Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:58, 13 lip 2015

eee_taam napisał(a)
Bogdziu ...a ty to myslisz że wszyscy mają taka pamięc do twarzy i imion(ników) jak ty?

nie nie ...twoje umiejatność...(możliwe ze tego można sie wyuczyć) ...jest ponadprzecietna

Czy też pamietasz tez wszystkie odmiany roślin jakie masz w ogrodzie?

Mie mam specjalnych zdolnosci i nie można sie chyba tego nauczyc ale musiałam głowę gimnastykowac bo trzeba było pamiętac dzieci i po dwoje ich rodziców co rocznie dawało jakies 300 osób. Przychodził ktos i pytał a jak tam moja córka(??????)albo po latach jakies wspominki a kazdy uwazał ze powinnam go pamiętac. Myśle że jestem całkiem przeciętna z zapamiętywaniem a tu miałam łatwiej bo sporo osób juz znałam , od 4 lat co rok są spotkania u mnie na których jest zawsze około 40 osób.Odmiany roślin w ogrodzie pamiętam oczywiscie ale z racji wieku coraz częsciej lepiej pamiętam gdzie mam to zapisane niz jak się nazywa a najgorzej jak chce sobie cos natychmiast przypomniec to za nic nie da rady.I taka ta moja pamięc
Bogdzia 21:02, 13 lip 2015

Urszulla napisał(a)

Ale wszystkie są fantastycznepogodę mieliście nawet fajną, a wydawałoby się że będzie zimno. U mnie dziś 15st...trochę odmiany, ogród w nocy podlało ładnie i dobrze,co mnie cieszy bo czekam na moje hortensje na letniej rabacie. Porobiłam w sobotę porządki w barwinku i zrodziła mi się przy tej okazji cała koncepcja pasa przy ulicy

Pogoda była idealna na takie spotkanie. rano było zimno ale w samochodzie zimno nie jest a potem można było i w krótkim rękawku chodzic.U mnie tez podlało ale było ciepło, 15 stopni to juz ciepło nie jest.Moje hortensje odzyły w większosci ale kwiaty małe, te upały jednak odbiły sie na kwitnieniu. A ja w czwartek jade na nastepna wycieczke ale nie zdradze gdzie bo bym musiała pól Polski odwiedzic a czaas na to nie pozwoli.
Bogdzia 21:09, 13 lip 2015

Milka napisał(a)
Wspaniały wyjazd, ogród, ludzie, fotki całe szczęście są, co z tego że pół Polski cię zna, ważne, że do tego lubi
Co kupiłaś Bożenko?

Irenko niewiele kupiłam. Wszędzie sie chcialo byc równoczesnie i taka szarpanina czy przy stole z kims pogadac czy do sklepu skoczyc a potem do samochodu z doniczkami a blisko nie było , czy ogród zwiedzac. Za mało było czasu , za szybko wszystko sie działo, to jedyna wada tego spotkania bo reszta najwyższy poziom.
Kupiłam dwie krwawnice których nie mam gdzie posadzic i jedną bordowa tawułkę ta mi lepiej do ogrodu pasuje. Do tego dziewczyny przywiozły mi przetacznikowca i róze królową Szwecji no i mnóstwo bylin ze swojego ogrodu. Chciałam kupic jeszcze floksa niemal granatowego ale ma mi dac takiego Renia.No i chciałam trawke ale ma mi przysłac Hania , wiec tylko tyle.Własciwie w planie miałam bzy ale nie było kiedy sie przyjrzec jakie sa bo były tylko w szkółce wiec nie kupiłam.
Bogdzia 21:13, 13 lip 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Święte słowa Każdy chciał mieć fotkę z Tobą bo wszyscy Cię kochamy

Gosiu juz mam wrazenie że moje zdjecie jest na kazdym słupie . Ja tez wWas kocham ale zdjęc chyba powinnismy robic mniej , grupowe by wystarczyło.
Bogdzia 21:14, 13 lip 2015

barbara_krajewska napisał(a)
Bogdziu, Ogrodowisko ma to do siebie, że anonimową być się nie da.

Basiu zauważyłam .
monteverde 21:16, 13 lip 2015

barbara_krajewska napisał(a)
Bogdziu, dorzucam pamiątkowe fotki

Miło się Was ogląda w końcu wiem jak wygląda Kindzia i Mariola i jej zdolny syn stara wiarę znam
Bogdzia 21:17, 13 lip 2015

yolka napisał(a)
Bożenko miło było Cię znuwu zobaczyć. Ilośc osób do ogarnięcia nie pozwoliła dłużej porozmawiać, Pozdrawiam serdecznie

Jolu ja tez bym z kazdym chętnie dłużej pogadała ale tempo było wielkie , mam wielki niedosyt rozmów z ludzmi, co zrobic?W tym roku spotkałysmy się juz dwa razy , moze jeszcze sie spotkamy?
Bogdzia 21:18, 13 lip 2015

monteverde napisał(a)

Miło się Was ogląda w końcu wiem jak wygląda Kindzia i Mariola i jej zdolny syn stara wiarę znam

Szkoda ze Cię nie było bo nowych było więcej ale chociaz na zdjeciach popatrzysz. Pozdrówka Aniu.
Dzidka 22:45, 13 lip 2015

Gocha napisał(a)
Bogdziu jak ja się cieszę że mogłam Cię poznać. Jesteś cudowną, ciepłą, uśmiechniętą osobą o niespożytej energii. Dzięki że tam byłaś.

Mogę tylko podpisać się pod tymi słowami i żałować, że nie mogłam tam być.
chelll 22:45, 13 lip 2015

Bogdzia napisał(a)

W tym roku słońce poparzyło niektóre rh. Szkoda ze nie zamiesciłas zdjęcia bo można by było lepiej ocenic czy to własnie o słońce chodzi. Jeśli pozostałe liscie sa zdrowe to nic nie rób roślina sie zregeneruje. Na taką osłabioną roślinę nie jest dobrze nawozy dawac . te liscie juz sie nie zmienia z czasem opadna i nie bedą szpecic a jesli całe są spalone to mozesz je oberwac. No i oczywiscie dbaj by krzak miał wilgotne podłoże.A najlepiej wklej tu jego zdjecie.

Dziękuję za odpowiedź. Ponieważ dopiero teraz tutaj zajrzałam, zdjęcia zrobię jutro. Byłoby wspaniale, gdyby to tylko było przypalenie. Obawiam się jednak, że to nie słońce, bo akurat ten jest najbardziej w cieniu. Pozostałe chroniłam parasolami przeciwsłonecznymi w upały . Odezwę się jutro. POzdrawiam!