Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Małymi kroczkami do celu... 19:27, 16 kwi 2018

Do góry
Zana napisał(a)
Prześliczna ta magnolia. Tak długo zimę miałaś a tulipany już masz. U mnie na razie tylko wczesne botaniczne kwitną. Reszta jeszcze daleko.

Dziękuję Aniu, szkoda tylko,że kwiaty magnolii utrzymują się tak krótko, ale moim zdaniem i tak warto ją mieć w ogrodzie Twoje tulipanki botaniczne widziałam, śliczne są no i nawet nie wiedziałam,że takie są buziaki
Pszczelarnia 19:17, 16 kwi 2018

Do góry
A to piękna magnolia 'Wada's Memory', kolumnowa.

Szmaragdowy Zakątek 19:02, 16 kwi 2018

Do góry
Makusia – układ kostny ssaków będzie na biologii w V klasie…czekaj cierpliwie.

No, w tym roku wyjątkowy wysyp ciemierników. Też jestem w szoku. Mam zaledwie kilka krzaczków, a każdy po prostu „oblepiony” kwieciem.

Kasya – o rany, dlaczego twoja magnolia brzydka??? Przecież nie zmarzła!
Tulipanki botaniczne rosną u mnie pod ogrodową huśtawką, mają cień, strasznie sucho i dodatkowo narażone są na zdeptanie…po prostu warunki ekstremalne a mimo to ślicznie kwitną co roku. Może trzeba przesadzić te twoje…pod moją huśtawkę…

Kojak – ha ha …krótko, rzeczowo i na temat!!!

rozark – dzięki Reniu. Paluszek ma się szybko i bezproblemowo zrastać…takie są plany!!! Będzie dobrze!

kitek81 – Kasiu, troszkę popracowałam w ogrodzie, ale same lekkie zajęcia nie obciążające stopy. Jest ok.

popcorn - Carola, a propos ciemierników - jak to my robiłyśmy z tymi siewkami ciemiernika od Bogdzi, bo mam chyba własne malutkie siewki. Najpierw do wielodoniczki każdą sadzoneczkę oddzielnie…i potem co? Do gruntu kiedy?
A palec? No cóż… to przecież tylko jeden mały paluszek, a ja jestem duża dziewczynka, więc dam radę.
Ogród, mydło i powidło. 19:00, 16 kwi 2018

Do góry
Ta magnolia Kobus śliczna, ją podcinałaś od dołu ? Bardzo fajny ma pokrój.
Daj jedno zdjęcie kwiatka w zbliżeniu

Wąska rabata to ta z różami ?
Madżenie ogrodnika sezon 2017 18:19, 16 kwi 2018

Do góry
Zaczynają Kiku -shidare . Niech pokażą na co je stac,bo to ich ostatni sezon u mnie...

I magnolia Yellow River. Jak nie znak to lampa drogowa (uwaga mamy oświetlenie od zimy!!!) , ale wszystko wchodzi w kadr....

I przekwita magnolia gwiaździsta

a Nigra przygotowuje się

Madżenie ogrodnika sezon 2017 18:17, 16 kwi 2018

Do góry
Kwitną Pissardi albo Nigry W tym roku nie cięte jeszce (bo słabo kwitly) , ciecie po kwitnieniu sie zapowiada
i zaczyna magnolia soulanginea

Ptasi gaj 15:59, 16 kwi 2018

Do góry
Dzisiejszy spacer U nas tak przy ulicy

To przykościelna magnolia

W Dolinie Muminków 15:29, 16 kwi 2018

Do góry
Basiu chłopak Wam wyrósł. Pomocnik będzie jak trzeba. Domek super wyszedł. Gratulacje dla e-Ma
Czasami tak jest, są sprawy ważne i ważniejsze. Nie wszystkie plany da się zrealizować w jeden rok. U nas bardzo powoli ale do przodu.
Magnolia pięknie rozkwita.
Miłkowo - sezon 2016-2022 14:14, 16 kwi 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Bardzo lubię oglądać Twój ogród Jest taki bogaty w roślinność,elegancki i pięknie skomponowany. Cudowna magnolia. W porównaniu z moimi (ogólnie) roślinkami u Ciebie wszystko szybciej się rozwija Pozdrawiam

Agatko, dzięki takie komplementy, a u mnie tyle do poprawek po zimie..
Nasz rejon najcieplejszy, najszybciej wiosna, najpóźniej zima, a u mnie tym bardziej ciepło, mur robi dobrą robotę, choć kiedyś go nie cierpiałam
Miłkowo - sezon 2016-2022 14:07, 16 kwi 2018

Do góry
Bardzo lubię oglądać Twój ogród Jest taki bogaty w roślinność,elegancki i pięknie skomponowany. Cudowna magnolia. W porównaniu z moimi (ogólnie) roślinkami u Ciebie wszystko szybciej się rozwija Pozdrawiam
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 13:47, 16 kwi 2018

Do góry
Super ogród rozkwita...czekam na judaszowca...magnolia gwiaździsta niesamowicie rozświetla Twój ogród
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:21, 16 kwi 2018

Do góry
KASYA
Zerknęłam i powoli odpalają, ale wolniej jak u ciebie.
Powoli też inne się szykują.
A na tym rusztowaniu Rubens, cały w pąkach
Ucieszyło mnie niezmiernie, że siewka Grandiflory-magnolia zimozielona, rusza delikatnie.

rabata przed sprzątaniem
chyba zmarzł Amazon Mist, więc już tam przeniosłam moje hakonki.
Nie wiem, co to białe, wiecznie się pokłada.

BASILIKUM
Masz rację Iza

powojniki na łukach w pąkach, w innych miejscach też, tylko ten na sośnie, najdorodniejszy, znowu bez pąków, dziwne.

VIOLKA171
Ja też, o ile zakwitną ale w sumie bez tez lubię, ładne drzewka
2 gwiaździste mam już stare, ale 3 nowa też wspaniale idzie, to pewniaki wśród magnolii
Skarbonkowy ogródek 11:40, 16 kwi 2018

Do góry
Aniu, pytaj do woli

Toszko, białe/ jasne bym chciała bo ta rabata trochę ponura w tej całej zieleni. Żywopłot bukszpanowy, wielka kula, magnolia po przekwitnięciu tez daje zielony, ciemny parasol. No biały/jasny tam widzę jak nic. Ale się nie upieram. Pewnie jak byśmy dodały innego koloru tez będzie dobrze. Pomyśl proszę.

Z rozplenicami to mnie ukochałaś. Chciałabym bardzo

Z tymi hortensjami tez trafiłaś Myślałam o tym ale obawiałam się czy nie za dużo wszystkiego będzie. Hortki po lewej?

Moze zrobić cala ta rabatę kwaśną? Łatwiej chyba będzie.

EDIT: Zmierzyłam jeszcze raz: od pieńka magnolii do tui po lewej stronie jest 4 metry. W stronę kuli bukszpanowej do chodnika tez 4 m czyli razem mam 8x4 m rabaty

Ogród Mirelli 11:32, 16 kwi 2018

Do góry
MirellaB napisał(a)

Rabaty żwirowe przeklinam nieustannie. U mnie bez maty, więc wszystko wbite w ziemię. Nigdy więcej kamyczków.
Kilka roślin mi wypadło po zimie i o ile się cieszę, że mam miejsce na nowe to już mam ciary na samą myśl wykopywania i sadzenia nowych w tych kamyczkach brrrr.

Magnolia podsadzona azaliami - będziesz zadowolona

Dokładnie tak z tym żwirkiem. Ja teraz widzę ile kamieni nawbijało mi się w ziemie. Wyobrażam sobie jaka to mordęga u Ciebie z sadzeniem w tym.
Skarbonkowy ogródek 11:27, 16 kwi 2018

Do góry
MirellaB napisał(a)
Asia czytam o azaliach. Ja widziałam u znajomych w ogrodzie magnolię podsadzoną azaliami, które kwitły w tym samym czasie co magnolia i to był niesamowity widok.
Musisz się zdecydować czy chcesz tak czy kwitnące później.

Cyprysik odmieniony nie do poznania, a kula bukszpanowa duża. Mam podobną jeszcze po dziadkach - duży i nie chorujący krzew

Chciałabym żeby na tej rabacie kwitło coś przed i po przekwitnięciu magnolii. Toszka zaproponowała Adonisa a on kwitnie później wiec spełnia te warunki.

Kula rzeczywiście ogromna, spadek po poprzednim właścicielu. Niestety w zeszłym roku złapała grzyba ale to moja wina bo miałam tam posadzona limke a miejsca mało.
Skarbonkowy ogródek 11:11, 16 kwi 2018

Do góry
Asia czytam o azaliach. Ja widziałam u znajomych w ogrodzie magnolię podsadzoną azaliami, które kwitły w tym samym czasie co magnolia i to był niesamowity widok.
Musisz się zdecydować czy chcesz tak czy kwitnące później.

Cyprysik odmieniony nie do poznania, a kula bukszpanowa duża. Mam podobną jeszcze po dziadkach - duży i nie chorujący krzew
Ogród Mirelli 11:01, 16 kwi 2018

Do góry
JoannaDe napisał(a)
Wszystko pięknie Ci rośnie ale jak patrze na te kamyki to aż mi Ciebie zal

Ja mam jedna rabatkę nimi wysypana i w tym roku się ich pozbywam.

A w ogóle cho do mnie, matko mojej rabaty magnoliowej Zdecydowałam się na Twój pomysł podsadzenia magnolii azaliami

Rabaty żwirowe przeklinam nieustannie. U mnie bez maty, więc wszystko wbite w ziemię. Nigdy więcej kamyczków.
Kilka roślin mi wypadło po zimie i o ile się cieszę, że mam miejsce na nowe to już mam ciary na samą myśl wykopywania i sadzenia nowych w tych kamyczkach brrrr.

Magnolia podsadzona azaliami - będziesz zadowolona
Skarbonkowy ogródek 10:49, 16 kwi 2018

Do góry
A ja właśnie u Ciebie

Magnolia zaczyna, ale jeszcze jej do pełnego rozkwitu brakuje. Myślę ze do końca tygodnia będzie cudna.

Niwak dziękuje
Moja glebo terapia 10:44, 16 kwi 2018

Do góry
noooo piękna wiosna
ale że magnolia w dwóch kolorach czy jak?

tulipanowo ślicznie
mordki wymiziaj
a hostę chcę
Skarbonkowy ogródek 10:41, 16 kwi 2018

Do góry
hejjjj Asikkkk

wow ale szalejesz
magnolia już pewnie w rozkwicie

kulki masz sliczne a niwak to wow!
masz rękę do cięcia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies