Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:19, 01 cze 2012

Do góry
A ja wczoraj wieczorem trawnik nawoziłam, bo właśnie deszcz na dziś zapowiadali i choć raz prognoza się sprawdziła po mojej myśli !
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:12, 01 cze 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
CHFS: show jak Show - lepsze zwiedzanie ogrodów i atmosfera wsi angielskiej.

Nawet na zdjęciach widać, że ta atmosfera baaardzo przypadła Ci do gustu . Oj coś czuję, że myślisz teraz intensywnie co zrobić, żeby kawałek tej "atmosfery" był w Twoim ogrodzie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:09, 01 cze 2012

Do góry
Sebek, Agniecha dzięki! Ale się doszkoliłam w nawozach w szybkim tempie! Nie ma to jak zadać pytanie na ogrodowisku Wszystkie nazwy zapisałam
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:06, 01 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Na razie pewnie planuje, bo coś doczytałam o zmianach, ale dziewczyny radzą na jesień
wytrwała jest, bo ja to pewnie od razu bym zmieniała

Irenko, Ty nawet nie wiesz, ile mnie ta "wytrwałość" kosztuje wytrwałości i cierpliwości Jak mam pomysła, to najchętniej już od razu bym coś zmieniała. Ale może to i dobrze... do jesieni może będzie lepszy pomysł
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:04, 01 cze 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Wpadłam zobaczyć, co robi mała Ogrodniczka w dużym ogrodzie.

Pszczółko polatałam troszkę, no ale niestety nie tak jak Ty na CHFS . Oglądałam relację foto - do twarzy Ci i w kapeluszu i w angielskich ogrodach
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 07:56, 01 cze 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aga do surfini Ania Studio poleca nawóz planton. Ja też go dawniej używaląm i rosły jak szalone.
Teraz w donicy mam różne kwitnące topodlewam ją magiczną siłą do balkonowych
Nie przesądzaj już roślin, byliny kwitnące najlepiej przesadzać w II połowie sierpnia. C chcesz konkretnie przesadzić?

Konkretnie to chciałam przesadzić wszystko co mam tuż przy tarasie, bo pojawił się nowy pomysł na to miejsce A więc morwę pendulę, 10 lawend, 6 host i a i jeszcze 4 miskanty gracillimus, kilka wrzosów i kostrzew. Ale jak wszyscy radzą, że trzeba się wstrzymać, to się wstrzymam, bo nie mam już kasy, żeby tyle roślin zmarnować... Marzenko czyli lawendę mogę przesadzić na początku września? Niezależnie od tego, czy będzie jeszcze kwitła czy już nie?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:00, 31 maj 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Od razu kupię do nich jakiś nawóz - jaką firmę polecacie do balkonowych? Agrecol, substral, florovit? I kupować po prostu do balkonowych, czy specjalistycznie, np.do surfinii?

Ja polecam magiczną siłę do balkonowych - albo burzę kwiatów - po tym to dopiero mają kopa
Lecę w kulki... 13:57, 31 maj 2012

Do góry
Aniu, gratulacje pierwszej ogrodowiskowo wykulkowanej seteczki!!! I wieeeeelu następnych!!!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:56, 31 maj 2012

Do góry
abiko napisał(a)
daję, daję,nawet swojej umbraculiferze, która chyba przemarzła.. straszy od frontu ale cóż..
dlatego nigdy nie będę miała cudownego ogródka bez skazy..

Witaj w klubie !
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:51, 31 maj 2012

Do góry
Abiko, nie wypadną, daj im szansę!!!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:31, 31 maj 2012

Do góry
abiko napisał(a)

nie radzę Ci, ja przesadzałam rozplenice jak kwitły i padły ...a dużą bryłę przenosiłam

ja zrobiłam to samo z moimi pęchęrznicami, połowa nie uratowana, choć duża bryła i lałam wodę..

a moje bukszpany..no cóż, mam wrażeniem, że je za gęsto posadziłam, bo miał być od razu efekt, teraz zastanawiam się czy je rodzielić, część ładna część choruje, muszę spryskać talstarem

No to jednak dam sobie na wstrzymanie do jesieni...

Abiko, moje bukszpany plantacyjne, te posadzone w żywopłocik też nie wyglądały dobrze od razu po posadzeniu i nadal nie wyglądają jakoś super. Ale to duże rośliny i muszą się zaklimatyzować w nowych warunkach, więc jak radzi Marzenka - czekaj cierpliwie - jeśli potrafisz Ja mam z tym problem Jeśli to Cię pocieszy - 2 żywopłociki sadzone w ubiegłym roku wyglądały kiepsko, dopiero w tym sezonie rosną i to jak!
Na grzyba będę pryskać Topsinem, a na miodówkę dałam Confidor i pomogło
Borówcowy raj 13:10, 31 maj 2012

Do góry
Borbetko, mam do Ciebie ogromną prośbę: pisałaś kiedyś, że poprawiasz kancikowanie kilka razy w roku. Czy mogłabyś kiedyś sfotografować się w akcji? Mam problemy z wyciąganiem darni, nie wiem ile już razy czytałam artykuły Danusi o kancikowaniu i oglądałam zdjęcia, a mi wciąż nie wychodzi to jak trzeba, jakieś obszarpane te moje kanciki...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:25, 31 maj 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Mam bardzo ważne pytanie - ktokolwiek wie:

czy teraz można jeszcze przesadzać jakiekolwiek byliny, trawy, krzewy lub małe drzewka, czy trzeba czekać do jesieni?

nie radzę Ci, ja przesadzałam rozplenice jak kwitły i padły ...a dużą bryłę przenosiłam

ja zrobiłam to samo z moimi pęchęrznicami, połowa nie uratowana, choć duża bryła i lałam wodę..

a moje bukszpany..no cóż, mam wrażeniem, że je za gęsto posadziłam, bo miał być od razu efekt, teraz zastanawiam się czy je rodzielić, część ładna część choruje, muszę spryskać talstarem
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:24, 31 maj 2012

Do góry
noemi napisał(a)

czy teraz można jeszcze przesadzać jakiekolwiek byliny, trawy, krzewy lub małe drzewka, czy trzeba czekać do jesieni?

Oj niedobrze, niedobrze Wszystkie moje plany biorą w łeb
Boćkowe perypetie ogrodkowe 12:22, 31 maj 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Lo matko, co tu sie wyprawia. No wiecie co, taki lobbing uskuteczniac Przeciwko kolezance??? Murem za kocurem??? Hmmm, no nie wiem, boje sie, ze mu woda sodowa uderzy do lebka z tej popularnosci i zechce celebryta zostac

Monitka, ja wiem, ze on swoje stado musi nauczyc odpowiedniej zbilansowanej diety Ale co z moja Psyche

Wiedziałam, ze jak do Ciebie zajrzę, to będzie z czego się pośmiać

Ale dość smichów-chichów , czekam na fotki z tych zmian, bo wciąż szukam inspiracji pod moje umbraculifery, zwłaszcza, że obwódki bukszpanowe, które do tej pory były nr 1 się wściekły, bo przestali kopać nasze bukszpany po 8zł. Spóźniłam się 2 tygodnie...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:17, 31 maj 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

jak za 2 tygodnie pojadę po moje hosty giganty to obfocę wszystkie. Chyba mają z pięć odmian

Aga, to od razu siekierkę porządną zakup jak Irenka, bo inaczej tych gigantów za rok nie podzielisz . A że dzielić będziesz musiała to pewne, chyba że zamierzasz zamieszkać w dżungli

siekiera u mnie to codzienność
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:15, 31 maj 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Początki w Kruklandii 12:11, 31 maj 2012

Do góry
Ja też popieram pomysł z trzmieliną i też zauważyłam że emerald gaiety bardziej/niżej się płoży. Ale z drugiej strony nie dałaś szansy runiance, Syla pisała gdzieś, że ona troszkę później daje czadu...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:03, 31 maj 2012

Do góry
aga_pe napisał(a)
jak za 2 tygodnie pojadę po moje hosty giganty to obfocę wszystkie. Chyba mają z pięć odmian

Aga, to od razu siekierkę porządną zakup jak Irenka, bo inaczej tych gigantów za rok nie podzielisz . A że dzielić będziesz musiała to pewne, chyba że zamierzasz zamieszkać w dżungli
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:57, 31 maj 2012

Do góry
Agnes napisał(a)
Aguś do czasu występowania przymrozków była domowa a w tej chwili jest już ogrodowa

A przetrwa nastepną zimę w ogrodzie, czy to po prostu "sezonowa" dekoracja?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies