Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 18:53, 06 lip 2015

Do góry
eda napisał(a)
budleje ruszają

U mnie jedna cwaniara schowała się we floksach, tylko wybarwienie liści ją zdradziło, druga ma też pączki kwiatowe, ale jeszcze nie takie wielkie, jak u ciebie.
Buziaki Edytko
Ogród z łezką II 18:48, 06 lip 2015

Do góry
Ogród z łezką II 18:46, 06 lip 2015

Do góry
Przepraszam za takie opóźnienie, ale spieszyłam się, żeby jak najwięcej zrobić...jeszcze ta pogoda niesprzyjająca i siatkówka naszych. Mało czasu.

Zostało mi 5 kulek nie ruszonych (nie mam dojścia-lilie przeszkadzają) i trochę plewienia. Najważniejsze, że skarpa wyplewiona i przerzedzona, tak się wszystko rozrosło, że właziło jedno na drugie. Teraz jest przejrzyście i porządnie. Ogólnie jestem zadowolona z postępów.

Nawet Alchymist jest mocno przerzedzony!!! M wkroczył do akcji i wziął na siebie tę odpowiedzialność. Alchymist jest nie do poznania...nie mam zdjęcia...

Teraz tylko zdjęcia, potem lecę do Was...jak ja to wszystko nadrobię...

Kwiatowy ogródek Monteverde 18:44, 06 lip 2015

Do góry
Dzisiaj u mnie troszeczkę po obiedzie popadało ale był to mocny deszcz, więc podlewanie mam z głowy
Pierwszy kwiatek Barona Girod de I'Ain

I pierwszy Mme Hardy

a tu Geothe

Merlin

Venrose

Chippendale

Ruffles Sparkling
Tu ma być ogród :) 18:39, 06 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Kapelusze z głów, psze pani.

Pięknie to wyszło, imponująco.
No i jestm pod wrażeniem zakupów, nowych rabat, no szalejesz i pięknie Ci to wychodzi.
Tysiąc radości i utrapień 18:38, 06 lip 2015

Do góry
jona napisał(a)

na lewo

piękny biały akcentkremik też sobie zrobię...oj tak
Moja działka. 18:37, 06 lip 2015

Do góry
Ogród z łezką II 18:35, 06 lip 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Łezka wymiata

i Marcysia w nowej sukni, lilie, dalie i Wasze psiaki też
ach i te maki

Całuję i pazdrawiam

Łezka już Agatko bez ostróżek w tle...M miał obciąć przekwitłe...i ciachnął do ziemi...ofiara losu! Dobrze, że lilie, jeżówki zaczęły, kolor znowu jest.

Ty, jak zawsze, miła Dziękuję
Ogród Sylwii od początku cz.II 18:34, 06 lip 2015

Do góry
Zostawiam z pozdrowieniami moją kwitnącą jeszcze szałwię ...

Jurajski Ogród 18:33, 06 lip 2015

Do góry
z jurajskimi pozdrowieniami - cd

Ogród z łezką II 18:29, 06 lip 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Mnie ta sowa na żabę wygląda. Masz fach fryzjerski opanowany

No jak by tu nie patrzeć - żaba

Żaba? Na drucie wysokiego napięcia siedzi?

Ogoliłam prawie wszystkie
Mój jest ten kawałek ogrodu 18:24, 06 lip 2015

Do góry
aga_podlasie napisał(a)
Specjalnie dla Joasi, pastella w całej okazałości

Prawie tak samo obsypany pączkami artemis

[/img]

Bardzo ładny krzaczek Pastelli . I pączków ma zatrzęsienie, będzie długo kwitła

I Artemis też mi się podoba . Pachnie?
Ogród Sylwii od początku cz.II 18:09, 06 lip 2015

Do góry
gabriela_krajewska napisał(a)

Jak nazywa się odmiana żurawki ze zdjęcia poniżej, chodzi o tą między żywotnikami "aurea nana" ? I jeśli można - jakie to drzewo w prawym narożniku?

Ogród genialny - moje marzenie

Te żurawki to caramel ...a drzewko to klon shirasawy aureum
Ogród Sylwii od początku cz.II 18:07, 06 lip 2015

Do góry
Witam się po krótkiej przerwie ... Słońce świeci mocno hmmm za mocno a pracy nie ubywa ... Ciągle coś , ale wiecie jak jest

A_gawa napisał(a)

Czy mogłabyś mi powiedzieć czy choiny rosną u Ciebie w słońcu na stronie południowej? Chcę się odgrodzić od sąsiadów i zastanawiam się jak.
Jak szeroka musi być rabata z choiną? ...

To miejsce jest mocno nasłonecznione ... Wydaje mi się, że choina zdecydowanie lepiej się czuje w półcieniu . Za choinami mam trochę miejsca na przejście ok 50cm , na choinę przeznaczyłam 1m szerokości ..

Mathildis - dziękuję za odwiedziny...

Mira - jak będę działać to ustrzelę fotkę ...

Ag_zie - witam u siebie ... Miłego oglądania

Mateuszmichn
- Witaj Te drzewka to cis szczepiony na pniu zaglądnę do Ciebie

Asa7 - witaj ja już zapomniałam o budowie W zimie użytkowany - podłoga podgrzewana , w lecie już raczej mniej szczególnie przy takich upałach ... kolejne inwestycje mam za sobą ... Przed komunią syna zamontowałam klimatyzację ale przy takich ukropach nawet nie włączam ... Czeka mnie kolejna inwestycja - będę montować markizy na sufity sterowane automatycznie - ale to jeszcze nie teraz ...Reszta na priv

Odnośnie rh to po przekwitnięciu i usunięciu kwiecia pojawiły się duże plamy brązowe (nagle) . Zastosowałam środek na grzyba (mój prof. stwierdził , że to fytoftoroza , mnie wydaje się , że nie ale się nie znam - preparat zastosowałam i zatrzymałam dalszy proces brązowienia i obserwuję nadal )

Nicol , Lojalna - dziękuję bardzo

Tysiąc radości i utrapień 17:59, 06 lip 2015

Do góry
Tesska napisał(a)
Joasiu pospacerowałam po Twoim i czuje sie wspaniale , teraz usiąde na tej ławeczce jeśli pozwolisz

Proszę bardzo Teresko . Z ławeczki mamy widok na warzywnik. Patrzymy na wprost

na lewo

i na prawo
Działka prawie w Borach Tucholskich 17:58, 06 lip 2015

Do góry
stary foliak jako podpora dla powojników i osłona dla jeżówek które przetrwały -nic nie może wiecznie trwać

Ogródek Iwony 17:50, 06 lip 2015

Do góry
Mira napisał(a)
Niedawno przeobraziłaś całe rabaty,podwórko z częścią garażowo-gospodarczą a tu już pomysł na ściankę wodną.Oczywiście duża pomoc w tym Twojego E-musia i to jeszcze jaka
A jak planujesz zrobić placyk wypoczynkowy przy budynku garażowym? Co tam jeszcze trzymasz w zanadrzu bom ciekawa

Kącik kawowy mamy na tarasie. Przy części gospodarczej M zrobił ławeczkę i drewniany stół. Włąsnymi rękami przygotował materiał, oszlifował, pomalował. Tylko kolor trochę krzykliwy (drewnochron okazał się mieć inny kolor, niż napisane - miał być mahoń, hi, hi). Teraz mam rudo, jak kita wiewiórki.
Nie są to żadne wypasione kanapy, które tak mi się podobają i które mają w nowoczesnych ogrodach dziewczyny. Nie stać mnie na takie
Kącik zrobiliśmy z kostki odzyskanej z ogrodu, tylko zlecenie położenia nas kosztowało, tego nie umiemy
Nie pokazuję tej części, bo mi się jeszcze nie podoba. Trzeba budynki otynkować, położyć blachę na dach, wymienić drzwi w garażu na podnoszone - zyskam miejsce przy kąciku grillowym. Wywieźć piasek, nawieźć ziemi, wysiać trawę i pamiętać, ze to nie tylko trawnik, ale ciąg komunikacyjny dla samochodów. Sporo jeszcze pracy, ale teren już niemal uprzątnięty po budowie. Pierwszy grill z dzieciakami zaliczony
Sprowokowałaś mnie, zrobiłam dla ciebie fotki tej części.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:47, 06 lip 2015

Do góry
GorAna napisał(a)
Irenko, u ciebie jak w zaczarowanym ogrodzie....wystarczy tylko przekroczyć bramę wątku.....firletka z lawendą energetyczna
Pozdrawiam

Aniu, dziękibuziaki
no ma ona urokbiałą mniej się rozsiewa
Chopen w pąku

i w rozkwicie
przy tych upałach intensywnie pachnie

muszę uciekać, a jeszcze nie odpowiedziałam na posty, jutro cd, sorki, zalatana dalej
cieszmy się upalnym latem
Sosna - Pinus 17:37, 06 lip 2015

Do góry
Dla wszystkich sceptyków sosen z pozdrowieniami

P.S.
to rośliny, które u mnie w ogrodzie rosną od 10-15 lat
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:37, 06 lip 2015

Do góry
Dzidka napisał(a)

Jak ja dawno tu nie byłam. Pięknie Ci wszystko rośnie.
A firletka wtrynia się /sieje/ nawet w trawniku.

Oj rzeczywiście dawno, znaku życia nie dajecie, przypominam o odwiedzinachczekamy
moja ulubienica
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies