Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W Kruklandii 22:33, 21 lip 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)

Ciekawie wygląda połączenie jasnego i ciemnego żwirku. Przeleciałam ostatnie strony. Róże widziałam Coś czuję, że się na tych nie skończy...

Te żwirki to takie o! są Ale najtańsze rozwiązanie

No pewnie, że się na tych nie skończy, bo rabata cała czeka na róże w przyszłym roku O tam na lewo

Działka wkoło Lubczyka :) 22:32, 21 lip 2015

Do góry
A tak z nowości, to kończymy ogrodzenie został już tylko do zamontowania ten brakujący kawałek i furtka wejściowa em już wszystko zespawał i pewnie jutro będzie wszystko zamontowane
Mój jest ten kawałek ogrodu 22:31, 21 lip 2015

Do góry
W końcu doczekałam się kwiatka na A Shropshire Lad. Chyba jej u mnie źle, bo słabo rośnie.

Za to Pastella ma nowe kwiatki, w odrobinę ciemniejszym kolorze. Może to przez te zimniejsze dni?

Kwitną też takie cuda:

W Kruklandii 22:28, 21 lip 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Bidna a zarazem kokoszkowa....ale jest

Ciekawie wygląda połączenie jasnego i ciemnego żwirku. Przeleciałam ostatnie strony. Róże widziałam Coś czuję, że się na tych nie skończy...

Ogród pod czarnymi orzechami 22:15, 21 lip 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
aha a ta piwonia drzewiasta jak się nazywa?
miałam takiego chabra jeszcze

Aniu, nie znam niestety nazwy tej piwoni, rosła 30 lat w ogrodzie u mojego teścia, przy likwidacji ogrodu postanowiłam ją "zaadoptować", ją i kilka różnych floksów. Stworzyłam jej chyba dobre warunki, bo co roku kwitnie naprawdę obficie, kwiaty są ogromne i pięknie pachną, szkoda że tak krótko.
Ten chaber też ładny
Pozdrawiam serdecznie, dziękuję za kwiatki i się odwzajemniam ... Piwonią

Rododendronowy ogród II. 22:14, 21 lip 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Miejsca nie masz - kokietujesz, a te lilie, a róże a liliowce? Nawet nie liczę ale widzę.

Roslin mam za dużo jak na mój ogród. Dzis udalo się namówic M na zmniejszenie trawnika ale juz sama się denerwuję bo lubię miec przestrzeń a z małym trawnikiem przestrzeni nie bedzie.

Daleka droga do ogrodu....... 22:11, 21 lip 2015

Do góry
Nie skapitulowałam. I walczę z tym perzem właśnie mechanicznie, wyciagam drugi wieczór ale juz bliżej końca. Albo on albo ja!!! Nie chcę po raz drugi randapować bo i tak może się okazać, że po dwutygodniowym opkresie karencji nie będę miała czasu i perz znów odrośnie. Już raz to przeszłam. Ja na leżaczku na wywczasach a perz bujał sobie.... Chociaż moim szczerym życzeniem żeby bujał się . Później przeorałam, największe chwaściory wybrałam a reszta znów odrosła. Teraz w miarę luźna gleba więc widełki, haczka, rękawiczki i kolanka.... jakoś idzie. Wygląda na to, że jutro wieczorem skończę. Chociaż dzisiaj zamówiłam 10 kg porzeczek więc jutro czeka mnie akcja soczki i słoiczki ale myślę, że wieczorkiem znów powalczę. Tak sobie wykoncypowałam, że na rabatę, którą chcę zrobić w tym wydartym kawałku położę folię, oczywiście tylko na czas nasadzeń żeby mnie chwasty nie przegoniły. Żadnej szmaty na stałe w ogródku moim nie będzie. A na resztę sieję trawkę i niech ona pomoże mi walczyć. Jakość zdjeć kiepska bo po nocy robione.

A i taką hortkę nabyłam za jedyne 15 zł w Brico. Napisane tylko Hydrangea paniculata. Hortensja bukietowa. Ale jaka ... ? Ktokolwiek wie pisze
Typografia ogrodu 22:07, 21 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Obiecałam postery i sa. Przepraszam za błyski ale szklo ramek tak odbija.
Pierwszy na którym zależało mi chyba najbardziej-sami zrozumiecie (np Makul bo sprzątać nie lubi).

To jest super Chyba sobie skopiuje. Jeszcze przyda mi się taki: "U nas można jeść z podłogi - zawsze się coś znajdzie"

Twój ogród podglądam już od jakiegoś czasu. Bardzo mi się podoba, to co w nim robisz. Teraz się ujawniłam i będę zaglądać częściej, jeśli pozwolisz.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:07, 21 lip 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tę historię przedstawię w formie artykułu, wszystko zalezy od Michała

Zapowiedź zmian ciekawa i intrygująca, nowe nabytki superowe
donica czarna mega elegancka a lilie mam i se wąham więc choć jedno podziwia u siebie

te jeżówki mi się spodobały muszę poszukać takich wyglądają jakby wracały nad ranem z imprezy

pozdrawiam
Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:03, 21 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Kasiu, kupowałam u nas w szkółce na Krakowskiej. Oni handlują między innymi drzewkami od Kulasa. Prawie wszystkie drzewa (z wyjątkiem jodeł i koreanek) mam od nich. Poza tym można zamówić, by przy najbliższej okazji sprowadzili.

Sadziłam jesienią 2008.. tak wyglądała. I nie była droga.

mam tę

Przejdź z linku w zakładce do punktów sprzedaży i zadzwoń z pytaniem czy maja i po ile.. bo ja znając życie zapomnę
Dzięki Aneczko, jutro tam zadzwonię

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:00, 21 lip 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
To jeśli tak rośnie to jeszcze dokupie
A jak długo kwitnie ?

do późnej jesieni
Rododendronowy ogród II. 21:58, 21 lip 2015

Do góry

a to juz nie orienped ale wytrzymała lilia.

Rododendronowy ogród II. 21:56, 21 lip 2015

Do góry

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:54, 21 lip 2015

Do góry
i jeszcze samoróbki nawet nie pamiętam z jakich odmian

najwyższa kwiaty prawie na 2metrach

są jeszcze 3 ale takie około metra
Rododendronowy ogród II. 21:53, 21 lip 2015

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Bogdzia prawda i tylko prawda a wczoraj tak sobie wykombinowałem że spróbuję wstawić parę kępek lilii drzewiastych między wysokie trawy i miskanty

Zbyszku tak własnie zrób. Moje drzewiaste (czyli orienpety)od kilku lat sa niezawodne.

Typografia ogrodu 21:52, 21 lip 2015

Do góry
Dla Ilony - obiecane; na 1 fotce ID niedługo po posadzeniu, na 2 gdy miała troche ponad pół roku (widać odrosty) a na 3 ta sama co na 2 tylko dziś - po roku od posadzenia

Mały ogród Kasi 21:49, 21 lip 2015

Do góry
Dla Kuby Ewy parkan "obluszczony" . Jest tam helix hedera, winobluszcz pięciolistkowy i jeszcze jedno coś żółtymi listkami, chyba Aureoretculata.

Rozpoznawanie roślin domowych 21:48, 21 lip 2015
Do góry
Magda78 napisał(a)
Co to może byc, nie mam zielonego pojęcia a chciałbym podratować te rośliny które wyglądaja marnie. Podejrzewam ze wymienie im ziemie ale czy przyciąć czy zostawić tak jak jest?
[

Reo możesz śmiało odciąć 10 cm pod rozetą liści i do wody, szybko i w 100% puszcza korzonki. A pozostały kikut w doniczce postawić w mało krępujące miejsce i powinien też coś wypuścić na pędzie.
Mój ogródek- trudy i radości początkującej ogrodniczki 21:46, 21 lip 2015

Do góry
W 2014 r doszły kolejne elementy z podkładów - obrzeża tuj i kilka płaskich miejsc nimi wyłożonych, bo trzeba było zagospodarować nadmiar. Przybyły też kolejne rabaty pod pnącza. Roślin nie udało się posadzić, bo nawał pracy zawodowej zabrał cały czas, łącznie z tym wolnym.

Dziś wygląda to tak jak na zdjęciach poniżej. Rosliny posadziłam w maju.

Mały ogród Kasi 21:44, 21 lip 2015

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies