Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

agatanowa 09:01, 09 lip 2014

szerokie, fajne te rabaty masz, u mnie za mało miejsca na takie, musi być troche trawy dla dzieci z piłką
popcorn 09:03, 09 lip 2014

Pod domem

Jasia - obelisk

Pink Fairy od Bożenki posadzona

Nowy nabytek

Pomidorki wreszcie są, ale jeszcze nie da się ich zjeść
popcorn 09:06, 09 lip 2014

Wiedziałam że to tak będzie wyglądać - wszystkich odwiozę i zostaję sama.. z kotem Więc musiał być taki żeby mi się podobał. Mięciutki i zadbany, idealny na kolanka

Rabaty szerokie, może zbyt szerokie, ale muszę zmieścić moje zachciewajki... trawnik kurczy się co roku W piłkę nikt nie gra
agatanowa 09:14, 09 lip 2014

fajnie masz, co tu jeszcze poprawiać

ale kicia będzie buszowała po ogrodzie, jak się przyzwyczai! tylko na razie musicie pilnować, bo musi poznac miejsce i umiec do niego wracać ale koty bardzo szybko to łąpią
Juzia 09:45, 09 lip 2014

Hahaha.... kotek dla córci?
Ładna. Może się przekonam do kotów

popcorn 09:52, 09 lip 2014

Agatko, ciągle poprawiam, ciągle nie jest dobrze. Od weekendu zabieram się za "tyły", M przestawi kompostownik (za płot), w tym miejscu będzie kulkowisko bukszpanowe. I miejsce na ławeczkę. I dalej do tarasu planuję dotrzeć usuwając co tam rośnie i sadząc hosty i żurawki własnej produkcji

No musimy na nią uważać, boi się psów, mam nadzieję nie dostanie zawału - sąsiedzi mają wilczura I droga ostatnio ruchliwa - ciężarówki z kruszywem - kopią ciągnąc kanalizację. Niedługo do nas dotrą.

Justynko, długo się przekonywałam. Jak byłam Mała mieliśmy koty, ale mieszkały w piwnicy, nigdy w domu. Mam nadzieję będzie ok, zwłaszcza "kociego zapachu" się bałam. Na razie nie czuć nic, zobaczymy jak pomieszka z nami dłużej.
Kot dla Młodej, ale wiadomo że ja z nią najwięcej czasu będę spędzać, bo ciągle jestem w domu. I tak jest, siedzi mi teraz na kolanach
Przynajmniej pracować mogę
popcorn 13:01, 09 lip 2014

Kot pół dnia śpi. Na moim biurku

Dostałam projekt nawadniania. Ekspresowo. Ale gość chyba zupełnie nie przeczytał moich uwag.. wszędzie dał mi zraszacze, a ja zraszaczy nie chcę! Nie chcę przekopywać całej działki, no i jak on sobie wyobraża zraszacze na rabatach z różami i wysokimi roślinami? Bez sensu
paniprzyroda 13:26, 09 lip 2014

Karolino, kot
Piękne róże, gromadzisz ich coraz więcej, ale w sumie nie dziwię się wcale, bo dają czadu w tym roku Dzięki za fotkę rutewki, śliczna jest. Mam nasionka od Vivy, ale jeszcze nie posiałam, podobno kapryśna jest, jeśli chodzi o wschody. Nawadnianie też by mi się przydało, oj przydało, ale na razie inne priorytety są. Pozdrówka.
popcorn 13:34, 09 lip 2014

Mariolko, kotka super zadowolona śpi obok kompa; pełen dobrostan

Nasiona zamówiłam razem z werbeną hastata, ale chyba nie orlikolistna tylko inna. Zobaczymy czy coś wzejdzie

Rozmawiam z ludźmi od projektu, chyba dojdziemy do porozumienia

pozdrawiam!
popcorn 14:28, 09 lip 2014

Dogadałam się z panią od projektu. Jest tylko 1 linia kroplująca, 1 sekcja, która obleci mi cały ogródek. Wystarczy jedna bo ciśnienie w takiej instalacji może być minimalne. Koszt linii kroplującej, trójników, szpilek, czujnika deszczu i programatora to z wysyłką 1000 zł. Wraz z trawnikiem, dodatkowe 4 sekcje zraszaczy - 2.500. Dochodzi robocizna. Jak się zdecydujemy na zakup, napiszą nam co i jak gdzie się montuje, myślę że z linią kroplującą moglibyśmy sobie poradzić we własnym zakresie. Hm.