Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Joku 12:07, 19 lip 2015

Aniu, nie strasz mnie wielkością królowej bo za dużo miejsca tam nie ma . A rozchodnik NN niestety, ale podoba mi się.

Basiu nie wiem czy się rozsiewa bo rośnie pierwszy sezon. Masz ochotę na nasiona? Nazywa się "Gardener's World".
Joku 12:19, 19 lip 2015

Dołączę jeszcze kilka ujęć bajecznych rabat z Dobrzycy

monteverde 21:49, 19 lip 2015

Joku napisał(a)
Aniu, nie strasz mnie wielkością królowej bo za dużo miejsca tam nie ma . A rozchodnik NN niestety, ale podoba mi się.

Basiu nie wiem czy się rozsiewa bo rośnie pierwszy sezon. Masz ochotę na nasiona? Nazywa się "Gardener's World".

Jola to najwyżej będziesz ciąć u mnie już potężny krzaczor w tym roku kulkowałam
będziesz zbierała nasionka tej firletki?
paniprzyroda 21:58, 19 lip 2015

Niezaprzeczalna prawda, busz, ale jaki bodziszek Rozanne w cudnym kolorze, pełna firletka i szafiry w donicy Pięknie
na fotkach z Dobrzycy zauważyłam rdest, podobny kupiłam w Pęchcinie, ma wyrastać wysoki, posadziłam z tyłu rabaty, ale ma cień na chwilę obecną, tam go widzę w pełnym słońcu. Ciekawe, czy da radę w cieniu. Jak rośnie tytoń leśny? Kwitnie, pachnie?
Pozdrawiam.
an_tre 21:59, 19 lip 2015

Jak pięknie u ciebie, taki młody ogród a jak cudownie się się wszystko rozrosło, robi wrażenia
Jolu czy przycinasz ostrogowca żeby przedłużyć kwitnienie? u ciebie jeszcze ładnie kwitnie, a u mnie goni resztkami kwiatków, a szkoda, są ładne
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
marzena 22:09, 19 lip 2015

Joku, no dobrze określiłaś, busz u Ciebie ! i świetnie sie prezentuje, wracam do ścieżki żwirowej - bardzo fajna i oryginalna
a zdjęcia z Dobrzycy rzeczywiście bajeczne, znalazłam w nich pewną inspirację dla siebie
Pszczelarnia 09:48, 20 lip 2015

monteverde napisał(a)
Jola faktycznie masz już busz Twoja Reine jeszcze mała ale to będzie potężna róża ten rozchodnik to Chocolade? pozdrówka

Dziękuję za pączki.

Ja mam 3 szt. Reine de Violette od 2012 roku. To nie jest krzaczasta róża o grubych łodygach. Ona się raczej lekko przewiesza, jest bardzo zgrabna. Próbowałam swoja raz obniżyć cięciem - zawsze dorasta do swojej wysokości, tj. 120 na pewno. Rośnie w lekkim ocienieniu, w dobrej gliniastej ziemi, bez podlewania (niedaleko są drzewa owocowe).
Joku 20:42, 20 lip 2015

paniprzyroda napisał(a)
Niezaprzeczalna prawda, busz, ale jaki bodziszek Rozanne w cudnym kolorze, pełna firletka i szafiry w donicy Pięknie
na fotkach z Dobrzycy zauważyłam rdest, podobny kupiłam w Pęchcinie, ma wyrastać wysoki, posadziłam z tyłu rabaty, ale ma cień na chwilę obecną, tam go widzę w pełnym słońcu. Ciekawe, czy da radę w cieniu. Jak rośnie tytoń leśny? Kwitnie, pachnie?
Pozdrawiam.

Wydaje mi się że w tym miejscu gdzie rósł rdest trochę cienia było od brzozowego zagajnika. Rosły tam też funkie, a one raczej cieniolubne.
Tytoń stoi w miejscu na poziomie ziemi . Miałam go podlać nawozem, ale nie wyrobiłam czasowo.
Joku 20:46, 20 lip 2015

monteverde napisał(a)

Jola to najwyżej będziesz ciąć u mnie już potężny krzaczor w tym roku kulkowałam
będziesz zbierała nasionka tej firletki?

Poszłam obejrzeć firletkę. Coś na kształt nasienników jest, ale jakieś takie chude. Nie obcinam przekwitłych kwiatostanów więc nasiona mogę pozbierać. Dla ciebie zawsze.
Joku 20:48, 20 lip 2015

an_tre napisał(a)
Jak pięknie u ciebie, taki młody ogród a jak cudownie się się wszystko rozrosło, robi wrażenia
Jolu czy przycinasz ostrogowca żeby przedłużyć kwitnienie? u ciebie jeszcze ładnie kwitnie, a u mnie goni resztkami kwiatków, a szkoda, są ładne

Aniu, ostrogowca przycinam. Startują wtedy boczne pędy. W ubiegłym roku kwitł bardzo długo.