Kasiu, już w ubiegłym roku, gdy cięłaś tuje, pokazałaś nam, że umiesz to robić. Kulki i stożek bukszpanowy idealne Piękne masz róże Lawenda też mnie zachwyca, u mnie jakaś dziwna odmiana - długie gałązki i ciągle w pąkach.
W tym roku róże u Wszystkich piękne, po prostu cudne.
Teraz jestem na etapie poszukiwania roślin na kulki. Bukszpany ok. ale co poza tym? Przyciełaś swoje po mistrzowsku, gratuluje. Pozdrawiam z Żuław
Gdzie nie wejdę tam róze a ja gupia drugi sezon zastanawiam się czemu ich jeszcze u mnie nie ma Buksy po mistrzowsku przyciełaś I jeszce jedno,co Ty dajesz papu tym roślinom,że tak szybko rosną pamiętam tą rabatę na przeciwko tarasy z poprzedniego sezonu i powiem, że pięknie się rozrosła. Muszę chyba z tymi moimi roślinkami poważną rozmowę przeprowadzić bo mam wrażenie,że się ociągają strasznie.
Trenuję jak tylko mam mozliwość No i dobrze pamiętasz- wprawiałam się na kilkunastu wielkich szmaragdach
Boję sie tylko bonsai stworzyć, a mam jednego odpowiedniego kandydata przy tarasie. Trzeba by było spróbować, ale zupełnie nie wiem jak się do niego zabrać.
Wiataj Aneczko jesteś kuzynką Gosi?? pamiętam Cię z jej wątku
Większość róż sobie radzi. Problem miałam tylko z aspirynkami i Mary rose, które zamówiłam w tym roku wysyłkowo. Przyszły słabe krzaczki, a teraz 2 z nich zupełnie zżółkły. To pewnie moja wina, ale nie wiem co mogłam zrobić nie tak. Zresztą nawet nie było mnie wtedy w domu, więc którz to wie co sie stało Coś nie mam do nich szczęścia...
A na kulki?? może thuja Danica?? przy tarasie posadziłam kilka sztuk. Są niewymagające i popularne w szkółkach, więc jak się poszuka u producenta to można kupić niedrogo.
Nie mam dobrego zdjęcia, ale tu trochę widać- po cięciu lekko zbrązowiała, ale szybko się zabuduje...
Dawno Cię nie było Anetko Różami zaraziłam się w zeszłym roku, ale nie mam ich za dużo. Na pewno będzie więcej
Róże bardzo by do Twego eleganckiego ogrodu pasowały
Co do rabaty przy tarasie...rzeczywiście jest dość szybki efekt. Ale też rośliny, które tam posadziłam z natury rosną szybko. Miskanty i inne trawy, hortensje i żurawki. Nic tam więcej nie ma no jeszcze 1 kulka i kilka rozchdników, które muszę zabrać, bo się zagłuszają Podlewam czasami florowitem...