Dziękuję za przeniesienie, faktycznie ten wątek jest bardziej odpowiedni
Jakiś czas temu kupiliśmy wyrywacz do chwastów firmy na eF, o taki:
Bardzo pomaga przy wyrywaniu, choć wcale nie twierdzę, że to najlepsze rozwiązanie do wyrywania. Na pewno czasem zostają trochę większe dziury niż by się chciało.
Zaległe zdjęcia Zdjęcia nie są z mojego ogrodu, żeby było wiadomo gdzie się znajduje to zainteresowani bylinami będą wiedzieć lub się domyślą, a bywam tam chyba za często
dzieki
to ja już chyba wiem dlaczego moje 2 sztuki kupione razem w szkółce jako rozplenica takie jakieś strzeliste...dokąłdnie wczoraj sie nad tym zastanawiałąm..reszta jest płożąca bardziej i nawet bardziej zielona.
Pokaż foto tej rabaty.. i otoczenie. Sorki ale u Ciebie prawie nie bywam
I jak zobaczyłam piękny różowy pokój... to pomyślałam sobie jak dobrze, że drugi też będzie chłopak
Ale piszesz że starsze dziewczyny też za tym nie przepadają, to może jestem normalna
I daj kilka fotek poglądowych z ogrodu.. i zawołaj mnie Tylko ja lubię kolorowo Wesoło Ale różowy powojnik już mi tu nie leży.. i to pierwsza rzecz co mi nie pasuje..
Biała już porozdawałam, ale do wiosny naprodukuje się nowa.. zgłoś się.. mam jeszcze różową.. Zresztą i tak musiałbym ja przyciąć nisko do wysyłki i z kwiatów byłaby lipa.
I po fociach.. nie było kiedy zrobić..
mam na telefonie jak wygląda super winobluszcz 3 klapowy na murze Komuś obiecywałam..
O budlei Ci dziewczyny napisały. A ja już nie pamiętam czy napisałam, czy tylko myślałam co napisać..
Kwitnie długo. Ja je lubię.. I rośnie wszędzie .. nie grymasi. Po ostrych zimach odbija z korzenia.
Co do kompostownika,
to znalazłam w nim takie cuda (dość licznie).
Kompost w prawie 70% jest z darni.
Czy to pędraki chrabąszcza majowego? Martwić się.
Czy to kruszczyca złotawka? A może coś innego? Unicestwić?
Ależ już późno, czas spać
Oby mi się te robale nie przyśniły.
Basiu, 3m rabata, drugie tyle trawnika z opaską wokół budynku. W tych miejscach ani o cm bliżej z rabatą. Zostaje poprawić narożnik i przedogródek, ale to po rewolucjach budowlanych, mam nadzieję jeszcze w sierpniu Fragment z żółto/kremowymi różami do głaskania, przenoszenia, dosadzania fragment z purpurami bez zmian na razie, za świeżym żywopłotem cisowym biele i różowości bez zmian
Witaj,
jestem tu nowa, masz tyle wpisów w swoim wątku, że jeszcze nie zdążyłam wszystkiego przeczytać (a ciekawa jestem bardzo ).
Mam pytanko co do Twojego "ziołownika". Zbudowałeś go z desek, zabejcowałeś, czy do środka włożyłeś jakąś folię lub włókninę?
Jestem w 2013 roku czy "donice" przetrwały? Corocznie je impregnujesz?
Cudnie Ci ziółka rosną lub rosły. Na moich piaskach tylko macierzanka się udała. Mięta mi nawet co roku usycha i bardzo słabo rośnie.
Muszę dać niektórym roślinom lepszej ziemi i chciałabym zrobić coś w rodzaju podwyższonej rabaty.
Jak myślisz jest sens z drewna?
Pozdrawiam,
Hania