Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród niby nowoczesny ale... 06:58, 29 cze 2015

Do góry

Ożesz Pani - pojechałaś równo.....uwielbiam!
Magdaleno graby to wspaniały wybór w to miejsce
Cała reszta ogrodu równie "brzydka" ...
Pozdrawiam i miłego tygodnia życzę
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 02:58, 29 cze 2015

Do góry
butterfly napisał(a)
Przetacznik długolistny - kupiony jako First Glory ale to raczej nie ten sądząc po zdjęciach... ktos rozpoznaje?

Veronica spicata Christa.

Podsyp hortensjom trochę glinu to zrobią się niebieskie.
Ogródek Anity 01:34, 29 cze 2015

Do góry
Nie no, muszę ją pokazać. Zdjęcia nie najlepsze, ale i takie się zdarzają

Ogródek Anity 01:22, 29 cze 2015

Do góry

Róże masz piękne, ale najpiękniejsza to zdecydowanie ... Natasha Richardson Jak się kiedyś zdecyduję na te pełne fochów krzewy to o tej pannie będę pamiętać Dzięki tobie Nie mam niestety dobrego jej zdjęcia Szukam teraz i szukam i wszędzie coś nie tak, ja nie wiem o czym ja myślałam... Ty na pewno pokażesz ją lepiej, masz ją na co dzień. Całusy Anitko.
Ogródek Anity 01:13, 29 cze 2015

Do góry

Ogródek Anity 01:11, 29 cze 2015

Do góry

Ogródek Anity 01:10, 29 cze 2015

Do góry

Ogródek Anity 01:08, 29 cze 2015

Do góry
Jeszcze kilka zdjęć ogrodu Anitki moimi oczami Raczej bez komentarzy, bo padam na pysk.
Anitko, jeszcze raz wielkie dzięki. Pozazdrościłam trawniczka i kiedy wróciłam do domu to szybka kawka żeby podelektować się ciszą w pustym domku, papierosek i heja! Już za późno na zastanawianie się czy dam radę- przeleciałam rundupem i po śliwkach Trzymaj więc za mnie kciuki. Wszystkie trzymać!
Dobra, jedziemy, zawalę Ci wątek, bo zdecydować się ciężko

Mój mały skrawek ziemi 00:18, 29 cze 2015

Do góry
Aparatu nie miałam tylko telefon.. jakość do niczego

Ale też tam byłaś ...

Jesteś super towarzyszką wszystkich wypraw
Drzewulcowo 00:14, 29 cze 2015

Do góry
Kapibara napisał(a)
Urlopik nie trzeba wstawać o 5 tylko zimno i mokro, chyba Zośka się opóźniła

i jeszcze takie obrzydlistwo chciało międzylądowanie zrobić na mojej głowie, mój krzyk chyba było słychać w promieniu kilometra

ta szkarada miała z 6 cm!

słabe zdjęcie, ale to chyba pływak żółtobrzeżek...

Pierwszy raz zaglądam do Twojego ogrodu - śliczne masz rabaty i widać że pracowita z Ciebie kobietka

P.S. Dziękuję za chęci podzielenia się roślinami, później napiszę PW.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:11, 29 cze 2015

Do góry
babka napisał(a)

Lubię to !
Aniu tylko tak, nie inaczej
Lubię Twój ogród i Ciebie i to co Ci w duszy gra

Dobranoc.. miłe takie wpisy ..
Orliki tłoczą i tłoczą.. zajadłe cholery jak ja
Miało być 5 minut dla forum..jest godzina

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 00:09, 29 cze 2015

Do góry
Witam. Trawnik wysiany ręcznie w zeszłym roku, w czerwcu tego roku zaczął blednąć w oczach. Przez ostatnie dni pogoda była deszczowa. Ostatni raz trawnik nawożony pod koniec maja nawozem Substral szybko działający NPK 5+7+8 (bardzo słabo się rozpuszcza i długo pozostaje na trawniku). Ziemia piaszczysta z domieszką torfu. Zauważyłem, że w miejscach częściowo zacienionych trawa rośnie bujniej.

Zdjęcie 1 - trawnik przed koszeniem (28-06-2015)

Zdjęcie 2 i 3 - w niektórych miejscach tam gdzie trawa rośnie najmocniej, zaraz przy ziemi widoczne białe coś, jakby nitki z korzonkami i meszkiem. Najwięcej było tego pod stołem. Czy to jakaś pleśń lub grzyb?

Zdjęcie 4 - całość trawnika tak wygląda z bliska, przed koszeniem i grabieniem

Zdjęcie 5 - trawnik po skoszeniu (28-06-2015)

Zdjęcie 6 - po skoszeniu wygrabiłem trawnik po całości, zebrana trawa pachniała jakby gniła i trochę było czuć mułem

Zdjęcie 7 - trawa z bliska po wygrabieniu

A teraz kilka pytań. Czy interweniować z tymi białymi plamami w trawie? Jaki nawóz zastosować by wygląd trawy się poprawił? Jeśli trawa rośnie wolno to czy i tak kosić ją co tydzień? Jaki nawóz zastosować w późniejszym czasie przed zimą?
Żywopłotki cisowe. 00:09, 29 cze 2015

Do góry
Hani widziałaś Trawki ?Kiedy pilnować zbioru nasion? Dalie od ciebie zaczynają kwitnąć.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:08, 29 cze 2015

Do góry
CENTER OF INTEREST miał być.... a mam niestety NN. na szczęście chociaż nie niebieski to jet ładny.. przeżyję, ale irys japoński odmiany NN
W pąku był niebieski .. Jest wyższy od białych irysów japońskich

Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:00, 29 cze 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Aniu to boskie jest

Ślepej kurze ziarno też się trafia Szałwia na przedłużenie rzeczki zamówiona
Jak ja kocham te finkowe szałwie ..

I Juki.... kwitną Są ogromne.... wyższe niż ja i to znacznie

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 23:58, 28 cze 2015

Do góry
Enya73 napisał(a)
[i

Mam nadzieję, że następne dni przyniosą dobrą pogodę i wakacyjną atmosferę. Dobranoc kochaniZmykam do łóżeczka. Pozdrawiam cieplutko.

Anitko , jak rdest się sprawuję ? Znalazłam w internecie sadzonki, ale cena za przesyłkę mnie dobiła poszukam w szkółkach …

Nowa rabata miodzio !
Rozmnażanie hortensji 23:58, 28 cze 2015

Do góry
Witam moje kwietniowe sadzonki

Większość się ukorzeniłą
W małych doniczuszkach "ogrodowa"
Reszta bukietowe, limonka, dwa odcienie różu i biała
Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:56, 28 cze 2015

Do góry
rzulieta napisał(a)
Wszyscy śpią a ja z pączkiem i kawą chodzę i zaglądam Aniu wiesz że Twój ogród jest dla mnie inspiracją? Pewnie nie bo chodzę po cichutku Troszkę się już ośmieliłam i macham słonecznie

Po to wrzucam na forum i upubliczniam co mam, by czuć się w ogrodzie jak u siebie.. i nie ma potrzeby chodzenia cichutko

A o 9 rano już nie śpię od dawna I najczęściej zaliczam już drugą kawę

Zwiewam bo o 6 pobudka .. na kawusię..

Edit.. dla nowych gości jakaś focia musi być

Liliowcowo-liliowo-akantowa z dwóch stron.

Klon palmowy - Acer palmatum 23:56, 28 cze 2015

Do góry
Dobry wieczór. Mam na imię Beata. Przemogłam się i napisałam do Was. To mój pierwszy post. Postanowiłam nie tajniaczyć się już dłuzej i poszukać u Was ratunku dla mojego klona. Od ponad dwóch lat, kiedy to zaczął się budować mój dom, śledzę Ogrodowisko. Do tej pory wszystko próbuję sama. Efekty są powiedzmy jako-takie, ale już 3 sztuki roślin zmarnowałam. Mimo dbałości przy sadzeniu, padły. Teraz patrzę z bólem, jak pada mi klon, na którym mi bardzo zależy. Probowalam tu przebrnąć przez poprzednie strony, ale znalazłam, że może za duża ekspozycja na słońce to przyczyna. Jednak wiem, że te klony pięknie się chowają w słońcu... Mój dzień po dniu pada. Chyba za późno się do Was zwracam po pomoc, bo prawdopodobnie klonik już kona. Czy coś jeszcze da się zrobić, by go uratować? Mam go wydłubać z tego miejsca i posadzić w inne miejsce, niej nasłonecznione, czy może powinnam zadzialać jakimś środkiem. Błagam, poradźcie.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:49, 28 cze 2015

Do góry
Gocha napisał(a)
Aniu jak się strasznie cieszę, że dzięki zaproszeniu Vivy mogłam Cię poznać. Super energetyczna z Ciebie kobieta.
A tu mała porcja fotek z Tobą

Focia dwóch bylinowych fanek

Gosia robisz piękne fotki Nawet moje 6+ nie widać.. i to w pozycji od tyłu i na kolanach.. Czołgałam sietam kilkarazy.. i dalej nie pamiętam jak ta piękna róża się zwała
Gosiu, na drugi raz .. zapraszam Was i do siebie Ogród w podobnym stylu, nie tak pięknie skomponowany jak Vivy, ale łopatą pracuję ostro nad ideałem.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies