Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 16:52, 04 lip 2015

Do góry
Pomimo chorób z częścią iglaków są i takie którym jest dobrze - zwłaszcza jodłom

To moja chorowita koreanka

A to wielgachna nad oczkiem

To serby

A to daglezja

To biedna , przesadzona sosenka

Więc są i takie którym jest dobrze
Ogród na piasku i z wielkim murem 16:51, 04 lip 2015

Do góry
Wróciłam po przymusowej pauzie, i od razu staram się opanować chwasty. Ale nie jest łatwo..
A roślinki beze mnie i tak rozkwitły

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 16:30, 04 lip 2015

Do góry
babka napisał(a)

Super wygląda ta ścieżka z płyt z obrzeżami z podkładów
Czy podkłady leżą na jakiejś podsypce żwirowo-cementowej? Czy dodatkowo impregnowałaś tę część co leży w ziemi? Czy zapach od podkładów teraz w upały daje znać o sobie? Bardzo pomysłowo masz je wykorzystane.
Trawnik niesamowity
Czasem słońce czasem deszcz 16:27, 04 lip 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
wczorajszy deszcz

To tak niedawno było, a my już o suszach rozmawiamy
Gdzieś na końcu świata... 16:21, 04 lip 2015

Do góry
dubel, więc wklejam Ci jedną różyczkę
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:08, 04 lip 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Aniu piękne dzięki za gościnę i całą moc wrażeń. Klimat stworzyliście taki, że czułam się u Was jakbym była z wizytą u starych znajomych. Ogród jest przepiękny i robi ogromne wrażenie. Odcinek Mai moim zdaniem nawet w 1/5 nie oddaje jego uroku. Strasznie mi szkoda, że padła mi bateria i nie mogłam zrobić zdjęć wieczorkiem, gdy zapaliły się już lampki.

Rośliny są cudne, dzięki jak nie wiem co . Oczywiście nie zapamiętałam nazw wszystkich, więc pewnie będę później dopytywać . I powiem Ci, że jesteś większy wariat niż się spodziewałam w pozytywnym tego słowa znaczeniu, a energią to chyba z tuzin osób mogłabyś obdzielić . Zazdroszczę takiego Powera, bo ogrodu - to rzecz oczywista . Pozdrawiam, dziękuję i zapraszamy do Dębicy .

Jełko buziolki
Ogródek przy podwarszawskim czworaku 16:05, 04 lip 2015

Do góry
Witam,
Zaczynam przygotowania do zagospodarowania małego ogródka wciśniętego między budynki mieszkalne. W tym momencie zasadzone mam w zaznaczonych na planie miejscach rododendrona, migdałka i magnolię (zgodnie z tym co na zdjeciu):
Co także widać, ogródek sąsiaduje z ogródkami innych mieszkańców oraz budynkiem, którego okna należą niestety nie do mnie lecz do sąsiada (kupując mieszkanie drugi raz tego błędu nie popełnię). Ogródek jest od strony północno-wschodniej, czyli słońce mamy do wczesnego popołudnia (zdjęcie robione dziś ok. 14). Przed magnolią i migdałkiem chciałbym wysypać żwir lub tłuczeń i posadzić tam jakieś niskie iglaki lub coś w tym stylu. Wzdłuż dłuższego boku chciałbym posadzić dwukolorowe kontrasujące ze sobą trawy - może od strony ogrodzenia wyższe a bliżej trawy niższe? Nie wiem, czym zagospodarować obszar kranu, chciałbym go czymś obsadzić lub ew. zabudować. Jak na razie w środku zostanie trawa gdzie stanie stół z krzesłami. Prawy dolny róg planu to część do relaksu: będą pewnie rattanowe fotele i jakiś niski stolik pod drewnianą pergolą. Od furtki na pasie trawy 1,7m x 4m zbuduję altanę na śmieci, narzędzia, rowery i miejsce na drewno do kominka. Pomóżcie proszę w wyborze konkretnych gatunków roślin, które pasowałyby do powyższej koncepcji lub ew. co mógłbym zmienić, by całość stała się bardziej funkcjonalna. Chciałbym, by ogródek cieszył też oko w okresie jesienno-zimowym, dlatego myślę o czymś zimozielonym.
Pozdrawiam i czekam na sugestie.
"W kolorze blue" 16:03, 04 lip 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Juzia, a Ty co tak skwapliwie potakujesz mnie tu

Wykonane

Ale nowosci fajnie to sobie obmyslilas ) a ten Twoj kocurek rewelka za $
Typografia ogrodu 16:01, 04 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
i dla wszystkich zainteresowanych - szczególnie mytsłam o Oli rozplenica Moudry - miała z 45/50 cm wysokości i 70 szerokości - liść wyraznie szerszy od Hameln np.na zdjęciu jedna roślina za jedyne 115 zł

cena okrutna ja kupiłam małe po dyszce i pewnie szybko się rozrosną dziękuję za foto

bardzo podoba mi się dywan z irgi
U BusyBee w ogródku... 15:50, 04 lip 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)

No właśnie sama nie wiem ile to podlewać...sucho, że hej! a jeszcze upały takie się szykują....mus podlewać dwa razy dziennie...i moje pierwsze koszenie trzeba odroczyć niestety....
Trawnik, a w zasadzie chwastowisko wygląda tak...chwasty z grubsza wydarte...małych na fotce nie widać

Śliczny placyk, ładna ścieżka i trawnik też niczego sobie Teraz tylko utrzymać tą zieleń przez te upalne dni
Tworzę mój skromny ogród 15:45, 04 lip 2015

Do góry
Ogród zapachów u Jasi 15:37, 04 lip 2015

Do góry
Poziomka napisał(a)

Moje ubiegłoroczne patyczaki przesadziłam wiosną do głębokich donic bo rosły przy rabarbarze i czekam co z nich zakwitnie - nie pamiętam jakie potyczki ukorzeniałam.

widzę ze warzywnik chyba jakiś powiększony, wygląda to bajkowo, też bym zajechała buu ale `na razie się nie da szkoda ze ten bobby juz przekwitł i ten czas tak leci

pozdrawiam
"W kolorze blue" 15:36, 04 lip 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Helena ryby traktuje jak tv, wszystkie koty piją wodę w oczka i czasami ryba je złapie za nos

no jakbym swojego Staszka widziała

w szachownicy porządeczek podoba mi się
Ogród u stóp klasztoru cz. II 15:21, 04 lip 2015

Do góry
alinak napisał(a)
A pro po kocimiętki wolkers lov i Six hill giant .

Te maki słodziaki, Reni zdjęcia przepiękne, a Twój ogród prezentuje się wyśmienicie - w każdym razie mobilizuje mnie do działania,

a propos tych kocimiętek to która jest która, ja kupiłam jedną sadzonkę tej wolkers low i mam zamiar ją w przyszłym roku na wiosnę podzielić /chytra jestem/ czy ona szybko się rozrasta?
ja mam kocimiętkę jakąś starą odmianę niską co przycinam nawet 3 razy jak się łysa w środku zrobi a te wysokie tez się tnie??

pozdrawiam
Ogród Małej Mi - sezon 2015 15:14, 04 lip 2015

Do góry
Aniu piękne dzięki za gościnę i całą moc wrażeń. Klimat stworzyliście taki, że czułam się u Was jakbym była z wizytą u starych znajomych. Ogród jest przepiękny i robi ogromne wrażenie. Odcinek Mai moim zdaniem nawet w 1/5 nie oddaje jego uroku. Strasznie mi szkoda, że padła mi bateria i nie mogłam zrobić zdjęć wieczorkiem, gdy zapaliły się już lampki.

Rośliny są cudne, dzięki jak nie wiem co . Oczywiście nie zapamiętałam nazw wszystkich, więc pewnie będę później dopytywać . I powiem Ci, że jesteś większy wariat niż się spodziewałam w pozytywnym tego słowa znaczeniu, a energią to chyba z tuzin osób mogłabyś obdzielić . Zazdroszczę takiego Powera, bo ogrodu - to rzecz oczywista . Pozdrawiam, dziękuję i zapraszamy do Dębicy .
Ogród Małej Mi - sezon 2015 15:07, 04 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Mam pustynniki, ale jakoś do nich przekonania nie mam. Raz kwitną, raz nie kwitną..

Aniu a przykrywasz je na zimę? Bo u mnie dopóki przykrywałam folią to kwitły jak szalone, po 8-9 kwiatów z jednej ośmiorniczki. Jeden rok nie przykryłam to zgniły.

Co to za piękność i coś ty jej zrobiła, że kwitnie na niebiesko? Bo moja blue bird jest w wersji pink.
Typografia ogrodu 14:57, 04 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
i jak juz wyciągnęłam aparat to cos pstryknęłam

No to jest powalajace Wow ! Pieknie masz .....

Musze doczytac gdzie szkołka
Ogród niby nowoczesny ale... 14:56, 04 lip 2015

Do góry

Pozdrowienia z baltyckiej plazy sle
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:56, 04 lip 2015

Do góry
Upał nie do wytrzymania! Zaplanowałam sobie, że dzisiaj trochę się pobawię w malarza ale mus czekać na cień...siedzę i porządkuję archiwalne zdjęcia i pokażę Wam małe zmiany jakie u nas zaszły...

2013r.

2015r.

W Gąszczu u Tess 14:49, 04 lip 2015

Do góry
To jest jak widok z zaczarowanego ogrodu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies