Mixtoorka
15:22, 13 lip 2015
Czy zamiast Smaragdów jako tło mogę posadziś za Vanilkami Miskanty Zebrinus? Rosną strzeliste, raczej spore.
Od płotu:
Zebrinusy
Hortensje Vanilla f.
rozplenice z rozchodnikami
na dole Żuraweczki sweet tea (mam własnej hodowli w przedszkolu)
W samym narożniku będą Smaragdy a przed nimi klon.(ten co jest na zdjęciu real foto
.
Na prawo od klona właśnie te miskanty i vanille (albo dalej Smaragdy i Vanille)
Na lewo: chyba zdecyduję się na hortensję Vanillę, żeby tworzyła nawiązanie, choć marzy mi się też Rhododendron...ale bardziej mnie kuszą kwiatostany hortensji.
a dalej strzyżony narożny ekran z cisów i przed nim:
1) albo Ginko biloba w odmianie Fastigiata, albo coś innego kolumnowego , ale co?
2) albo coś pendula
przepiękne buki Purpurea Pendula widziałam u nas nad jeziorem, zrobię zdjęcie bo cudownie faluja na wietrze. I ten kolor!
Za jakiś czas planuję zdjęcie płotków, ale chcę poczekać aż rośliny za płotkiem (Smaragdy)i u mnie podrosną.
Taki ma być mój widok z balkonu.
Od płotu:
Zebrinusy
Hortensje Vanilla f.
rozplenice z rozchodnikami
na dole Żuraweczki sweet tea (mam własnej hodowli w przedszkolu)
W samym narożniku będą Smaragdy a przed nimi klon.(ten co jest na zdjęciu real foto

Na prawo od klona właśnie te miskanty i vanille (albo dalej Smaragdy i Vanille)
Na lewo: chyba zdecyduję się na hortensję Vanillę, żeby tworzyła nawiązanie, choć marzy mi się też Rhododendron...ale bardziej mnie kuszą kwiatostany hortensji.
a dalej strzyżony narożny ekran z cisów i przed nim:
1) albo Ginko biloba w odmianie Fastigiata, albo coś innego kolumnowego , ale co?
2) albo coś pendula

Za jakiś czas planuję zdjęcie płotków, ale chcę poczekać aż rośliny za płotkiem (Smaragdy)i u mnie podrosną.
Taki ma być mój widok z balkonu.