Mam pytanie ogólne co do kształtowania rabat na skarpie. Zrobiłam zdjęcie rabatki Głuchołazach
czy tak powinno się układać nasadzenia na skarpie czyli w linii pionowej, która potem tworzy jakby zlewające się fale,
cy raczej w liniach poziomych, które utworzą jakby tarasy na skarpie?
Przymierzam się do zagospodarowania mojej skarpy i chcę tym razem zrobić to z głową.
Mam pytanie ogólne co do kształtowania rabat na skarpie. Zrobiłam zdjęcie rabatki Głuchołazach
czy tak powinno się układać nasadzenia na skarpie czyli w linii pionowej, która potem tworzy jakby zlewające się fale,
cy raczej w liniach poziomych, które utworzą jakby tarasy na skarpie?
Przymierzam się do zagospodarowania mojej skarpy i chcę tym razem zrobić to z głową.
Pierwszy jej sezon, ale kwitnie obficie, ładnie się rozrasta. Oprócz mszyc nic jej nie doskwiera Sliczne ma te kwiatuchy! Takie delikatne, subtelne.. Kolor najlepiej oddaja trzy ostatnie zdjęcia.
Staś. Właściciel bajkowego ogrodu
Rench - wątek RRR Różane rozmaitości Renaty
Madziarzeszów - Mój mały skrawek ziemi
Gocha - Kolorowy ogród do kapitalnego remontu
Marek - Średniowieczny ogród
Danusia - Sosnowo
Danusia - koleżanka Marioli
Dół
Aldona - Lek na całe zło czyli mój ogród
Mała Mi
Viva - Najwspanialszy polski ogród bylinowy czyli Kolorowy ogród na piasku
Dorotka
Mariola/Pani przyroda - Dwa ogrody
I dziewczyna wielu imion i pseudonimów Beatka/Motylek/Butterfly i "bufetowa" - Marzenia i plany vs. rzeczywistość
Bardzo doborowe towarzystwo Zestaw przesympatycznych osób... i bardzo się cieszę, że Ciebie mogę również zaliczyć do tego zestawu
Moi drodzy mam pytanie co myślicie o tej wiacie ??
Kilka dni temu popatrzyłam na całość i stwierdziłam, ze na tak małym terenie jest za dużo budynków i budek, daszków itd. Pomyślałam, że rozbierzemy ten kojec dla psów i w tym miejscu śmiało mógłby powstać kącik grillowy.
Psy w kojcu zamykane są tylko na chwile, w razie "W" więc śmiało mogą mieć ten mniejszy.
Pytanie czy pergola miałaby stanąć na całości czy ograniczyć się do wcześniej zaplanowanego miejsca czyli do drzwi ? Cyprysy oczywiście zrobiłyby stąd wypad.
Liczę na Was
PS. nie paczymy na wieniec na drzwiach ........ to nieudany wytwór - do poprawki