czy teraz można jeszcze przesadzać jakiekolwiek byliny, trawy, krzewy lub małe drzewka, czy trzeba czekać do jesieni?
nie radzę Ci, ja przesadzałam rozplenice jak kwitły i padły ...a dużą bryłę przenosiłam
ja zrobiłam to samo z moimi pęchęrznicami, połowa nie uratowana, choć duża bryła i lałam wodę..
a moje bukszpany..no cóż, mam wrażeniem, że je za gęsto posadziłam, bo miał być od razu efekt, teraz zastanawiam się czy je rodzielić, część ładna część choruje, muszę spryskać talstarem
nie radzę Ci, ja przesadzałam rozplenice jak kwitły i padły ...a dużą bryłę przenosiłam
ja zrobiłam to samo z moimi pęchęrznicami, połowa nie uratowana, choć duża bryła i lałam wodę..
a moje bukszpany..no cóż, mam wrażeniem, że je za gęsto posadziłam, bo miał być od razu efekt, teraz zastanawiam się czy je rodzielić, część ładna część choruje, muszę spryskać talstarem
No to jednak dam sobie na wstrzymanie do jesieni...
Abiko, moje bukszpany plantacyjne, te posadzone w żywopłocik też nie wyglądały dobrze od razu po posadzeniu i nadal nie wyglądają jakoś super. Ale to duże rośliny i muszą się zaklimatyzować w nowych warunkach, więc jak radzi Marzenka - czekaj cierpliwie - jeśli potrafisz Ja mam z tym problem Jeśli to Cię pocieszy - 2 żywopłociki sadzone w ubiegłym roku wyglądały kiepsko, dopiero w tym sezonie rosną i to jak!
Na grzyba będę pryskać Topsinem, a na miodówkę dałam Confidor i pomogło
daję, daję,nawet swojej umbraculiferze, która chyba przemarzła.. straszy od frontu ale cóż..
dlatego nigdy nie będę miała cudownego ogródka bez skazy..
daję, daję,nawet swojej umbraculiferze, która chyba przemarzła.. straszy od frontu ale cóż..
dlatego nigdy nie będę miała cudownego ogródka bez skazy..
Aga do surfini Ania Studio poleca nawóz planton. Ja też go dawniej używaląm i rosły jak szalone.
Teraz w donicy mam różne kwitnące topodlewam ją magiczną siłą do balkonowych
Nie przesądzaj już roślin, byliny kwitnące najlepiej przesadzać w II połowie sierpnia. C chcesz konkretnie przesadzić?