Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Milka 20:58, 31 maj 2012

Na razie pewnie planuje, bo coś doczytałam o zmianach, ale dziewczyny radzą na jesień
wytrwała jest, bo ja to pewnie od razu bym zmieniała
Sebek 21:00, 31 maj 2012

Wieloszka napisał(a)

Od razu kupię do nich jakiś nawóz - jaką firmę polecacie do balkonowych? Agrecol, substral, florovit? I kupować po prostu do balkonowych, czy specjalistycznie, np.do surfinii?

Ja polecam magiczną siłę do balkonowych - albo burzę kwiatów - po tym to dopiero mają kopa
agniecha973 22:28, 31 maj 2012

Aga, dla surfinii trzeba nawóz do surfinii dobrej firmy, bo musi być ze zwiększoną ilością żelaza, inaczej chorują. Weź w rękę co będzie dla surfinii i porównaj ilość żelaza, weź ten, który ma większą dawkę. Chyba, że nie kupisz surfinii
Wieloszka 07:56, 01 cze 2012

Marzena2007 napisał(a)
Aga do surfini Ania Studio poleca nawóz planton. Ja też go dawniej używaląm i rosły jak szalone.
Teraz w donicy mam różne kwitnące topodlewam ją magiczną siłą do balkonowych
Nie przesądzaj już roślin, byliny kwitnące najlepiej przesadzać w II połowie sierpnia. C chcesz konkretnie przesadzić?

Konkretnie to chciałam przesadzić wszystko co mam tuż przy tarasie, bo pojawił się nowy pomysł na to miejsce A więc morwę pendulę, 10 lawend, 6 host i a i jeszcze 4 miskanty gracillimus, kilka wrzosów i kostrzew. Ale jak wszyscy radzą, że trzeba się wstrzymać, to się wstrzymam, bo nie mam już kasy, żeby tyle roślin zmarnować... Marzenko czyli lawendę mogę przesadzić na początku września? Niezależnie od tego, czy będzie jeszcze kwitła czy już nie?
Wieloszka 08:04, 01 cze 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Wpadłam zobaczyć, co robi mała Ogrodniczka w dużym ogrodzie.

Pszczółko polatałam troszkę, no ale niestety nie tak jak Ty na CHFS . Oglądałam relację foto - do twarzy Ci i w kapeluszu i w angielskich ogrodach
Wieloszka 08:06, 01 cze 2012

irena_milek napisał(a)
Na razie pewnie planuje, bo coś doczytałam o zmianach, ale dziewczyny radzą na jesień
wytrwała jest, bo ja to pewnie od razu bym zmieniała

Irenko, Ty nawet nie wiesz, ile mnie ta "wytrwałość" kosztuje wytrwałości i cierpliwości Jak mam pomysła, to najchętniej już od razu bym coś zmieniała. Ale może to i dobrze... do jesieni może będzie lepszy pomysł
Pszczelarnia 08:08, 01 cze 2012

CHFS: show jak Show - lepsze zwiedzanie ogrodów i atmosfera wsi angielskiej.
Wieloszka 08:09, 01 cze 2012

Sebek, Agniecha dzięki! Ale się doszkoliłam w nawozach w szybkim tempie! Nie ma to jak zadać pytanie na ogrodowisku Wszystkie nazwy zapisałam
Wieloszka 08:12, 01 cze 2012

Pszczelarnia napisał(a)
CHFS: show jak Show - lepsze zwiedzanie ogrodów i atmosfera wsi angielskiej.

Nawet na zdjęciach widać, że ta atmosfera baaardzo przypadła Ci do gustu . Oj coś czuję, że myślisz teraz intensywnie co zrobić, żeby kawałek tej "atmosfery" był w Twoim ogrodzie
popcorn 09:08, 01 cze 2012

Agnieszko morwy pendula nie ruszaj teraz, poczekaj az jej liscie opadna. Ja przesadzalam jakos w maju 2 lata temu i odchorowala to niestety

Hosty jesli nie kwitna ruszyc mozesz. Nie wiem jak reszta - nie mam doswiadczenia....
ja tez nie moge sie doczekac... tujek wzdluz podjazdu sie pozbylam i juz bym sadzila bukszpany, ale fasolke tam posialam... teraz ja ostro podlewam zeby kwitla i owocowala, bo najchetniej bym sie jej juz stamtad pozbyla hihi
pozdrawiam!