Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pokażę nasz ogród 23:37, 29 cze 2015

Do góry
asica napisał(a)

Niemożliwa jesteś! Już Ci się hortki pokładają!

Te trawy przy domu masz takie wielki, że kojarzy mi się to z egzotyką.

I zatęskniłam za tą wysoką perovskią patrząc na Twoją, może kiedyś w upalnej wnęce wypoczynkowej sobie wsadzę, byłoby jej tam na suchej patelni idealnie .

Szpaler piękny!
Ogródek Iwony 23:37, 29 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aga, to berberys kolumnowy. Tylko tyle o nim wiem. Pięknie czerwienieje jesienią. Teraz jest bordowy, a jesienią, jak ogień.
Tak było jesienią:

No właśnie poszukuję takiego kolumnowego, mocno czerwonego tylko zależy mi na tym aby były takie przez cały rok,
może Twoja odmiana to Red Torch?
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:36, 29 cze 2015

Do góry

Klamka jeszcze nie zapadła ale więcej jest ZA niż przeciw Do przyszłego poniedziałku decyzję trzeba podjąć bo zaczynamy urlop i bedzie można działac
Tak to jest jak się robi coś bez projektu a jedne rozwiązania wykluczają następne.
For You

Moja działka na Dębowym Lesie 23:35, 29 cze 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
gratuluję 100
tam był dzielżany?
czy to taka pomarańczowo-czerwona rudbekia?

Dzięki
dzielżany ma dwa, ale późniejsze.
Nallar napisał(a)
Nie załapałam się na setną stronę ale gratki przesyłam.

Dziękuję barzdo.I za piękny kwiatusze k też.Jutro maturalne wnyki i świadectwa.ciekawa jestem , jak mojej córci poszło.Trochę się boję.
A mam jutro iśc do szkoły i odebrać za nią.Bo cócia pojechałam do znajomych ( i trochę do pracy) do Anglii.
Nawet jak pójdzie dobrze, to papiery na studia tez mam jej złożyć.Ot dzieci,,
Makowo na Kociewiu 23:33, 29 cze 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Kulkowisko super
Różyczki piękne wszystkie.

Myszko dziękować
dla Ciebie i dla wszystkich odwiedzających na dobranoc
Munstead Wood rzeczywiście jest niesamowita

Ogródek Iwony 23:32, 29 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Miskant LM to numer 1
Bardzo go lubię. To była pierwsza trawka w moim ogrodzie. Zobacz, jesienią fajnie odznaczał się na rabacie:

to dobrze typowałam) prześlicznie;teraz to już bez wahania muszę go mieć.U mnie też berberysy kolumnowe...ale kolor to może też jak u Ciebie(cudenka)..z 3-ch jeden bardziej zielonawy ale okaże się jesienią.
Żywopłotki cisowe. 23:31, 29 cze 2015

Do góry
Clematisy jeszcze małe sadzone w ubiegłym roku. Na pierwszym planie Ernest Markhans i Viola granatowa Dama.

Rogue Cardinal bardzo podobny do Ernesta. Biały to Królowa Jadwiga. bardzo ładny tylko kwiaty później.

Jan Paweł jeszcze mało kwiatków.

Nie pamiętam nazwy ale bardzo ładny coś na U.
Makowo na Kociewiu 23:26, 29 cze 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Kasiu, jak zwyle jestem oczarowany Twoim ogrodem

Po cięciu wetknij pędy bukszpanu między atualnie rosnące krzaczki, ja tak robię i dzięki temu dziury w moihc obwódkach są mniejsze

Miszczuniu dziękuję, dziękuję baardzo i za pomysł też na pewno skorzystam

CZERWONY DOMEK - jak obsadzić wysoki taras? 23:23, 29 cze 2015

Do góry
ależ proszę
mój rozczochrany stożek któremu rdzewieją listki nie wiem czy się tak aklimatyzuje czy złapał jakiegoś grzyba
tu ostróżki miały grać drugie skrzypce a pierwsze miały róże Artemis lecz od ostróżek nie można oderwać oczu tak wybujały [img
Ogródek Iwony 23:17, 29 cze 2015

Do góry
AgaAga napisał(a)

Iwonko co to za berberys

Aga, to berberys kolumnowy. Tylko tyle o nim wiem. Pięknie czerwienieje jesienią. Teraz jest bordowy, a jesienią, jak ogień.
Tak było jesienią:

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 23:17, 29 cze 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Oto co robiliśmy w minione wolne dni.

Zerwana darń.Został tylko kawałek pod basen.On jednak musi poczekać sobie

O Matko! Zerkam od czasu do czasu do Ciebie i myślałam, że rabaty masz już zrobione. A tu sie okazuje, że jeszcze dużo projektowania przed Tobą

To co gotowe fajnie wyglada Kicia też niczego sobie
Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 23:16, 29 cze 2015

Do góry
Witam - prawie że natychmiast po zarejestrowaniu się.
Forum zainteresowało mnie "od pierwszego wejrzenia". Mam nadzieję znaleźć tu wirtualnych przyjaciół i ucieszyć oczy pięknymi zdjęciami.
Ogrodowiskowanie jest u nas w rodzinie cechą genetyczną. Od pierwszego roku życia wzrastałam na działce dziadka, potem działkę posiadali rodzice, następnie miałam działkę własną (kość niezgody w rodzinie - mąż przekonywał się do niej kilka lat). Potem wyprowadziliśmy się z blokowiska na wieś i moje ogrodnicze aspiracje mogły się realizować. A kilka tygodni temu dowiedziałam się, że działkę "do remontu" w środku miasta Wrocławia nabył mój syn...
Mój przydomowy ogród nazwałam Sielankowo. Mieści się on dalekich przedmieściach Zielonej Góry, ma w całości 1700 m2, jest już dość stary, tak jak i jego właścicielka. Mieszkam tu od 13 lat. Włożyłam w w niego mnóstwo pracy, która w znacznym stopniu poszła na marne, bo przyroda jest bezlitosna i wymaga bezwzględnej wierności. Każde zwolnienie tempa pracy kończy się tym, że zaniedbania się sumują, nakładają i ... straszą. Rozrastające się drzewa dają dużo cienia i wymuszają zmianę nasadzeń.
Moim dążeniem jest uporządkowanie i uproszczenie zagospodarowania przestrzeni i dostosowanie mojego ogrodu do moich malejących sił. Minął juz mój zapał do tworzenia "ogrodu botanicznego". Chciałabym wykorzystać to co jest, chciałabym, by otoczenie domu było estetyczne, ciekawe, ale przede wszystkim łatwe w ogarnięciu.
Nie mogę jakoś oderwać się też od corocznego urządzania warzywnika. Mogę cały rok nie jeść pomidorów, ale przez dwa miesiące koniecznie muszę mieć własne. Lubię fasolkę i szpinak nowozelandzki, nie mam sumienia, by wyzbyć się pięknych truskawek, muszę mieć pod ręką trochę ziół i przypraw.
Bardzo chętnie wysłucham rad i przyjmę krytykę.
Pozdrawiam forumowiczów.
Wizytówka - Żwirowy ogród na skarpach.... 23:16, 29 cze 2015

Do góry
Czerwiec
Ogród rozkwitł na dobre oby więcej słońca było w to lato
Zapraszam do wątku aby zobaczyć więcej
Ogródek Iwony 23:14, 29 cze 2015

Do góry
frezja napisał(a)
dzięki...wszystkie pięknie zestawione u Ciebie i decyzja co do wyboru do łatwych nie należy.Mam u siebie Red Baron dopiero od wiosny i drugi wybór to musi paść na miskanta...tylko którego;Morning Light- mimo że pytałam o wysoki-..bardzo na tak.Jak spotkam w jakiejś szkółce to na jednym nie spocznę
pozdrawiam

Miskant LM to numer 1
Bardzo go lubię. To była pierwsza trawka w moim ogrodzie. Zobacz, jesienią fajnie odznaczał się na rabacie:

Makowo na Kociewiu 23:13, 29 cze 2015

Do góry
Charles Austin,

Leśne Wzgórze 23:10, 29 cze 2015

Do góry
Mathildis napisał(a)
wilga nadal zagląda do mojego lasu, ale nie udało mi się zrobić kolejnych zdjęć...
zapewne gdzieś w pobliżu ma gniazdo pliszka siwa, bo jest u nas praktycznie cały czas i bez większych problemów pozwala robić sobie zdjęcia

Ile dowiem się u Ciebie wartościowych rzeczy Też często widuję te ptaki u siebie, ale do tej pory nie wiedziałam jak się nazywają. Ostatnio zachodzą mi za skórę (nie wiem które, ale ptaki), bo rozgrzebują korę, i to przed domem przy bonicach!, żeby mrówki wyjadać. A ja naiwna myślałam, że to pies sąsiada.

Ilekroć jestem u Ciebie w ogrodzie przypomina się mi taka bajka dla dzieci " in the night garden" - totalna psychodela, ale las mają ładny
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 23:10, 29 cze 2015

Do góry
Ja swoje mam już cztery lata zakwitły po 1 roku uprawy wiec kwitną trzeci sezon już
Dla cb kwiat z bliska

Ogródek Iwony 23:08, 29 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Iwonko co to za berberys
Rozpoznawanie bylin 23:04, 29 cze 2015

Do góry
A taki kwiat?

Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 22:59, 29 cze 2015

Do góry
zabaewa napisał(a)
Inwazja też może być piękna
Ale tylko w obiektywie

ledwie poznałam tego ślimaka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies