Ania to jej pierwsze kwitnienie nie chciałem stracić pąka dlatego trzymam ją jeszcze w zadołowanej donicy, mam nadzieję że w następnym roku kwiaty będą większe i będzie ich więcej
dziwna jakaś - nie ogarniam - delikatne(koperkowe) dawno już mi przekwitły i liście znacznie szersze
Odradzam ligustr i pięciornik krzewiasty, nigdy go nie sadziłam choruje i jest generalnie zawsze brzydki i brązowy.
Berberysy ładne odmianowe nie zwykły Atropurpureum, tyle jest nowych odmian, delikatnych i o ciekawym zabarwieniu.
Róza pomarszona za duża i za bardzo się rozłazi, wlezie na całość. Inne typy trzemilina Fortunego lub tawuła japońska żółte odmiany.
nie jestem pewna ale jest to chyba wiciokrzew Tellmanna, sadzonkę dostałam od znajomej, bez nazwy.
Jest ogromny, przycinam go, bo gdybym tego nie robiła zarósł by mi chyba cały ogród
Padało! Co prawda nie tyle ile potrzeba, ale podlewać nie musiałem.
Dzisiaj w roli głównej brzoza Fascination. Coraz bardziej mi się podoba. Niestety dopadły ją jakieś robale. Zauważyłem usychające plamy na liściach. Po roztarciu okazało się że w środku żerują małe gąsienice. Miałem trochę oprysku rozrobionego więc od razu opryskałem...Prawdziwa plaga w tym roku.
Marzenka - to są te golden taupe co kupowałaś w ub roku czy nowe zanabyłaś? u mnie zmarniały i więcej ich nie kupię już, a szkoda, bo mają rewelacyjny kolor!
A córka, coż... obcinaj z kieszonkowego za zniszczone rośliny Choć może się nauczy z patykami jeździć
Pozostałe zdjęcia... wow! Choć wielkość stipy mnie powaliła najbardziej
Witaj dawno nie byłam bo u siebie nie mogłam się pozbierać .Ale u Ciebie pięknie kiedy ja się dorobię własnymi siłami ....ale nie wszystko na raz ....masz pięknie pozdrawiam.