U mnie choć agro jest to nie ma jej pod samymi roślinami. Nacinam ją na krzyż przy sadzeniu i podwijam, a w przypadku tak jak dzisiaj, że przesadzalam to tylko rogi odwijam i przykryte miejsce. Nie wiem czy u mnie jedno auto by wystarczyło kory...
Posadziłam tezy hosty obok siebie tak ja trawki. Ta jasna została na miejscu. Dzisiaj posadze tawuly ale wieczorem bo to słońce jest straszne na mojej patelni Południowej... Wieczorem tez podłe je ukorzenicżem i liczę na to, że roślinki docenia mój trud.
Anitko Dziękuję za wsparcie ogrodnictwo choć przyjemne to wcale nie jest łatwe.
może i jeszcze nie sadzę, ale intensywnie się przygotowuję, żeby zacząć
To będzie długa rabata z hortensjami, żurawkami, trawkami.
Wczoraj eM użył glebogryzarki, zostaje wybrać ziemię i czas zaczynać sadzenie.
A tu nasze serby całe w młodziutkich przyrostach, a przy samej siatce pas różniastych lilii, w tym roku jeszcze się tam mieszczą, a w przyszłym muszę im znaleźć inne miejsce.
Mam do obsadzenia 30m przed tujami ale nie mogę się zdecydować jakie wsadzić tam drzewa. Podoba mi się ambrowiec (w szkółce nie było kolumnowych ) buki kolumnowe ( są red obelisk, dawyck różne) grójeczniki( spotkałam te krzewiaste do 5m rosnące i ten sam szczepiony na pniu)śliwki pisardi lub nigra. Gdzie to wsadzić aby ogród wyglądał na uporządkowany?(oczywiście muszą być hortensje ale one wszędzie pięknie wyglądają)
po drugiej stronie wjazdu ( 20m) jest półcień i woda na gł. ok 1m więc tutaj myślałam o grójecznikach, ambrowcu , rododendronach bo buki nie wytrzymają a świetnie by wyglądały np. 3 szt