Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony 13:52, 06 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
a ile masz tam szerokości? bo według mnie za mało miejsca będzie na zebrinusa i tą hortensję

Ana, pomierzyłam i zrobiłam rysunek:

Szerokość: 250 - 270 cm, głębokość rabaty 140 cm, mogę jeszcze troszkę zabrać z trawnika, gdyby było konieczne, bo obrzeża nie położone jeszcze
W połowie na ok 70 cm od brzegu posadziłam hortensję. Te fioletowe, to w planie docelowo dwie mniejsze, chociaż pewnie dorosną do tej miałby być taki szpaler. Myślałam, żeby na mijankę dać dwa miskanty w plecy?
A jak nie ma miejsca, to co innego?
Z prawej strony rośnie teraz wierzba mandżurska - rozmnożona z patyka
Ale mogę ją przesadzić, gdyby tu nie pasowała. Choć zimą takie pokręcone gałązki mi się podobają. Jest też problem, ze ta rabata będzie łysa zimą. Może ją poszerzyć i runianką wyściełać albo jakieś pomysły?
Na wiosnę chyba trzeba dać tu sporo tulipanów.
Woda i tak leje się z węża, a w przyszłym roku rabaty dostaną linie kroplujące, chyba że w Toto-lotka wygram - to szybciej
edit:
Poszłam zrobić dwie robocze fotki, rabata prawie w w cieniu 0 14.15
widok z przodu rabaty (chryzantema wyleci jesienią)

z boku
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:49, 06 lip 2015

Do góry
GorAna....u nas tez upały, akurat bardzo je lubię, tylko wczoraj przez moment taka parówa była, ciężko oddychać, myślałam ..lunie i nic, może dziś, bo odciski od podlewania

Weroniko...dzięki lawendy dalej będę rozmnażać, bo w tych moich najbardziej suchych miejscach tylko one dają radę no i tę ogrodową też pokuszę się ukorzenić, a nuż się uda wyjątkowy kolor ma, a potrzebuję dużo, aby wzdłuż muru stworzyć zieloną ścianędziś w ogrodniczym oglądałam malutkie, po 40 zł, a mnie by tak 30 trzeba, zatem...rozmnażanie;0

Bogdzia...sporo osób fatalnie znosi upały, ja chyba jestem wyjątek, najlepiej się wtedy czujęwczoraj popracowałam w ogrodzie, w końcu się odblokowałam...tylko susza, podlewanie męczy, ale cóż robić
rodki piękne przyrosty dostały, te pod murem, to już tak w połowie muru, za 2 lata chyba zakryją go

Pszczółka....o zguba się znalazła, choc sama na trochę przepadłam

firletki juz część usuwam, żeby aż tak mi się nie wysiała, bo potrafi dominować, lew pasuje, jak ulał
teraz zachwycam się tawułkami Arendsa, mam 3 kolory; czerwony, malina i taki biały róż, cudne są, ale pora jałowce ściąć, bo mi je zakryją; planuje ich więcej w ogrodzie, choc i tak mam sporo, teraz w lesie, tylko jak te doły wykopać wśród korzeni?

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 13:46, 06 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Wakacyjna pocztówka

Kanary?
Podwórkowa rehabilitacja 13:46, 06 lip 2015

Do góry
Tak przywitałam ten tydzień- wschodem słońca, przez które zresztą spać nie można

W sobotę ryzykowaliśmy i przesadziliśmy 5 hortensji. W ubiegłym roku pięknie kwitły o tej porze, w tym nie, ponieważ niejednokrotnie połamał je pies. Tym samym ryzyko się zmniejszyło
Wyglądają całkiem nieźle i upały ich nie zniszczą

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 13:45, 06 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

[img

że niby w jakich rowach rosną te zawilce?? jadę tam!
Jurajski Ogród 13:41, 06 lip 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
leniwe popołudnie...

]

Bosko!
Twój ogród mnie ciągle zaskakuje. Nowe nasadzenia, czy tylko nowa perspektywa?
Co jest na rabatce po prawej?
Co z tym ogródeczkiem począć 13:41, 06 lip 2015

Do góry
Kupiłam trzy kulki, ale mam jeszcze z 5 mniejszych, tylko ze je muszę przesadzić a to nie pora. Kupiłam tez dwie duże rozplenice, ale one nie muszą tu być.... może niższe trawki lepiej dać
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 13:32, 06 lip 2015

Do góry
Życie w wiejskim ogrodzie 13:28, 06 lip 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

O matuchno! To jest Mistrzostwo! Jakże bym chciała ten cud zobaczyć na żywo!

Czy Ty sam pielęgnujesz ogród? Bo tutaj widac ogrom systematycznej pracy!
Kiedyś będzie tu ogród 13:26, 06 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Na tę siatke puść potwora, czyli powojnik Summer snow. Będziesz miała przyjemne z pożytecznym.

Teresko na leśnej to wstążeczki powiąże. Jakby mi się taki cuuudniaśny potwór na niej rozłożył to już by została na stałe. a ja traktuję to jako wersję przejściową. Ale na gotowe ogrodzenie od drogi to byłby szał....
Widziałam Teresko to cudo u ciebie, może podkradnę szczepkę.
Roztoczańskie klimaty 13:26, 06 lip 2015

Do góry
Zeta napisał(a)
Mam plana na taką rabatę.....dzisiaj przy niedzieli oddałam znajomym moje jałowce ......i mam golusią rabatkę na nową realizację...piękny ten ogrod i mam zamiar zrobić kopiuj ,,,,,,,wklej

Mi tez sie to zestawienie bardzo podoba, a przy tej fioletowej ścianie to wygląda bosko
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:25, 06 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Jaka to róża w Twoim pięknym ogrodzie?
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 13:18, 06 lip 2015

Do góry

Ogrodowe skarby 13:15, 06 lip 2015

Do góry
Ogródek z mieszkaniem, czyli jak się mieszka w bloku 13:11, 06 lip 2015

Do góry
Cel jest taki, aby ten taras był przedłużeniem salonu. Jest to ogródek na osiedlu, dlatego chcemy siedzieć na tarasie i patrzeć na rośliny. opalać się w stroju albo w gatkach nie będziemy, bo "ludzie patrzą". To nie to samo co swój dom z ogrodem. Chcemy też jakieś kolorowe rośliny.

Będą zamocowane barierki. Są już kupione. Pomału je malujemy impregnatem, trzeba je zamocować jeszcze, tylko, że wcześniej robiliśmy rabatę tą po lewej stronie oraz wbicie palików pod słupki. Oooo takie coś:

Będzie to wyglądało mniej więcej tak:

Problem jest z roślinami na rabacie po lewej stronie.
Myślałam, aby tam był jakiś iglak, aby go można było ustroić na święta i blisko by był okien salonu. Zaczęłam sobie coś rysować, ale jakoś pomysłu nie mam...

Mały ogród Kasi 13:10, 06 lip 2015

Do góry
Uwielbiam takie miejsca. Klimatycznie, nostalgicznie... Aż zatęskniłam na moją wsią
Co to jest?
kasia_w napisał(a)
Ogrodowe skarby 13:10, 06 lip 2015

Do góry
Ostatnio zobaczyłam że w ogrodzie pustka a u Was na wątkach takie piękne zdjęcia ogrodów !! Pozazdrościłam i pojechałam do pobliskiej szkółki na zakupy

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 12:59, 06 lip 2015

Do góry
Kolejna Lilija do zidentyfikowanija

Busz u mnie

Kiedyś będzie tu ogród 12:56, 06 lip 2015

Do góry
Kasiu zdjęcia dereni białych, o których była mowa.

To ten pierwszy -prawdopodobnie Sibirica

Drugi- czysty gatunek- chyba bliższy twoim wymaganiom.

Siewka pęcherznicy, kolor oceń sama

W kamiennym kręgu od początku 12:54, 06 lip 2015

Do góry
GorAna napisał(a)
Zapraszam na herbatkę

Aneczko jestem troszkę spóźniona, ale może jeszcze łyk herbatki został
Pozdrawiam i Moc Buziaków ślę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies