Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Miejsko & sielsko 21:28, 12 lip 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)

no wsysko pokaszzzz, wsysko

Ja też w szeregówce mieszkam, ale póki co mogę se pomarzyć o domku wolno stojącym z dużą działką. Uszczęśliwiłoby mnie tak z 800m2 -1000m2 powierzchni ogrodowej. Wtedy na pewno znalazłabym trochę miejsca na owoce i warzywa, no i na projekt profesjonalny no i na parę innych rzeczy.

Trzeba cieszyć się tym co się ma.
Zrobiłam parę zdjęć aparatem mojego eM i co… pan chodzący porządek szuka no czego?

Kabla hahhahah

Miejsko & sielsko 21:16, 12 lip 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Każdemu życzliwemu nie polecam mieszkania w domu z zabudowie szeregowej.
Ale nie ma co marudzić. Ewelinko co mam pokazać???

no wsysko pokaszzzz, wsysko

Ja też w szeregówce mieszkam, ale póki co mogę se pomarzyć o domku wolno stojącym z dużą działką. Uszczęśliwiłoby mnie tak z 800m2 -1000m2 powierzchni ogrodowej. Wtedy na pewno znalazłabym trochę miejsca na owoce i warzywa, no i na projekt profesjonalny no i na parę innych rzeczy.
Postawić trawkę nad i... 06:59, 12 lip 2014

Do góry
Karabela napisał(a)
Ślicznie, zapisuje się na podglądanie. U mnie też projekt Danusi
Jaki dalas podklad na zielony dach? Mam mikro drewutnie, duzo na sobie nie uniesie a tez chcialabym rojniki

...podkład czyli ziemię? na rojniki i rozchodniki wystarczy ok 7-10 cm ziemi zmieszanej z keramzytem...dlatego to dobra opcja na lekkie konstrukcje drewniane...
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:39, 11 lip 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Zobacz co radziła Agata, ma racje! Może trzeba uderzyć do innego kierownika? Bo to nie jest normalna sytuacja...

Karola,ja się,użerać nie będę ,z resztą mam zbiorniki ,po 2 nie wiem czy mi się to opłaca ,bo tato zapłacił 6 lat temu 1200 zł ,bo projekt,bo podlicznik ,bo hydraulik ,bo odbiór ,a ja nie wiem ile tu ,będę jeszcze mieszkać.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 23:13, 10 lip 2014

Do góry
Może ktoś mi poradzi.
Rzut całego ogrodu (projekt w trakcie przygotowanie):

oraz rzut rabatki przy tarasie:

Kubusiowo II 22:49, 10 lip 2014

Do góry
Noemi kanciki sa ważne bo wprowadzają porządek Ja mam czystą glinę w ogrodzie i jakoś jeszcze niczego nie połamałam

Asuulek bardzo dziękuje za tak miłe słowa. To wcale nie jest tak krótki czas no ale ogród mamy daleko więc wszystko się wlecze
Dekle od oczyszczalni mam zamaskowane korą Wystawały ponad poziom gruntu to je obsypałam ziemią i na to kora. Na tej części mam zasadzone jałowce płożące.
Projekt skarpy pokazywałam wcześniej ale proszę:
Ja nieco pozmieniałam, na przykład dalam na górę trawy a na dół rozchodnik... Poza tym będziemy robić schody na skarpę więc te pasy z lewej strony nie są takie dlugie.

Aneczko no pewnie, że razem A kupiłam tam kocanki, lobelię i smagliczkę

Agnieszko dzięki No skarpa to wyzwanie, szczególnie taka stroma. Generalnie współczuje każdemu kto robi coś na takim terenie

Jagoda dzięki Faktycznie tam jest raj

Beata no coś robić musze Zwariowałabym inaczej Jutro warowuje do ogrodu Teściów

Halinko no bo na parwdę jakoś nie mam coś mi w tym roku nie idzie za bardzo ...ale co ja się będę żalić - trza przetrwać i już

Marta przepraszam, faktycznie przeoczyłam. W tym centrum nie byłam... zresztą w żadnym centrum w Ostródzie. Byłam w Olsztynie w dwóch czy trzech centrach ale to Ania dokładnie jest w stanie wytłumaczyć gdzie ja byłam hahah Generalnie to w naszych okolicach bryndza... no musze szkołkę otworzyć jak nic

Viola dzięki Tak, pod Hakuro jest lawenda
Ogród w skali mikro cz.II 18:10, 09 lip 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
To jajo będzie a kałuża to będzie za żółtko robić.
Naciągniemy troszkę projekt Agnieszki i będzie jak znalazł

Uśmiałam sie z tej opowieści o wadze.. Ten spokój Twojego przypomniał mi mojego ..on też tak ze spokojną mina coś mim odpowiedniego zasunie

A Ty może sprawdż ta swoją wagę , bo jeśli Ty ważysz 5 dych to ja bym muiała ważyć 6.... Noo chyba ,że i moja waga jest zepsuta

W każdym razie słabą płcią to Ty ja bank nie jesteś

Ja tam nie wiem , czy kącik prosty można do miękkiej linii naciągnąć
Ogród w skali mikro cz.II 18:05, 09 lip 2014

Do góry
To jajo będzie a kałuża to będzie za żółtko robić.
Naciągniemy troszkę projekt Agnieszki i będzie jak znalazł
Ogród w skali mikro cz.II 17:57, 09 lip 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Aga, ukłony
Zrobiłaś Ell rewolucje, teraz trzeba zaplanować jak ją wywieźć by zrealizować jej to geometryczne cudeńko

Noo patrz .. To projekt dokładnie dla Ciebie , bo Ty kofasz linijkę chyba bardziej niż ja

A ja stawiać opór bedem
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:01, 09 lip 2014

Do góry
Kot pół dnia śpi. Na moim biurku

Dostałam projekt nawadniania. Ekspresowo. Ale gość chyba zupełnie nie przeczytał moich uwag.. wszędzie dał mi zraszacze, a ja zraszaczy nie chcę! Nie chcę przekopywać całej działki, no i jak on sobie wyobraża zraszacze na rabatach z różami i wysokimi roślinami? Bez sensu
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 12:35, 09 lip 2014

Do góry
bozka napisał(a)
Piękny masz projekt marzenie

Dzięki Bożenko W zasadzie pochwały jak zwykle należą się Danusi, ja tylko powiedziałam jak mniej więcej to widzę
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 12:33, 09 lip 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Przyszłam pogapić się znów na projekt

Olcia, gap się jak tylko najdzie Cię ochota
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 12:31, 09 lip 2014

Do góry
noemi napisał(a)
O jaaaaaaaaaaaaaaaa , piękny projekt , ten zakątek z ciuradełkiem bossski
Oprawić, koniecznie

… jak mam trudny dostęp do skrzypu i ryzyko spalenia roślinki z sąsiedztwa , to pędzel-kuję delikwenta octem i też działa .

Edit. Miłego urlopu

Dzięki Madziu, już się urlopuję - jednym okiem łypię w ogrodowisko, drugim na jezioro.

Pozdrawiam
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 11:52, 09 lip 2014

Do góry
Kamajla napisał(a)
Gabisiu, u Ciebie jak zawsze cudownie róża Schneewitchen super, bardzo mnie się podobie

a widok jeżówki secret romance aż chyta za serce... rok temu odpowiedziałam teściowej, że ja nie chcę u siebie chyba jeżówek, ale wtedy nie miałam pojęcia, że mogą być takie śliczne modele

Macham

Kamilko, róża to jednak (prawdopodobnie) Uetersener Klosterrose…
Jeżówki romansowe koniecznie muszę domówić!

Widziałam projekt u Ciebie….
Cudowne zakątki będą!
Postawić trawkę nad i... 10:49, 09 lip 2014

Do góry
Ślicznie, zapisuje się na podglądanie. U mnie też projekt Danusi
Jaki dalas podklad na zielony dach? Mam mikro drewutnie, duzo na sobie nie uniesie a tez chcialabym rojniki
Pszczelarnia 19:48, 08 lip 2014

Do góry
ewciu
Rabaty Pieta Outdolfa. Widzę u ciebie!
Nie chwaliłaś się że projekt zleciłaś włąsnie jemu.
Ale nawet jakbys je tylko pokzala to by się człek od razu zorientował , że to jego paluszki w tym maczane.
Duet rdestu i jeżówek również cudny!

krwiściąg- jaki on mniej więcej jest wysoki? Ile czasu kwitnie?

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 16:25, 08 lip 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Zamówiłam projekt systemu nawadniającego. Czekam. Zobaczymy co mi gość zaproponuje. Mam zdecydowanie dosyć podlewania ogródka. Jeśli to nie będzie jakiś astronomiczny koszt, a mam nadzieję nie będzie, to się zdecydujemy.

o jezu, ile kopania Was czeka

Karolka, o systemie nawadniającym w funkcjonujacym ogrodzie było chyba w ostatniej lub przedostatniej Magnolii, Witek Danusiowy w roli głównej
To tu... 15:03, 08 lip 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)

zleciłaś projekt jakiejś firmie

Tak, TEJ najlepszej!
To tu... 15:02, 08 lip 2014

Do góry
MAD napisał(a)
Prace ogrodowe leżą i kwiczą. Dzieciaki się ogranęły i jadą na 4 dni do dziadków. My w międzyczasie musimy ogarnąć mieszkanie pod wynajem. W sobotę ślub w rodzinie, a potem wypad na tydzień nad morze. Mam nadzieję, że po powrocie będzie chwila na działania w ogrodzie...

Tymczasem kwestie projektowe zostały skierowane w najlepsze możliwe ręce... Stwierdziłam ostatecznie, że sama nie ogarnę tematu (brak czasu, wiedzy i doświadczenia) i wolę dobrze wystartować niż potem poprawiać i żałować. O. A cieszę się jak dzieciak!

ooo to szybki tydzień się zapowiada zleciłaś projekt jakiejś firmie
To tu... 13:33, 08 lip 2014

Do góry
Kamajla napisał(a)
Znam to uczucie! Super, stąd zapewne wizyta u Danusi Ciekawa jestem bardzo projektu.

Pozdrawiam

Widziałam Twój projekt "na żywo". Robi wrażenie... Przesyłam pozdrowienia!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies