Elmshorny rosną luźno.. ale zajmują miejsce.. eMuś chciał je opłotkować... barbarzyńca!!!
A niebieskie to baptysja..
Po raz setny to samo Ale lubię to połaczenie.. niestety jest niezbyt trwałe. i może dlatego tak się podoba.
Basiu, ogród leśny w ramach ogrodzenia jest a za ogrodzeniem ciągle mniejszy, ale zawsze, lasek.
Widok z okna na las.
I Twoja rutewka kwitnie obficie, dziękuję. Pozdrawiamy.
Kto się zna na magnolii Genie ???
Obejrzałam ją dzisiaj przy okazji wycinania złamanej gałązki i chyba mam powody do niepokoju.
Młode liście mają kolor prawie bordowy - myslałam, że to urok tej odmoany, ale dzisiaj dostrzęgłam, że liscie są pofałdowane, nierówne i z takimi jakby guzkami.
Zdjęcia z komórki i wieczorem - na nowych liściach widać, że te brzegi nie są równe, tylko takie pokurczone
Aniu, to pokażę jeszcze jeden kwitnący powojnik. Pozdrawiam.
VYVYAN PENNELL jest piękny podczas pierwszego kwitnienia, ma pełne kwiaty. Potem kwitnie drugi raz pojedynczymi kwiatami.
ELFE wyrosła ponad dach garażu i rozpycha się na ścieżkę, choć ciągle jest ujarzmiana drążkami i żyłkami.
SNIEZNY WALC i inne pnące też obsypane kwiatami.
PAUL'SCARLET w pąkach dopiero pokaże swoje piękno.
Chodzę i myślę... chyba Comte de Chambord zostanie, ale Bonice muszę przesadzić..
Albo Comte przesadzić i dać Queen od Sweden.. z Bonicą będzie dobrze, bo kwitną przesunięte w czasie.
Moje Comte sadzone w 2012 roku.. i zim nie było.. wiec rosną .. mogę przyciąć ,ale wtedy Bonice je pożrą .. też u mnie rosną wielkie. Nie przepadam za różami, ale róże kochają moja glinę.
Elmshorn.. dziś eM pojechał do miasta kupować ... PŁOT. By je uwięzić!! Szaleją!!!
Jeszcze 2 dni i będzie pokaz potffforów..
Z powodu płota byłą awantura.. nie dam zamknąć ich. Podpory za słabe