no ja mam do Rewe najblizszego ponad 20 km i to w strone w ktora nie czesto jezdze, wiec chyba nigdy nie bylam w Rewe. Polka Polska jest tez w Realu i Edece ale ja najczesciej kupuje zapas w Pl
Wczoraj wieczorem bylo sprzatanie tarasu. Podmienilam stolik w moim miejscu do przesadzania, ktore wczesniej tu pokazywalam. Ten, ktory tam byl postawilam przy wijezdzie. Narazie taka dekoracja. W Pl kupimy jakies roslinki pasujace, wywiercimy dziure i bedzie stol a la' Gartenreich.
No i kiedys pozbede sie tych siloskow kolo garazu. Juz powoli znikaja ale cos wolno to idzie. W tym miejscu beda kiedys Hortensje.
Taczke tez juz przestawilam ze zlomowiska na nowe ladniejsze miejsce kolo krzaka. Nawet ladnie tam wyglada
Upaly u nas straszne. Dzis bedzie podlewanie wszystkiego. Jutro ma byc jeszcze cieplej.
Proszę o pomoc w znalezieniu nazwy tego klona, wiosną młode listki maja kolor pomarańczowawy, potem zielenieją, pod koniec lipca zaczynają czerwienieć, i do jesieni sa coraz czerwieńsze, liście są małe i mają 7 klap
Krótki meldunek z placu boku a moż raczej temperaturowej udręki
Akcja drewutnia powolutku dobiega końca..jeszcze kosmetyka, sprzątanie , przycinanie..troszkę sadzenia...rozglądnięcie się za jakimś materacykiem , coby pod dooopką miękko było ....Ale te najcięższe prace są już za nami pamiętam , jak ktoś pytał : czy w poniedziłek będą zdjęcia...byłam pewna ,że będą..a tymczasem mamy czwartek i to nadal nie wyglada idealnie...achhhh..tak to już bywa z planowaniem
Dzięki Paulinka A hortensjowa fajna jest i w sumie bezproblemowa.
Teraz się muszę z tematu hortensji anabell dokształcić. Właściwie to nie wiem do końca jaka jest różnica pomiędzy anabell/strong anabell/incredible? Dostałam w ub roku trzy sadzonki coś "typu anabell". Muszę sfocić i poprosić o pomoc w identyfikacji. A jeśli się okaże, że te moje sadzoneczki są wartościowe - to jak je rozmnożyć. A jeśli nie, to muszę coś kupić.
Planuję jako wykończenie rabaty brzozowej szpaler anabell (ok. 20 sztuk), opierającej się o żywopłotek z bukszpanów.
Chyba dobrze będzie......??