Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

Juzia 09:52, 10 lip 2015

Ale masz zdrowe bukszpany!!!
Śliczne i ładnie przycięte
BusyBee 09:57, 10 lip 2015

Juzia napisał(a)
Ale masz zdrowe bukszpany!!!
Śliczne i ładnie przycięte

Nic nie mów he he...coby nie zapeszyć
Juzia 09:59, 10 lip 2015

Tfu tfu!
BusyBee 10:07, 10 lip 2015

Juzia napisał(a)
Tfu tfu!

No właśnie
Ewa777 15:48, 10 lip 2015

Kasiu, już w ubiegłym roku, gdy cięłaś tuje, pokazałaś nam, że umiesz to robić. Kulki i stożek bukszpanowy idealne Piękne masz róże Lawenda też mnie zachwyca, u mnie jakaś dziwna odmiana - długie gałązki i ciągle w pąkach.
Anusia 22:45, 10 lip 2015

W tym roku róże u Wszystkich piękne, po prostu cudne.
Teraz jestem na etapie poszukiwania roślin na kulki. Bukszpany ok. ale co poza tym? Przyciełaś swoje po mistrzowsku, gratuluje. Pozdrawiam z Żuław
Aneta1309 08:39, 11 lip 2015

Gdzie nie wejdę tam róze a ja gupia drugi sezon zastanawiam się czemu ich jeszcze u mnie nie ma Buksy po mistrzowsku przyciełaś I jeszce jedno,co Ty dajesz papu tym roślinom,że tak szybko rosną pamiętam tą rabatę na przeciwko tarasy z poprzedniego sezonu i powiem, że pięknie się rozrosła. Muszę chyba z tymi moimi roślinkami poważną rozmowę przeprowadzić bo mam wrażenie,że się ociągają strasznie.
BusyBee 09:43, 11 lip 2015

Ewa777 napisał(a)
Kasiu, już w ubiegłym roku, gdy cięłaś tuje, pokazałaś nam, że umiesz to robić. Kulki i stożek bukszpanowy idealne Piękne masz róże Lawenda też mnie zachwyca, u mnie jakaś dziwna odmiana - długie gałązki i ciągle w pąkach.

Trenuję jak tylko mam mozliwość No i dobrze pamiętasz- wprawiałam się na kilkunastu wielkich szmaragdach
Boję sie tylko bonsai stworzyć, a mam jednego odpowiedniego kandydata przy tarasie. Trzeba by było spróbować, ale zupełnie nie wiem jak się do niego zabrać.

Może za jakiś czas się odważę....
BusyBee 09:57, 11 lip 2015

Anusia napisał(a)
W tym roku róże u Wszystkich piękne, po prostu cudne.
Teraz jestem na etapie poszukiwania roślin na kulki. Bukszpany ok. ale co poza tym? Przyciełaś swoje po mistrzowsku, gratuluje. Pozdrawiam z Żuław

Wiataj Aneczko jesteś kuzynką Gosi?? pamiętam Cię z jej wątku

Większość róż sobie radzi. Problem miałam tylko z aspirynkami i Mary rose, które zamówiłam w tym roku wysyłkowo. Przyszły słabe krzaczki, a teraz 2 z nich zupełnie zżółkły. To pewnie moja wina, ale nie wiem co mogłam zrobić nie tak. Zresztą nawet nie było mnie wtedy w domu, więc którz to wie co sie stało Coś nie mam do nich szczęścia...

A na kulki?? może thuja Danica?? przy tarasie posadziłam kilka sztuk. Są niewymagające i popularne w szkółkach, więc jak się poszuka u producenta to można kupić niedrogo.

Nie mam dobrego zdjęcia, ale tu trochę widać- po cięciu lekko zbrązowiała, ale szybko się zabuduje...

BusyBee 10:05, 11 lip 2015

Aneta1309 napisał(a)
Gdzie nie wejdę tam róze a ja gupia drugi sezon zastanawiam się czemu ich jeszcze u mnie nie ma Buksy po mistrzowsku przyciełaś I jeszce jedno,co Ty dajesz papu tym roślinom,że tak szybko rosną pamiętam tą rabatę na przeciwko tarasy z poprzedniego sezonu i powiem, że pięknie się rozrosła. Muszę chyba z tymi moimi roślinkami poważną rozmowę przeprowadzić bo mam wrażenie,że się ociągają strasznie.

Dawno Cię nie było Anetko Różami zaraziłam się w zeszłym roku, ale nie mam ich za dużo. Na pewno będzie więcej
Róże bardzo by do Twego eleganckiego ogrodu pasowały

Co do rabaty przy tarasie...rzeczywiście jest dość szybki efekt. Ale też rośliny, które tam posadziłam z natury rosną szybko. Miskanty i inne trawy, hortensje i żurawki. Nic tam więcej nie ma no jeszcze 1 kulka i kilka rozchdników, które muszę zabrać, bo się zagłuszają Podlewam czasami florowitem...