Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Skąpana w słońcu 07:45, 02 lip 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Dzisiaj

róża Novalis

Pierwsze i drugie zdjęcie - przepiękna gra kolorów
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 07:39, 02 lip 2015

Do góry
Cudownie!!!!
te czosnki też są takie jakieś bardziej eleganckie

Jesteś mistrz obsadzania donic - u mnie albo pada, albo wychodzi tak jak nie miało być hahahahahaha

Super to wygląda!!!!

buziaki wielkie zostawiam
Kondziowy ogrod cz II 07:24, 02 lip 2015

Do góry
O trafiłam na porcję nowiusieńkich zdjęć

widzę że masz morze moich ulubionych pełników
cudo!!!!

Ta trawka cudownie się rozkłada

Bajeczne zestawienie
kombinuję właśnie gdzie i jakie róże dodać u mnie na rabatę kółkową
mam już pierwszą ściągawkę

to ujęcie jest zawodowe!!!!
tylko zazdrościć, bo to nie tylko zdjęcie tylko zakątek który masz na żywo

Busz przy prostej ścieżce powala
Wiem ile przy tym roboty, bo choć moje byliny miniaturowe , ale uchodzić się przy nich trzeba. Podziwiam

Na tym zdjęciu kwintesencja - wielki urok

----------------

Kondzio cudownie
Pozdrowionka zostawiam i życzę udanego wypoczynku
"Bezstresowo" - powoli do przodu... przydomowy ogródeczek :) 06:42, 02 lip 2015

Do góry
Hej. Tak wygląda ogród po wczorajszym dniu pracy. Zostały założone obrzeża Eko-Bord oraz wyrównany teren pod trawnik. Jeszcze muszę dowieść ziemię na rabatę oraz wyłożyć na niej kamień i najważniejsze montaż małej instalacji zraszającej.
Pszczelarnia 06:40, 02 lip 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I uczestniczyłam w planie filmowym "Pokotu" kręconego w "małej wiosce w Sudetach" a dokładnie w Ziemi Kłodzkiej w charakterze konsultanta przy scenach z pszczołami.

To w końcu wiadomo dlaczego Cię nie było. Fryzurki i kolor macie bardzo podobne
Dwa ogrody 01:53, 02 lip 2015

Do góry

Dwa ogrody 01:19, 02 lip 2015

Do góry
Donia72, yolka, Karola, Mirella, Lamaze, Margarete dzięki, że zaglądałyście. Ostatnio czasu mi brakowało. Tym bardziej, iż w planach był wyjazd

ren133
już po czasie pewnie, ale odpowiadam, krwawnika terracoty u mnie nie widziałam, mam w odcieniach różu i żółto-pomarańczowe.
W tle Eden Rose rosną krwawniki.

Karola, zanim znalazłam czas na fotki, to już wszystko zostało pokazane ( no prawie)

Dodam tylko, że ogród Vivy jest cudowny i bardzo mi bliski ze względu na bogactwo bylin i róż Niesamowita aura tego miejsca, życzliwość, delikatność i urok Gospodarzy pozostaną na zawsze w mojej pamięci.

A ogrodowiskowe towarzystwo... to swoisty fenomen tego forum

Uczestnikom spotkania dziękuję za możliwość poznania i rozmowy

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 00:32, 02 lip 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Cuuuudnie Danusiu
Chciałabym kiedyś zobaczyć na żywo Twój ogród
To musi być niezapomniane przeżycie
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 00:21, 02 lip 2015

Do góry
Pokrywa do studni super. No i z niecierpliwością będę czekać na drzwiczki do piwniczki. Ja chyba będę musiała zamówić, mój eMuś nie ma takich zdolności (bo w tajemnicy powiem, że posiadam i studnię i piwniczkę).

07_Rene napisał(a)
Nie przeszkadza mi, że kregi pokrywają sie mchem. Nawet myślałam, żeby przeciągnąć po nich mlekiem, żeby jeszcze bardziej zaszły zielonym ale jeszcze tego nie zrobiłam, waham się. U mnie wszystko stare, nowoczesne nie za bardzo pasuje.

U mnie jest problem, bo ja bym chciała 'na zielono', a eM. by wypolerował i nabłyszczył.

Alionushka cudowna, dopisana do listy chciejstw.

07_Rene napisał(a)
Sosna himalajska, mocno poobgryzana zimą przez sarny nawet się opamiętała.
Może ja swojej dam szansę na opamiętanie.
Gunnera - parzeplin 00:08, 02 lip 2015

Do góry
Ja to wogóle swoja musiałam przesadzic , o 1,5 m strasznie sie bałam bo niby teraz nie jest czas na przesadzanie bylin , odważyłam sie, wykopałam nowy dół , przygotowałam ziemie i jakos ja wydobyłam , ledwo na szpadlu przeciagłam taka była juz duża bryła korzeniowa , podlałam i jak narazie nic sie jej nie stało , rosnie 3 liśc i widac 4

Makowo na Kociewiu 23:55, 01 lip 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

Przemku byłam u Ciebie po cichu bo na głos nie miałam czasu - w BM nie było Vanilia Frise, ale przyjęły mi się patyki od Any !!!
O jak się cieszę, ze się podoba, przemeblowanie wiosenne chyba wyszło na korzyść Makowemu
Kulki już coraz fajniejsze są i rzeczywiście takie ogolone prezentują sie całkiem całkiem
Wejściowa Niestety kilka wrzosów do wymiany.

No jakie całkiem całkiem........toż one cudne są i wielkie i ogolone i zdrowiutkie Za skromna jesteś Kacha, ogród wypieszczony, kompozycje śliczne, dobór roślin i kolorów urzeka, a foty tez robisz niezłe....
Jarzmianki zapisane do chciejstw, teraz juz za póżno kupowac - jak myslisz ?
U mnie buksy nie obcięte i ...gonie czas ciągle i tak sie czuje jak bym goniła czubek własnego ogona i nie mogła dogonić....chyba juz musze na urlop sic żeby spojrzeć inaczej na to tempo życia... i odbudowac enegrie.

Wiciokrzew mam taki sam ale daleko pod lasem to nie czuje jak pachnie, mój Leoś przekwita powoli, blednie i blaknie ale mimo deszczów trzyma kwiaty w niezłej formie i to od 8 czerwca, niedługo będzie miesiąc...to super róża jest

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:48, 01 lip 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Podobuje mi się to
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 23:38, 01 lip 2015

Do góry
Dziękuję wszystkim za miłe wpisy. Czasami mi się wydaje, że nikt do mnie nie zagląda a tu taka niespodzianka.

Pochwalę dzisiaj mojego eMa, który wyspawał mi nową pokrywę na studnię
Poprzednia była drewniana i choć bardziej mi się podobała, nie miała zabezpieczenia. Względy bezpieczeństwa przede wszystkim Nowa jest zamykana, dzięki czemu nie muszę się już obawiać, że mój "mały majsterkowicz" zechce kuknąć co jest w środku. Można ja nawet zaknąć podczas podlewania Poza tym nie muszę wyciągać pompy, ani węża, bo wszystko jest już zamontowane na stałe. Tylko pyk do prądu i podlewam.

Teraz eM spawa walec do równania terenu, który będzie można wykorzystać (po założeniu specjanie opracowanej nakładki) również do aeracji. Aż się boję co mu wyjdzie A drzwi do piwniczki czekają w kolejce....
Gunnera - parzeplin 23:23, 01 lip 2015

Do góry
Ogród Janeczki 23:22, 01 lip 2015

Do góry
Nie mogę edytować pierwszych postów to jeszcze tu dorzuce znalezione zdjecie jak wyglądał ogród przed sezonem. Sprobuję złapać jutro podobny kadr jak wygląda teraz.

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:20, 01 lip 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Jedna z gałązek Elfe.

Biorę tą różę pod uwagę przy nastepnych zakupach.Chyba warto, tutaj wygląda zachęcającą. Czy ona powtarza kwitnienie >?
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:19, 01 lip 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Jedna z gałązek Elfe.

WOW! Dzięki za Elfe. A co to za różowa piękność na ostatniej fotce?
Skąpana w słońcu 23:17, 01 lip 2015

Do góry
A tą różę Romanze kupiłam w tamtym roku z przeceny. Jakie to było zabiedzone, łyse z jednym kwiatem, który mnie urzekł

W tym roku zdrowa, przycięta na jeżyka, zasilona odwzajemnia się swoim pieknem. Ma spore kwiaty

Zaczyna liliowiec Pająk NN,

A tutaj róża Cubana i Coral Palace, w towarzystwie seledynowej jeżówki, która jeszcze nie kwitnie

Cubana się rozkręca, posłonek wciąż kwitnie,

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:16, 01 lip 2015

Do góry
Ogród Janeczki 23:15, 01 lip 2015

Do góry
Przesadziłam dziś Variegaty (plus jednego miskanta) do nowej ziemi workowej. Zobaczymy może w koncu cos rusza. Wrzucam zdjecie tuz po przesadzeniu zeby potem moc porownac.

Plan na ratunek porzeczkom i bergeniom to ściółkowanie. Musze sie jeszcze dokształcić z tego tematu ale pierwsze co znalazłam to, ze do porzeczek najlepiej nadaje się kora odkwaszona.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies