Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 20:42, 26 cze 2015

Do góry
Mokry Abraham Darby

mokry irys

mokre hosty

Działka prawie w Borach Tucholskich 20:41, 26 cze 2015

Do góry
Kasia ten pomarańcz to jest po prosu piękna NN
kolor praktycznie identyczny z oryginałem

Zakątek z fioletową ławeczką 20:40, 26 cze 2015

Do góry

i mój klonik widzę
Kosaćce, irysy (Iris) 20:38, 26 cze 2015

Do góry
i jeszcze jeden -jaki??? syberyjski może jakiś inny jedno pewne variegata

Połowa działki - czyli mam powoli dość 20:38, 26 cze 2015

Do góry
rosa rugosa na 5 seteczke
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 20:38, 26 cze 2015

Do góry
Angielski łubin Masterpiece zadomowił się chyba na dobre tam gdzie sam się wysiał
W tle rabata w przebudowie, jutro się za nią biorę

Trochę szerszego spojrzenia...

Zakątek z fioletową ławeczką 20:37, 26 cze 2015

Do góry
Donia72 napisał(a)
Moja czerwona nn , też ładnie pachnie

ciekawie na mini rabatce,może podpatrzę
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 20:33, 26 cze 2015

Do góry
Jeszcze raz ta rabata bo mi sie spodobała i zrobiłam sporo zdjęć

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:32, 26 cze 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wyrzuć brezent, przekop teren. wybierz chwasty i pozbądź się cyprysika Boulevarda, wyrośnie wielki, zrobi sie brzydki i wyrzucisz go za 5 lat i znowu będziesz planować co posadzić

Zaplanuj może lepszy trawnik i linie rabat jakieś na całym ogrodzie, bo robisz wyodrebnioną, plastikową rabatę w ogrodzie chaotycznie, ona ma do czegoś pasować, z czymś się łaczyć. Sama w sobie nie wiem , z tyłu nic nie ma, chaos świerkowy, pusto za rabatą. To nie tak powinno być.

Otocz ławke hortensjami, innymi kwitnącymi krzewami o pieknych kwiatach (azalie, różaneczniki, wybrałaś najgorsze co może być, śmierdzące jałowce i kłujące ciemne berberysy

Za ławką dosadź "plecy" cis strzyżony wysoki, a patrz na ładne krzewy nie na schnące jałowce w szmacie
W zywopłocie uzupełnij świerki serbskie. podsadź je pachnącymi azaliami, bylinami, trawami,

Ale mnie Danusiu zjechałaś Tylko nie mam żadnych cyprysów tam??
Rabaty kwadratowe są w moim ogrodzie ze trzy stąd to powtórzenie. Nie wiem czemu piszesz tak o berberysach skoro sama je stosujesz u siebie? Nie mogę za bardzo stosować różanecznikow skoro rabata jest w samym słońcu.
To świerki są tyłem dla ławki a żywopłot z cisa zasłaniał by miejsce na ognisko. Muszę wrzucić dalszą perspektywę żeby było wszystko widać

Ten jeden świerk z przyrostami akurat jest do wywalenia bo nie pasuje. Pomiędzy świerkami z lewej chciałam dać trawy miskany
Rozpoznawanie odmian róż 20:22, 26 cze 2015

Do góry
z nazwy i opisu miała być czerwona parkowa

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 20:22, 26 cze 2015

Do góry
Chaber z Pęchcina przetrwał zimę i wypuścił swoje maczugi.

Kondziowy ogrod cz II 20:19, 26 cze 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Admete, a dałabyś jeszcze z kolorem liści klonika?

chyba trochę ciemno.......
Powojnik - Clematis 20:19, 26 cze 2015

Do góry
Błękitny anioł

Działka prawie w Borach Tucholskich 20:17, 26 cze 2015

Do góry

jeden ma za dużo drugi dużo mniej -samo życie(irysy syberyjskie)co do drugiego nie jestem przekonany co to za ptica

a tu niezaprzeczalnie anioł - a dokładniej Błękitny anioł
kwiat niezbyt duży ale anioły są właśnie takie

Thuja "Aureospicata" 20:16, 26 cze 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tak powinien wyglądać szpaler z tui po latach.

A ta tuja to aureospicata? Czy Smaragd?
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 20:12, 26 cze 2015

Do góry
Najpierw zaległości z ogrodu.
Było tak...
Dziewanny, lawenda Hidecote i młodziutka róża Rhapsody in Blue

Miejsko & sielsko 20:10, 26 cze 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)
taki bukiet mój eM mi przyniósł

jestem zadrosna. dawaj mi tęgo męza
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:05, 26 cze 2015

Do góry
Wyrzuć brezent, przekop teren. wybierz chwasty i pozbądź się cyprysika Boulevarda, wyrośnie wielki, zrobi sie brzydki i wyrzucisz go za 5 lat i znowu będziesz planować co posadzić

Zaplanuj może lepszy trawnik i linie rabat jakieś na całym ogrodzie, bo robisz wyodrebnioną, plastikową rabatę w ogrodzie chaotycznie, ona ma do czegoś pasować, z czymś się łaczyć. Sama w sobie nie wiem , z tyłu nic nie ma, chaos świerkowy, pusto za rabatą. To nie tak powinno być.

Otocz ławke hortensjami, innymi kwitnącymi krzewami o pieknych kwiatach (azalie, różaneczniki, wybrałaś najgorsze co może być, śmierdzące jałowce i kłujące ciemne berberysy

Za ławką dosadź "plecy" cis strzyżony wysoki, a patrz na ładne krzewy nie na schnące jałowce w szmacie
W zywopłocie uzupełnij świerki serbskie. podsadź je pachnącymi azaliami, bylinami, trawami,

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:02, 26 cze 2015

Do góry
Dzięki dziewczynki za odwiedziny. Tak - rośliny się bardzo rozrosły i teraz pewnie bym ich mniej wsadziła, no albo kiedyś tam porozsadzam.

O taki bukiecik dostałam od mamusi dziś na wyjście ze szpitala Teraz ogrodowo to tylko popatrzeć sobie moge, ale ze 4 tygodnie i pewnie znów w akcji będę Dla martwiących się - wszystko jest ok i mam nadzieję że tylko będzie lepiej. Nadmuchali mnie jak ropuchę, pooglądali i teraz schodzi ze mnie powietrze i tak ma schodzić przez ok tydzień. Ale muszę bardzo pochwalić lokalny szpital - wszyscy przemili i w dodatku jedzenie pycha i ładnie podane. Kiedyś też wizytowałam inny lokalny i również było super pod względem obsługi. Szkoda, że doświadczenia w mojej rodzinie w polskim szpitalu są tak dalekie od moich doświadczeń, na pewno jest wiele dobrych osób, ale niestety więcej jest tych mniej rewelacyjnych.

A oto kwiatuszki Piękne, prawda?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:00, 26 cze 2015

Do góry
A ona mnie zachwyca batrdzo sie skłaniam ku niej

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies