Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Kondzio 09:16, 08 lip 2014

Pszczelarnia napisał(a)

To może w niedzielę wpadniecie do naszego ula?
dam znać bo mamy byś
C we Wrocławiu u naszych znajomych ale maja potwierdzić
agatanowa 09:25, 08 lip 2014

ana_art napisał(a)
najbardziej naturalny na myszy będzie kot i wcale nie żartuję, mieliśmy problem z myszami, łaziły raz przegryzły instalacje w samochodzie, innym razem zrobiły zwarcie w pompie, w domu było kilka. Od kąd mamy kota nie ma kłopotów. Wyłapuje też nornice i krety z okolicy(bo u mnie póki co śladów bytowania tych dwóch ostatnich nie ma)

potwierdzam, u nas jeden (jedna) obsługuje 3 działki, a pewne i na sąsiedzkie się zapędza i jest święty spokój z gryzoniami, wyłapuje dosłownie wszystko

cebule są w całości
MarekW 12:48, 08 lip 2014

a ja narzekam na sąsiedzkie koty co mi lawendę niszczą chyba przestanę, bo mam za darmo spokój z gryzoniami.
Ewo zdjęcia powalające, takie to wszystko śliczne i dopasowane. Rośliny pięknie kwitną i wyglądają całkiem Outdulf'owo
Tarnina 15:29, 08 lip 2014

Jeżówki z rdestem... cudne połaczenie...
gierczusia 16:32, 08 lip 2014

MarekW napisał(a)
a ja narzekam na sąsiedzkie koty co mi lawendę niszczą chyba przestanę, bo mam za darmo spokój z gryzoniami.

Ja też marudząca byłam .. Ale chyba pora to przemyśleć, tak jak pisze Marek
gierczusia 16:39, 08 lip 2014

Rdest jest bosski .. Ukradłam rdeściku od Alinki , ale on jasno różowy i niski..a ten Twoj piękny .. Z jeżowką to wymiata .. Czyy mogłabym prosić o nazwę rdesta i lilii ??

O zapachu gnojówki z żywokostu to tylko sobie pomyślałam .. Wodę rdzawą też sobie poglądałam i już wiem ,że bardzo żałuję ,że przy okazji spotkania u Alinki nie dałam rady z Tobą pogadać ...

Pozdrowionka
malkul 19:48, 08 lip 2014

ewciu
Rabaty Pieta Outdolfa. Widzę u ciebie!
Nie chwaliłaś się że projekt zleciłaś włąsnie jemu.
Ale nawet jakbys je tylko pokzala to by się człek od razu zorientował , że to jego paluszki w tym maczane.
Duet rdestu i jeżówek również cudny!

krwiściąg- jaki on mniej więcej jest wysoki? Ile czasu kwitnie?

Joku 20:11, 08 lip 2014

Dziękuję za info o penstemonie. Ciekawa roślina, tym bardziej że zimuje bez problemu. Dotychczas wydawało mi się że penstemony wymarzają zimą.
Mala_Mi 21:29, 08 lip 2014

Mój penstemon przekwitł i wczoraj go skróciłam o głowę Ale kwitł długo I ma fajne ciemne liście

Dziś krwiściąga co mi przywiozłaś od Tomka posadziłam... długo myślałam gdzie... wykopałam narcyzy.. bo i tak mi je atakuje muchówka, co sie da posadzę gdzieś pomiedzy bylinami.. liście długo żółkną i na przodzie rabaty wygląda to do niczego.. Długo myślałam, ale wykopalam... pół wadra cebul nie zjedzonych przez robala odzyskałam.. A krwiściąg czerwony będzie pasował.. zasłoni nogi liliom...Do towarzystwa dostał brązową trawę co mi sie sama wysiała.. jutro pokażę I żałuję, że jednak nie zamówiłam 3 szt. Ale braki pokryły trawki z odzysku.. będzie pięknie

Twoje rabaty (a nie żadnego Out. ) są najpiękniejsze.. mi sie podoba I patrząc słyszałam szum strumienia
barbara_kraj... 23:05, 08 lip 2014

Zaciekawił mnie ten penstemon 'Mystic', jakże on inny od brodatego, najczęściej spotykanego w ogrodach.
Pozdrawiam Pszczółkę