Anetko teraz mozesz zrobic podpórki hortensjom, sa gotowe a Castoramie z drutu zielonego, albo samemu zrobic z patyków. Mój mąż w tamtym roku zrobił im płotek.
A druga sprawa to ja wiosna przycinasz to zostawiaj tylko mocne pedy , suche ,słabe wycinaj, wtedy sie wzomcni. Rzeczywiście Danusia wzmacnia patykami , jak znajde jej instukcie to wysle Ci linka.
Ogródeczek masz przefajny!!!
Przyszłam w odwiedziny- cofnąć sie musiałam okrutnie. Krzewuszki mnie zachwycają, Twoja - nie inaczej.
Azalie w tym okresie kuszą wszystkich (mnie też nie oszczędziły), dlatego wcale nie dziwi zakup. Homebush- piękna. . Chciałam ja mieć u siebie, tylko mi nie konweniuje kolorem i po zakupie odsprzedałam koleżance. Ale kuleczki różowe są przecudowne.
Byliśmy ostatnio w Psarzowicach i tam mnie ona zachwyciła. Myślę, że będziesz musiał ją korygować, bo osiąga rozmiar XX
U nas upał niemiłosierny dobrze że chociaż wiatr wieje.
Czosnki schuberta dla mnie nr.1 ,zdjęcia nie oddają ich piękna ale średnica to talerz obiadowy
Mimo że otoczenie do natychmiastowego odchwaszczenia to i tak ten łan kwiatów żurawki mnie urzeka
Beatko, mój trawnik też usycha. Woda na wierzchu stoi, nie chce się nawet chłonąć. Tragedia.
Na rabatach rozkładam zwykły wąż ogrodowy i maciupkim strumieniem puszczam wodę, by roślinki się napiły. Najlepiej sytuacja wygląda w półcieniu tam, gdzie jest sporo roślin. Jest tam fajny mikroklimat, wiatr nie dochodzi i jest przyjemny chłód. Naparstnica w tamtym miejscu - to potwór