Od nowa ... na przekór wszystkim
10:40, 22 lip 2015
Ja mam podobnej szerokości widok z okna kuchennego 7,5m. Pod oknem mam róże i lawendę, / teraz akurat już przekwitły/ potem ścieżkę kawałek trawnika i rabatę. Rabata wyszła dość szeroka. Ty miałabyś w miejsce mojej ścieżki i trawnika drogę dojazdową. Rabata u mnie ma szerokość w najszerszym miejscu ok 3m, trawnik ze ścieżką 3m, i 1,5 rabata z opaską wokół domu.
Jeśli pod domem i z drugiej strony drogi zrobiłabyś taką bylinową rabatę jak dziewczyny pokazywały, a w miarę zbliżania się do płotu bardziej cieniolubne rośliny ale nie za wysokie np hortensje, to słońca starczy. Aby zimą nie było za smutno możesz pomiędzy byliny posadzić trzmielinę, kulki z bukszpanu np
Chodzi o to aby droga była przesunięta bliżej domu, czyli jakieś 1,5 m od niego.
Myślę że 3m zarezerwowane na drogę wystarcz?
Wstawię Ci zdjęcie tego miejsca u mnie , wykasuj je jeśli tak uznasz
Jeśli pod domem i z drugiej strony drogi zrobiłabyś taką bylinową rabatę jak dziewczyny pokazywały, a w miarę zbliżania się do płotu bardziej cieniolubne rośliny ale nie za wysokie np hortensje, to słońca starczy. Aby zimą nie było za smutno możesz pomiędzy byliny posadzić trzmielinę, kulki z bukszpanu np
Chodzi o to aby droga była przesunięta bliżej domu, czyli jakieś 1,5 m od niego.
Myślę że 3m zarezerwowane na drogę wystarcz?
Wstawię Ci zdjęcie tego miejsca u mnie , wykasuj je jeśli tak uznasz