Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:23, 24 lip 2015

Do góry
babka napisał(a)
A oto moje gracki po przejściach:

będzie idealnie z nimi
śliczny tarasik
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:20, 24 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

ależ masz trawnik! suuper, podlewany codziennie? jak masz? zraszacze? nic ci słońce nie wypaliła? przepiękny jest
Ogród z łezką II 20:18, 24 lip 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Popatrzeć sobie

Tak, to to!!! Śliczne!!!

Buziaczki
Mój ogród pod górkę... 20:17, 24 lip 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Po wyczerpujących tańcach wskoczyliśmy do basenu by się trochę ochłodzić Wznieśliśmy toast za spotkanie i wspaniałą gospodynię Kasiu Dziękujemy

uff chociaz do baseny mogę wskoczyć
dawaj drina
Mój ogród pod górkę... 20:16, 24 lip 2015

Do góry
Po wyczerpujących tańcach wskoczyliśmy do basenu by się trochę ochłodzić Wznieśliśmy toast za spotkanie i wspaniałą gospodynię Kasiu Dziękujemy

U "Zielonej" Ogrodniczki :) 20:13, 24 lip 2015

Do góry
IzaK napisał(a)

i znów zbliżenie na kwiaty hortensji - uwielbiam

też kocham
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 20:11, 24 lip 2015

Do góry
aleksandra_g napisał(a)

a to mój pochłaniacz czasu

fotki się wolno wgrywają, więc może uda mi się więcej ogrodu pokazać później, pozdrawiam zaglądających

przecudna jest cała mama
ps. to pochłaniacz czasu na kupę lat
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 20:01, 24 lip 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

Tarasowo..........donicowo.......

Pozdrawiam wszystkich zaglądających w ten upalny lipcowy dzień....życząc miłego popołudnia z odrobiknką wytchnienia od tego zaduchu.....i zostawim moje tegoroczne zestawienie donicowe numer 1 - limonkowy z zielonym i oberżyną....bardzo mi sie podoba ten zestaw kolorów na lato

A ja wrócę jeszcze do tego zestawienia. Bajecznie Ci to wyszło, Małgosiu
Dopiero też teraz dostrzegłam, ze to 2 doniczki. Sądziłam, ze kompozycja w podłużnym korytku
A co to za trawka nieśmiało wystaje?
Według własnych pomysłów - Ligustr nie tylko jako ogrodzenie 19:58, 24 lip 2015

Do góry
Pozdrawiam z ogrodu:
Ogródek Iwony 19:45, 24 lip 2015

Do góry
Dziękuję wszystkim za udział w dyskusji, niech nikt się nie czuje winny w żadnej sprawie, bo tak to czasami odebrałam.
Każdy tu jest po to, by doradzić wg swojej wiedzy i możliwości i to jest cenne. To się nazywa burza mózgów. Z tego rodzą się nowe pomysły i wcale nie musi to być czyjś pomysł. Może się zrodzić nowy ... I to się nazywa kreatywność
Buziaki zbiorowe przesyłam.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 19:38, 24 lip 2015

Do góry

Witam wszystkich! Przedstawiam zdjecia mego trawnika i proszę o pomoc. Mam duzo takich malutkich kopców z ziemi dosłownie na całym trawniku nie wiem co to jest i czym się tego pozbyć. Czytałem że może to być turkuć podjadek nicica lub jakies tam dżdżownice. Trawnik ma dużo kopców i przy okazji wyblakł jest w wielu miejscach suchy oraz sporo różnych zielsk sie zasiało. Czy przez te kopce tak się stało? Proszę o fachową poradę kogoś kto się na tym zna i jak to zwalczyć by trawnik znowu był piękny. Nadmieniam że trawnik ma 4 lub 5 lat już nie pamiętam Z góry dziękuje za podpowiedź.
Sielsko - anielsko 19:38, 24 lip 2015

Do góry
Jeszcze tylko małe spojrzenie na piwniczkę:

Madziu - gnojówkę rozcieńczałam - tak na oko mały kubeczek na 10 l wody.
Sadzonki miałam bardzo wybiegnięte a potem spalone przez słońce. I cieniutkie tak bardzo, że wstyd mi było dać nawet mamie. Nie wiedziałam, że pokrzywa tak zadziała. Tylko mam nadzieję, że wytrzymają do końca sezonu i nie zje ich zaraza (tak miałam w zeszłym roku - ekologiczna uprawa).
Wiesz pomidor ze sklepu może się schować
Ogródek Iwony 19:36, 24 lip 2015

Do góry
Najpierw donica: na początek spróbuję zdjąć warstwę kamienia rękami e-Ma, a ponieważ on musi dojść do takiej potrzeby - może to troszkę potrwać. Pod kamieniem jest cegła. Wtedy by pasowało do reszty. Można wtedy zrobić obwódkę z bukszpanu albo cisa, jak u Any....
Zwisające trawy - rozplenice? Tylko one mi się kojarzą
Nad obsadzeniem będziemy jeszcze debatować. Otworzyłyby się możliwości - teraz jest lawenda i Graham Thomas - róża sadzona w tym roku, potrzebuje sporo miejsca, mogłaby zostać, albo przenieść ją na rabatę, a tutaj dać trawy.

Ciurkadełko: wszyscy są chyba zgodni, ze mogłoby być w kolorach kamieni - tylko trzeba dobrać odpowiedni drewnochron, czy farbę - siem do końca nie znam

Podoba mi się też taka inspiracja:
https://www.pinterest.com/pin/529876712385913968/ - może by pójść w tym kierunku?
Prostowanie rabat: - problem z linią, aby ukraść jak najmniej trawnika, którego i tak jest mało. Podstawą do tyczenia linii będą równoległe w odniesieniu do już istniejących linii. Obwódka z bukszpanu będzie musiała być przesunięta, typuję więc na wrzesień

Dziś widziałam następne róże, następna różana choroba i sobie pomyślałam, ze całe szczęście, ze mam niezagospodarowany kącik z ławeczką - będę miała gdzie planować na przyszły rok
Ogródek w którym klon osłupiał:) 19:35, 24 lip 2015

Do góry
malgorzata_s napisał(a)
Juzia zrobiłam prawie tak samo

.

Widzę, że jednak na lawendzie stanęło. Bardzo ładnie Ci to wyszło. Czy ta lawenda już u Ciebie rosła, że takie dorodne krzaczki juz masz?

I widzę kolejne zmiany. Szybko działasz Gosiu
Ogródek Agam 19:35, 24 lip 2015

Do góry
Ja bym tak zrobiła....żeby nie było tak poukładane
Nasz przydomowy ogródek 19:34, 24 lip 2015

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Są nowe zakupy to i nowe foty. Róże z II ligi ale o takie mi chodziło. Kwitna na okrągło.

Jeżówki na start.

Sliczne sa i deszcz byl, to pokaz dadza
U mnie ketmia juz kwitnie, ale szybko kwiaty opadaja, bo sucho okropnie, jakos tylko te burze, a deszczu malo. Cala reszta rowniez imponujaca, tawuly tez tne i mimo to zakwitly, ale tak zgrabnie pozdrawiam Zbysiu.
Sielsko - anielsko 19:31, 24 lip 2015

Do góry
Niestety lawenda już przekwitła.
Zostawiam ją na razie nie przyciętą bo lubię obserwować życie jakie tam się toczy. Mnóstwo trzmieli, pszczółek i motyli. Aż szkoda pozbawiać ich tego słodkiego zapachu

Lawendę mam wszędzie. Miałam kiedyś lawendową fazę. Najwięcej znajduje się przy winogronach

A to już gailardia - też z moich sadzonek

I papryczka ostra - z nasionek z kupnej papryczki
Skrawek raju na ziemi... działka na stepie 19:31, 24 lip 2015

Do góry
Nasza królewna...
obowiązkowo z obrożą, z beczułką adresową oraz szelkami. To taki obowiązkowy strój, który zakłada Tosi moja córka -"w razie czego", gdyby wyszła z działki niepostrzeżenie i się zgubiła. Od razu wszyscy się zorientują, że to kotek domowy

Ogród w skali mikro cz.II 19:29, 24 lip 2015

Do góry
A teraz odpoczywa sobie u mnie taka towarzyszka
A jeśli rzeczywiście zjadają larwy komarów , to prawie jestem gotowa wyznać jej miłość

Testowe dodawanie zdjęć 19:19, 24 lip 2015

Do góry
Pionowe mozna wstawiać dwie w jednym rzędzie, wtedy bez enter, ale jedna spacja

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies