Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Pszczelarnia 05:17, 17 kwi 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A to piękna magnolia 'Wada's Memory', kolumnowa.

Bardzo piękna, takich to kilka moźna mieć. Twoja Leonard M. duża, ja jeszcze na swoje poczekam, ale szybko rosną
Bajkowy ogród Weroniki 04:44, 17 kwi 2018

Do góry
Wcale nie jest źle, bo to samo buja co i u mnie. Magnolia już spora, pozdrawiam
Moja bajka 04:43, 17 kwi 2018

Do góry
Piekna wiosna, a ta magnolia zachwycajaca. Te wrzosy u mnie juz wylecialy, co do rozy, ja bym wywalila.
Bajkowy ogród Weroniki 02:38, 17 kwi 2018

Do góry

Magnolia gwiaździsta

Magnolia Aleksandrina
Cieszynianka

Brunera

Prymulki
Ogrod stewardessy 23:31, 16 kwi 2018

Do góry
Kamcia napisał(a)

To drzewko za magnolia to Cryptomeria. Niestety troche przymarzla tej zimy i wyschla w niektorych miejscach. Przywiozlam ja z Portugalii i szkoda mi jej wyrzucac, wiec postanowilam ja troche uformowac w niwaka. Chociaz powiem szczerze,ze nie wiem czy cos z tego na dluzsza mete bedzie.

Przytnij co wymarzło, warto ją ratować, bo ma śliczne kwiaty.
Cudna ta donica z pierisami. Czy cały sezon je w niej przetrzymujesz?
Handmade by Elka 22:40, 16 kwi 2018

Do góry
A w kolejce czekają:
moja wymarzona Kiku...

judaszowiec...

magnolia Gienka

świdośliwy

migdałki...

tulipany...

Byleby pogoda nie zwariowała, to już będzie ok
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 22:24, 16 kwi 2018

Do góry
Jeśli tam ma być magnolia, to trzeba szukać roślin, które będą do niej pasować. Sielskość na tej rabacie - nie. Chociaż widzę ją w części prywatnej.
Na jaki kolor kwitnie ta magnolia?
Podwórkowa rehabilitacja 22:02, 16 kwi 2018

Do góry
Napia napisał(a)
Śliczne bratki. Nie wiedziałam, że te drobne tak długo kwitną. W przyszłym roku o nich pomyślę A stokrotki najśliczniejsze.
W Wojsławicach nie byłam, więc chętnie skorzystam z okazji, by obejrzeć zdjęcia z Twojego wyjazdu

Dziś już zakwitły tulipany Purple Prince i szachownice kostkowate.
Z dnia na dzień coraz więcej roślin, fajna ta wiosna
Brateczki drobne na moim północnym balkonie bardzo długo się utrzymują.
Miłego oglądania i dla Ciebie z bliska magnolia " Spectrum"

Miejski ogród w wersji mini 21:33, 16 kwi 2018

Do góry
Magnolia to Susan. Posadzona w zeszłym roku, niestety nie kwitła. W tym roku dopiero doczekałam się kwiatów .
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:30, 16 kwi 2018

Do góry
Dziewczyny....
Skoro już wersja rabaty przeszła... Toszka mnie przeraziła trojwymiarowoscią... Macie jakiś pomysł? Choćby na dobór roślin?
Cisy czekają w kolejce, choć nie wiem co z nich będzie można stworzyć. Magnolia czeka na zmianę miejscówki i wypad z półki... Reszty nie mam. Za czym powinnam się rozglądać?
Hirutkowy raj:)) 21:14, 16 kwi 2018

Do góry
Margarete napisał(a)
Ta magnolia od Bogdzi któą pokazujesz już z kwiatami to na pewno nie jest Susan. Ja mam Susan i tak jak Yolka napisała - ona jest dużo ciemniejsza. To może jest Aleksandrina albo Pod Port albo Georg Henry Kern ale nie Susan.

Co do wertykulacja to nie zależy to do końca ode mnie - kiedy mi kuzyn użyczy maszyny to będę wertykulować. Najwyżej będę musiała najpierw skosić a dopiero potem wertykulować. Już tak nie raz bywało, trudno się mówi.

Ale te twoje tulipany wyrywne u mnie jeszcze w pąkach.
Buziaki!

Małgosiu ale jestes czuja wżne ,że jest piekna i kwitnie buziaki
Hirutkowy raj:)) 21:14, 16 kwi 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
Cudowna magnolia. Nigdy nie chciałam magnolii u siebie w ogrodzie ze względu na ryzyko przemarzania pąków, ale dzisiaj sie wystraszyłam jak do mnie dotarło, że z zachwytem przyglądam się białej piękności na targu i w myślach szukam jej miejscówki...

Ania polecam,u mnie wieją wiatry i też się bałam o magnolie a szczególnie o Pirouette,a mam 4 i wszystkie w tym roku pieknie kwitną,kupuj
Hirutkowy raj:)) 21:06, 16 kwi 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Wiosna piękna u Ciebie, sama ogarnęłaś trawnik, szacunek. I biała magnolia cudna. Zwolni mi się jedna miejscówka i waham się pomiędzy klonem strzępiastokorym a białą magnolią. Magnolię musiałabym kupić już, kwitnącą. Co radzisz?

Mariola magnolie są cudne jak kwitną,klony dłużej ale i magnolia i klon wrażliwe na mróz ,nie doradze ,moze i to i to
Przerwa na kawę... 20:51, 16 kwi 2018

Do góry
Magnolia co to miała być Susan a jest chyba Betty, bardzo powoli się rozwija.

Pozostałe dwie - Genie i NN w pączkach niemrawych.

Z ciekawostek - wczoraj ścinałam stipę. Zobaczcie przyrosty. Jakbym jeszcze poczekała to ściełabym świeże kiełki....
Przerwa na kawę... 20:39, 16 kwi 2018

Do góry
Jak widać na każdej możliwej rabacie mam tulipany. Z innych kwitnących - magnolia gwiaździsta się rozwinęła.

Kwitną czereśnie Rivan.
Małymi kroczkami do celu... 19:38, 16 kwi 2018

Do góry
Zakwitła druga magnolia rustica rubra, piękna jest

Małymi kroczkami do celu... 19:27, 16 kwi 2018

Do góry
Zana napisał(a)
Prześliczna ta magnolia. Tak długo zimę miałaś a tulipany już masz. U mnie na razie tylko wczesne botaniczne kwitną. Reszta jeszcze daleko.

Dziękuję Aniu, szkoda tylko,że kwiaty magnolii utrzymują się tak krótko, ale moim zdaniem i tak warto ją mieć w ogrodzie Twoje tulipanki botaniczne widziałam, śliczne są no i nawet nie wiedziałam,że takie są buziaki
Pszczelarnia 19:17, 16 kwi 2018

Do góry
A to piękna magnolia 'Wada's Memory', kolumnowa.

Szmaragdowy Zakątek 19:02, 16 kwi 2018

Do góry
Makusia – układ kostny ssaków będzie na biologii w V klasie…czekaj cierpliwie.

No, w tym roku wyjątkowy wysyp ciemierników. Też jestem w szoku. Mam zaledwie kilka krzaczków, a każdy po prostu „oblepiony” kwieciem.

Kasya – o rany, dlaczego twoja magnolia brzydka??? Przecież nie zmarzła!
Tulipanki botaniczne rosną u mnie pod ogrodową huśtawką, mają cień, strasznie sucho i dodatkowo narażone są na zdeptanie…po prostu warunki ekstremalne a mimo to ślicznie kwitną co roku. Może trzeba przesadzić te twoje…pod moją huśtawkę…

Kojak – ha ha …krótko, rzeczowo i na temat!!!

rozark – dzięki Reniu. Paluszek ma się szybko i bezproblemowo zrastać…takie są plany!!! Będzie dobrze!

kitek81 – Kasiu, troszkę popracowałam w ogrodzie, ale same lekkie zajęcia nie obciążające stopy. Jest ok.

popcorn - Carola, a propos ciemierników - jak to my robiłyśmy z tymi siewkami ciemiernika od Bogdzi, bo mam chyba własne malutkie siewki. Najpierw do wielodoniczki każdą sadzoneczkę oddzielnie…i potem co? Do gruntu kiedy?
A palec? No cóż… to przecież tylko jeden mały paluszek, a ja jestem duża dziewczynka, więc dam radę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies