stożki ale liliputy ... przydałyby się trochę większe takie 140cm ale brak takich w okolicy