dla mnie bomba to wyglada, dobrało się doskonale, długie kwiatostany z okrągłymi i kolorystycznie, jak w mordę strzelił, jak to się mówi
co to to długie, jak karłowa odmiana dziewanny, tylko zdaje się liście nie takie?
ja mam 1szt tez podobna która sie zakupiła do donic (miała metke ale kto sie takimi rzeczami by interesował w epoce przedogrodowiskiem hotensja to hortensja!)
..i tez naciełam badylków i czekam - musi sie ukorzenić!!!
jak cisy sie ukorzeniły to hortensja tez musi!! szkoda mi tyle dac .....na platany zbieram
blue bird - nie dla mnie ...widziałm na zywo gdzies ostatnio-ale to nie ten typ
Na szczęście chyba to nie był on Ale respekt budził.. bałam się podejść bliżej niż metr.. szukam w necie i bardziej pasuje mi na prężca.. I prężec mi się bardziej podoba bo tępi mszyce..
No szkoda mi było platana, ale z drugiej strony jak sobie pomyślałam, że niektórzy oglądali swoje dachy w ogródku, to już nawet nie marudziałam. Przewodnik się złamał, więc go obcięłam. Wybrałam większą gałąź i podciągnęłam wysoko na paliku, na nowy przewodnik. Nie da się ukryć, że trochę stracił ładny pokrój, ale może jakoś dojdzie do formy. Muszę się Filipa zapytać, czy mogę mu (znaczy platanowi, nie Filipowi) trochę gałązki poprzycinać, żeby kształtniejszy był.
A dla Ciebie kwiatuś domowy
Szczególnie mi drogi, bo go odratowałam z zakupionej "okazyjnie" niemal zgnitej cebuli
Dzięki Waszym uwagom, a szczególnie zdwojonym siłom Lorki i Tess powstała nowa wersja rabaty. Co sądzicie? Zaskoczenia nie będzie
Lista roślin:
miskanty ML
róże Pastella
trzmielina na pniu Emerald Gaiety
carex evergold
żurawki bordowe
kulki bukszpanowe
eM dziś zobaczył wytyczone linie rabat i nie marudził, że za dużo trawnika zabrałam - sukces! I projekt rabatki nawet mu się podobał (po wyjaśnieniu co to to wszystko to tu).