Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kubusiowo II

Kubusiowo II

ASUULEK 22:57, 09 lip 2014

Witam nieśmiało w twoich pięknych progach. Jestem pod ogromnym wrażeniem tego czego można dokonać w tak krótkim czasie. Ja grzebię się w swoim ogródku i nie ma efektów a u Ciebie .... widać rękę do kwiatów..... Twój ogród Cię kocha !
Nie mogę się napatrzeć na Twoje rabaty. Na pierwszej stronie (zdjęcie przed i po) na jednym zdjęciu widać pokrywy jakby od szamba a na drugim ich w ogóle nie widać - czy one tam są? Jak ty je zamaskowałaś , jakie rośliny tam masz posadzone. Też mam takie pokrywy i od pół roku główkuję jak je zamaskować , tak żeby w razie potrzeby był do nich dostęp.
Mam jeszcze pytanie dotyczące skarpy nad którą teraz pracujesz. Jakie rośliny tam sadzisz? Jeśli to nie jest tajemnicą to proszę napisz mi jakiś plan nasadzenia który robisz. Widzę że one pójdą pasami ale nie mogę rozszyfrować co tam jest... na górze chyba jakaś trawa ale dalej niedowidzę...
Będę wdzięczna za odpowiedzi. Pozdrawiam!
monteverde 23:05, 09 lip 2014

kaisog1 napisał(a)
Do czego sluzy dziecka rower? A do tego

No świetnie Kuba pomaga, a zakupy rozumiem razem robione? co tam kupiłaś oprócz petunii?
AgnieszkaW 06:22, 10 lip 2014

Gosiu, jak pięknie się to wszystko rozrosło Podziwiam pracę na skarpie, ja się jakoś nie mogę zmobilizować, za stromo, trzebaby umocnienia robić... Kanciki perfekcyjne Pozdrówka
Jagodaa 08:13, 10 lip 2014

Śielanka , nie dosyć, że ogród piękny i zadbany, to jeszcze te widoki. Kubusiowo to cudowne miejsce Gosiu...
beta 08:21, 10 lip 2014

Gośka, niemożliwa jesteś....szalejesz na balkonach

i jak widac dziecięcy rowerek może miec wiele zastosowań...zresztą quad też
bużka
zawitka 12:05, 10 lip 2014

Gosia i Ty piszesz że nie masz serca do działki ha ha Same cudne rabatki niebieskości tyle cudnie nawet kubę zagoniłaś do wożenia roślinek Pozdrawiam kanty cudo
martaibartek 16:04, 10 lip 2014

Gosiu Kubusiowo zachwyca! Rabaty są obłędne! Widac, że karmione sercem

martaibartek 16:09, 10 lip 2014

monteverde napisał(a)

Przyjedźcie do Olsztyna, na Wójtowie jest duże Centrum Ogrodniczew Ostródzie w tej nowej hali nic nie ma

Aniu dzięki
Myślałam o tym centrum w Ostódzie przy Szosie elbląskiej.

Gosiu byłaś? pytam ponownie, bo chyba nie zauważyłaś pytania
Viola 17:17, 10 lip 2014

size=640x427]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/65/651998/original.JPG[/img]

Zawsze jak mam problem co z czym posadzić to wiem do czyjego wątku się skierować. Wszystko u Ciebie Małgosiu jest jak z "żurnala". Cudownie! Czy na zdjęciu to lawenda pod hakuro? Świetnie wygląda. Mam trzy drzewka też posadzone w rządku, właśnie myślałam co dać między nie. A tu gotowiec Pozdrawiam.
kaisog1 22:49, 10 lip 2014

Noemi kanciki sa ważne bo wprowadzają porządek Ja mam czystą glinę w ogrodzie i jakoś jeszcze niczego nie połamałam

Asuulek bardzo dziękuje za tak miłe słowa. To wcale nie jest tak krótki czas no ale ogród mamy daleko więc wszystko się wlecze
Dekle od oczyszczalni mam zamaskowane korą Wystawały ponad poziom gruntu to je obsypałam ziemią i na to kora. Na tej części mam zasadzone jałowce płożące.
Projekt skarpy pokazywałam wcześniej ale proszę:
Ja nieco pozmieniałam, na przykład dalam na górę trawy a na dół rozchodnik... Poza tym będziemy robić schody na skarpę więc te pasy z lewej strony nie są takie dlugie.

Aneczko no pewnie, że razem A kupiłam tam kocanki, lobelię i smagliczkę

Agnieszko dzięki No skarpa to wyzwanie, szczególnie taka stroma. Generalnie współczuje każdemu kto robi coś na takim terenie

Jagoda dzięki Faktycznie tam jest raj

Beata no coś robić musze Zwariowałabym inaczej Jutro warowuje do ogrodu Teściów

Halinko no bo na parwdę jakoś nie mam coś mi w tym roku nie idzie za bardzo ...ale co ja się będę żalić - trza przetrwać i już

Marta przepraszam, faktycznie przeoczyłam. W tym centrum nie byłam... zresztą w żadnym centrum w Ostródzie. Byłam w Olsztynie w dwóch czy trzech centrach ale to Ania dokładnie jest w stanie wytłumaczyć gdzie ja byłam hahah Generalnie to w naszych okolicach bryndza... no musze szkołkę otworzyć jak nic

Viola dzięki Tak, pod Hakuro jest lawenda