Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 10:28, 16 sie 2023

Daga, nie warto sobie takimi osobami głowy zaprzątać o ile nie wpływa to potem na życie twoje i bliskich. Unikam jak się da i tyle. Na wakacyjnym zresztą i tak nic nowego ogrodowego nie ma do pokazania
antracyt 10:40, 16 sie 2023

Gosiu, a pewni jesteście że to działanie człowieka, do tego celowe? Kurcze, to by było przykre...
Anda 12:10, 16 sie 2023

Też się zastanawiałam, dlaczego nie ma fotek z wakacyjnego, tylko zapomniałam Cię zapytać

Szkoda.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
antracyt 20:02, 20 sie 2023

Ewo, od dzisiaj znowu funkcjonuję w przydomowym gąszczu, przynajmniej na jakiś czas
Po powrocie z nóg zbiła mnie 10stopniowa różnica temperatur. Na szczęście ostatnie kilka nocy było deszczowo-burzowych i nie widać za bardzo zmęczenia roślin. Na pewno pomogło też mocno niekoszenie murawy. Mężaty spróbował ją dzisiaj ogarnąć, ale sprzęt przegrał walkę z wysokością (mam nadzieję, że jutro po dokupieniu zepsutej części uda się murawę ujarzmić).
Tu fragmentarycznie po i przed koszeniem - busz, busz, busz

antracyt 20:20, 20 sie 2023

Zastałam urodzaj pomidorowy, paprykowy, fasolowy a przede wszystkim jeżynowy. Muszę poszukać co można z tych ostatnich zrobić. Jest gęsto, zielono i kolorowo, smacznie, na bogato. Zjedliśmy pierwszego, bardzo aromatycznego melona, na jutro zostawiliśmy sobie arbuza.
Makao 20:24, 20 sie 2023

Piękne dalie. Szkoda że nie zimują w gruncie. Przechowywanie w doniczkach też mi nie wyszło. Jakoś nie mogę się z daliami dogadać
antracyt 20:26, 20 sie 2023

Zaczynają astry, część kolorów się nie zgadza - zamiast różu miało być żółto. To nic, tak też może być.
olciamanolcia 20:30, 20 sie 2023

Dalie masz śliczne . U mnie zakwitły 3 białe w tym dwie z ogromnym kwiatem jedna fioletowo- różowa a reszta jeszcze w pąkach.
W brzozowej wyszły z ziemi wszystkie ale mają tam chyba zbyt ciemno i niektóre nie zawiązały pąków i za rok posadzę je bardziej z przodu rabaty - będą miały więcej słońca.
olciamanolcia 20:31, 20 sie 2023

Astry i cynie równie urocze ❤️
antracyt 20:34, 20 sie 2023

Trochę na zielono

Szersze kadry będę wstawiać dopiero po ogarnięciu murawy