Piękne , zdrowe i zadbane Peter Alan skradł moje serce
Piszesz że masz zbyt słoneczny ogród na Rh, ja też od takiego zaczynałam, nasadziłam trochę drzew od południa i teraz mam trochę cienia dla Rh i azalii, azalie wielkokwiatowe to już mają go aż za dużo Niektóre nawet słabiej kwitną
Chcesz dodać do tych pomarańczowych azalii białe? Nie wiem, jakoś mi to mniej pasuje, ja pomarańcz widzę z fioletami, tak jak masz poniżej, ale może się mylę, i jak zobaczę to zmienię zdanie
A tak w ogóle to jest przepięknie,
Asiu, czy kukliki po przekwitnięciu ścinasz i one powtarzają kwitnienie?
Dawno u ciebie nie byłam, a tu takie cudne widoki, niezapominajki u mnie na suchszych stanowiskach już zaczęły łapać mączniaka więc już zaczęłam wyrywać, ale też je lubię, wcisną się w każdą dziurę, nie pytając czy można
Calsap ma fajny lekko różowy kolorek, kalina piękna
Wielosił chyba trzeba odmładzać, bo zanika, mój zanikł
co to za liście wysokie za miskami po lewej?
Wiola dziękuję Kochana
chciałam Ci kwiatek wstawić ,ale mam już tylko robocze fotki ,bo
leżę i kombinuję na fotkach,jak poprawić kształty rabat i trawnika
Zuza właśnie sama się zastanawiam ,jak będzie z koszeniem -okaże się
ja koszę ,ale jak mi się będzie żle kosiło ,to zlikwiduję całkiem to trawiaste przejście zrobię przejazd z płyt chodnikowych
jak choiny podrosną ,to powinno być ok
Może znajdę tu pomóc, bo przez Google znajduje mi tylko informacje o młodych drzewkach, sadzonkach. Kupiłam dom gdzie na działce rośnie spore już drzewo, niestety całe zaczęło usychać, liście żółkną, schną i opadają jak jesienią... Wiecie co może mu dolegać? Czy da się je uratować?
Jola poszerzałam -nie wiem ,czy tak zostanie -zobaczę ,jak mi się to będzie kosić
może całkiem zerwę ten trawnik pomiędzy poszerzeniami i tylko zrobię przejście z płyt przez rabatę ,żeby kosiarką móc przejechać ....sama nie wiem .....po prostu chciałam skrócić optycznie taki długaśny trawnik ....i tak kombinuje
fajny pomysł z tymi kuklikami-dziękuję -podzielę ,jak przekwitną i dosadzę
z daleka te przerywniki wyglądają na małe
ale czy robić jeszcze szersze ?
mają 2 m na 2 metry tak mniej więcej jak choiny podrosną to powinno to lepiej wyglądać -ala pokoje ogrodowe
Też mam podobnie z dwóch stron taka belka, ale chyba wieksza przestrzeń u nas jest, nad tarasem, za duży ruch i ptaki gniazda nie robią, ale z drugiej strony, nad wejściem do domu gołębie próbują, już drugi raz, ale wiatr im te gałązki zwiewa, poddały się