Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 19:14, 19 lip 2015

Ala106 napisał(a)
Zdróweńka kobietko.
A trawy boskie.

Dziękuję Buźka
MirellaB 19:16, 19 lip 2015

zbigniew_gazda napisał(a)
Mirelko byłem u Ciebie o 8 rano ale bez podpisywania listy. No to sobie możemy grabulki podać bo też jestem kontuzjowany. Nic o tym nie pisałem. Paluch u nogi miałem rozwalony i to tak że było szycie. Ale już łażę pomalutku. Jeżeli jesteś pewna że nie potrzeba interwenci chirurga, to na torebkę stawową przykładaj siemię lniane. Widziałem wszystkie rabatki i hortensjową też. Idziesz jak burza. Powrotu do zdrówka życzę i to prędziutko.

Oj Zbyszku to też miałeś pecha - zdrówka życzę, niech się paluch szybciutko goi
Do chirurga się wybieram, tylko muszę dobrego poszukać, a z siemię lnianym spróbuję - stare dobre wypróbowane metody najlepsze
MirellaB 19:20, 19 lip 2015

malkul napisał(a)
Mirelko- przepraszam że dopiero teraz ale ostatnio robię za malarza i dopiero wlazłam do domu.
podpisuje sie pod tym co napisała Marzenka ja w szystkie rabaty sadziałam naprzemiennie czyli w tzw. trójkątach.

nie sadź w linikach bo to mało naturalistycznie wygląda lepej trosze n adziko ja myśle że min.40 cm nawet byś mogła dać co 50.

Dziękuję Ci za wiadomość, wiem, że jesteś bardzo zajęta Myślę, że posadzę w 40 cm odległości, bo tak by najlepiej wyglądało na tej mojej rabatce A te nasadzenia naprzemienne będę pamiętała i wykorzystywała też w innych sadzonych roślinach
MirellaB 19:22, 19 lip 2015

Bogdzia napisał(a)
Zdrowiej Mirelko bo my przeciez teraz sezon ogrodniczy mamy a zimę na chorowanie ale Ci tego i w zimie nie zyczę.

Bogdziu wszystko robię, żeby jak najszybciej wrócić do pełnej spawności, ale mi się przytrafiło i to w środku sezonu, ale dam radę
Warmia 19:42, 19 lip 2015

Mirella, jak u Was po nawałnicy? Ja już mam stracha co będzie po następnej.
MirellaB 19:45, 19 lip 2015

iwonadm napisał(a)
Jak tam po burzy u mnie tragedia lilie dalie hortensje leżą dużo połamanych i pogietych roślin

U mnie tak źle chyba nie było. Połamana budleja i trochę kwiatów.
Niestety akurat wracałam z nad jeziora i już dawno tak się nie bałam o siebie i rodzinę. Jaki człowiek jest bezsilny wobec żywiołu, ściana deszczu, pioruny, łamiące się drzewa z obu stron, panika, każdy chce wyjechać jak najdalej od drzew, korek, SZOK
MirellaB 19:55, 19 lip 2015

Lawenda z OBI. Kupiłam dwa sześciopaki, cena przyzwoita, kraj pochodzenia Holandia. Czy ktoś ma lawendę z OBI? Jak rośnie, przyjmie się? Czy będzie kwitła w tym roku?

MirellaB 20:00, 19 lip 2015

Warmia napisał(a)
Mirella, jak u Was po nawałnicy? Ja już mam stracha co będzie po następnej.

Nie było nas. Zgroze przeżywałam wracając z nad jeziora. Modliłam się o szczęśliwy powrót.
Budleja połamana i trochę kwiatów. A u Ciebie straty?
Warmia 20:09, 19 lip 2015

MirellaB napisał(a)

Nie było nas. Zgroze przeżywałam wracając z nad jeziora. Modliłam się o szczęśliwy powrót.
Budleja połamana i trochę kwiatów. A u Ciebie straty?

Na szczęście tym razem nie tak strasznie, bo tylko anabel lekko połamana, ale u sąsiada wyrwany kawałek podbitki, wyrwana z ziemi budleja i złamane drzewo Przerażają mnie te wichury. Też nas nie było i okazało się, że u Hani zostało otwarte okno dachowe, więc w pokoju mieliśmy powódź. Mam nadzieję, że woda nie stał długo i panele nie będą do wymiany.
MirellaB 20:14, 19 lip 2015

No to straty są Niestety zapowiadają nawałnice