Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek w którym klon osłupiał:)

Ogródek w którym klon osłupiał:)

szemusia 19:35, 24 lip 2015

malgorzata_s napisał(a)
Juzia zrobiłam prawie tak samo

.

Widzę, że jednak na lawendzie stanęło. Bardzo ładnie Ci to wyszło. Czy ta lawenda już u Ciebie rosła, że takie dorodne krzaczki juz masz?

I widzę kolejne zmiany. Szybko działasz Gosiu
malgorzata_s 19:55, 24 lip 2015

szemusia napisał(a)

Widzę, że jednak na lawendzie stanęło. Bardzo ładnie Ci to wyszło. Czy ta lawenda już u Ciebie rosła, że takie dorodne krzaczki juz masz?

I widzę kolejne zmiany. Szybko działasz Gosiu

Stanęło na lawendzie, bo ją miałam. Kupiłam w zeszłym roku małe sadzonki a teraz mam potwory

Działam, działam urlop w domu to coś trzeba robić
rzulieta 20:03, 24 lip 2015

malgorzata_s napisał(a)

Dzięki Nina, potrzebuję jeszcze trzech kulek z bukszpanu by dosadzić w brakujące miejsca wzdłuż płotu. Pomiędzy nie chcę dać żółtą trawę by była jakieś połączenie z żółtymi żurawkami i hakone z miejsca z oczkiem.

Pismo obrazkowe kochana podklej pod plan
rzulieta 20:05, 24 lip 2015

Z lawendy rzeczywiscie potforry porosly. Czyli dobrze im u Ciebie
malgorzata_s 20:45, 24 lip 2015

rzulieta napisał(a)

Pismo obrazkowe kochana podklej pod plan

Bardzo proszę, dzięki temu, że namalowałam plan na zdjęciu to widzę że te bukszpany, które mam muszę bliżej trawnika posadzić.

Legenda:

Zielone kulki - wiadomo bukszpan
Żółte trawki- nie wiadomo- znowu hakone? tatarak? carex?
Biała linia- marzenie o obrzeżu z kostki
kasia_w 21:48, 24 lip 2015

Gosia a ja nie wiem czy nie za ciasno...Wiesz, ja wysadzałam wczoraj i dziś z rabatki którą robiłam w kwietniu. Upchałam tak niemiłosiernie, ze JUŻ nie było miejsca...

Ale może to na zdjęciu tak wygląda.
malgorzata_s 22:08, 24 lip 2015

kasia_w napisał(a)
Gosia a ja nie wiem czy nie za ciasno...Wiesz, ja wysadzałam wczoraj i dziś z rabatki którą robiłam w kwietniu. Upchałam tak niemiłosiernie, ze JUŻ nie było miejsca...

Ale może to na zdjęciu tak wygląda.

Cześć Kasiu , nie do końca wiem o jakiej rabacie piszesz...jeżeli chodzi o rabatę z lawendą to na mur beton będzie tam za ciasno ale i tak nie miałam gdzie dać roślin, która miałam lub już kupiłam więc są.

Jeżeli chodzi o rabatę pod płotem to coraz bardziej skłaniam się do tego żeby tam były tylko kule z bukszpanu w żółtej trawie za nimi hortki i ambrowce. Bukszpany będą rosły co metr.
kasia_w 22:41, 24 lip 2015

chodzi mi o tę na której rysowałas trawki .Ale ja się nie znam.Sama upycham a potem innym doradzam
Kacha123 06:37, 25 lip 2015

Gosia, dobrze by było pomyśleć już o przycięciu cisów
malgorzata_s 09:20, 25 lip 2015

kasia_w napisał(a)
chodzi mi o tę na której rysowałas trawki .Ale ja się nie znam.Sama upycham a potem innym doradzam

Kasia uczysz się na błędach, a później tę wiedzę przekazujesz innych, jest to nie tylko wyraz inteligencji ale i empatii

Co do mnie to nie mam takiej wyobraźni przestrzennej by wiedzieć co ile rośliny wsadzać, zresztą podejrzewam, że i tak bym tak nie robiła, bo stan początkowy w którym roślinki są małe i oddalone od siebie by mnie nie zadowalał.