Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Edy

Ranczo Edy

hanka_andrus 10:54, 23 kwi 2018

U mnie popadało, teraz chłodno, ale Ty masz do morza dalej niż ja, a to o tej porze najszybsze zagrożenie dla moich roślin. Straty już przebolałam, teraz liczę na zyski. ha, ha,ha

Może by tak w totka zagrać? Widziałaś u szefowej kwietne hektary? Tam to się dzieje!

A ja na swą miarę i możliwości cieszę się z 2 doniczek tulipanowych uchowanych przed sarnami pod przykryciem.
eda 20:46, 23 kwi 2018

Jasne Hanuś widziałam te kwietne doniczki ekstra pomysł i jaki praktyczny nic im nie zagrozi u mnie burza koło 14 tej dowaliła szybkim gradem i grzmiało i deszczyło groźnie później jeszcze w ciągu dnia dwa razy krótko i ulewnie pięknie popadało i chłodniej ale fajnie wiesz wetknęłam juz do ziemi te frezyjki zapomniałam naszą nazwę i już prosto po tym deszczu parę listków wystartowało szok jak szybko złapało wody i siup obserwuje kwiatuchy wieczorem a rano już zmiana tak szybko się rozwijają ...najgorsze to że ślimory po tym ciepłym deszczyku ruszą skubane ...będzie im się lepiej przemieszczać ...no ale co robić jeszcze nie mam granulek hii

buziam wieczorowo

a u szefowej nie byłam muszę popatrzeć dzienki kochana
barbara_kraj... 22:36, 24 kwi 2018

eda napisał(a)
Magnolka Ricki

Taka mała i już kwitnie!

Podoba mi się Keria, Jak sobie radzisz z jej odrostami?
hanka_andrus 22:54, 24 kwi 2018

Magnolka pięknie kwitnie u Ciebie! Może swoją powinnam w bardziej słoneczne miejsce przesunąć? Bo jest w słońcu tylko rano.

Ale żyje, i już listki wypuszcza.

Profilaktycznie ją przeciwgrzybowym środkiem opryskałam, zanim pączki się otworzyły. Buziam na dobranoc.
Milka 14:03, 25 kwi 2018

Ricki cudo i całość kwiecia czary
anabuko1 20:40, 25 kwi 2018

Ciemierniki, piękne wielkie kępy
Epimedium tez takie same mamy.
Tulipanki piękne.Jeszcze nas cieszą
Magnolka Rick? śliczna.To będzie drzewko, czy krzew
eda 19:59, 26 kwi 2018

barbara_krajewska napisał(a)

Taka mała i już kwitnie!

Podoba mi się Keria, Jak sobie radzisz z jej odrostami?

Haaa tak i bardzo cieszy Basiu
Kerię przesadziłam niby na tak wielki krzew nie puszcza zbyt dużo odrostów wyrywałam je wiosną i później chyba raz ale wolałam przesadzić bo była zaraz przy warzywniaku teraz jest w swobodnym miejscu i dałam jej spokój ...wcześniej cięłam ja krótko by nie zajmowała zbyt dużo miejsca i pięknie kwitnie gdy jest przycinana
eda 20:30, 26 kwi 2018

hanka_andrus napisał(a)
Magnolka pięknie kwitnie u Ciebie! Może swoją powinnam w bardziej słoneczne miejsce przesunąć? Bo jest w słońcu tylko rano.

Ale żyje, i już listki wypuszcza.

Profilaktycznie ją przeciwgrzybowym środkiem opryskałam, zanim pączki się otworzyły. Buziam na dobranoc.

Magnolka macha do Ciebie i dziękuje Ja ma ją na otwartym terenie zobaczymy jak w czerwcowo-sierpniowym słońcu sobie poradzi ale widzę dookoła wszyscy mają magnolie na słońcu i rosną cieszę się że twoja się trzyma raz jej się nie udało zakwitnąć to może drugie kwitnienie będzie mocniejsze oprysk na pewno będzie ją chronił
Buziakuję Hanuś
eda 20:31, 26 kwi 2018

Milka napisał(a)
Ricki cudo i całość kwiecia czary

Dziękuję Irenko u ciebie to dopiero szał pięknie
eda 20:47, 26 kwi 2018

anabuko1 napisał(a)
Ciemierniki, piękne wielkie kępy
Epimedium tez takie same mamy.
Tulipanki piękne.Jeszcze nas cieszą
Magnolka Rick? śliczna.To będzie drzewko, czy krzew

Dziękuje Ana a widziałaś jeszcze są inne epimedium te co mamy ale te nasze to chyba najładniejsze liście
rozmnażałaś je ? ja poprzenosiłam w różne miejsca i na razie dają rade
Magnolia Ricki dziękuje raczej drzewko buziaki