Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe skarby

Ogrodowe skarby

Betka 16:56, 06 lip 2015

Poidełko oczywiście muszę dopracować hihihi nie wygląda zbyt ogrodowiskowo !!!
Chociaż kolor podstawki( do doniczki ) jest taki sam jak mostek .
Betka 23:38, 09 lip 2015

Dzisiaj zmieniłam kształt nowej rabaty. Przedłużyłam ją minimalnie i nadałam bardziej opływowe kształty ( bo jakoś mnie ten kont 90 st rozbrajał) posadziłam tam bukszpany - kulki sztuk 2 a przy większych kulach dosadziłam jednego więc jest 3 do 2. Pomiędzy nimi ma być miejsce na ławkę
A w dalszej części zrobiłam zawijaska z buksików no i jeszcze w planach "ławeczkowa rabata"
M zaczął układać kostkę ....pobojowisko jest wszędzie. Dzieci mają radochę a ja mniejszą bo piach jest wszędzie w domu, w ubraniach w kieszonkach i nie tylko hihihiach te dzieci
Magdalenka 08:16, 10 lip 2015

To koniecznie pokazuj co znowu zmieniłaś. Ja mam chyba ogrodowego dołka. Limkę kupiłam 2 tyg temu, jeszcze nie wsadzona tak samo z przetacznikami Koszę tylko trawisko i podlewam, jak gorąco. Nic mi się nie chce, nawet zdjęć świeżych ku pamięci cyknąć...
Betka 22:29, 10 lip 2015

Magdalenka napisał(a)
To koniecznie pokazuj co znowu zmieniłaś. Ja mam chyba ogrodowego dołka. Limkę kupiłam 2 tyg temu, jeszcze nie wsadzona tak samo z przetacznikami Koszę tylko trawisko i podlewam, jak gorąco. Nic mi się nie chce, nawet zdjęć świeżych ku pamięci cyknąć...

Magdalenko nie przejmuj się po prostu musisz odpocząć... wrzucić na ogrodowy luz i relaksować się w pięknym ogrodzie który już masz !!! Pomysły same wpadną ja też nie potrafię na przymus coś modzić - nie wychodzi mi !! Ostatnio mnie naszło ale to dlatego że kładą kostkę w okół domu a że miałam przy schodach wejściowych trochę nasadzeń musiałam z nimi uciec. Były tam hosty, hortensja i szmaragd. Wszystko zostało przesadzone a że szkółkę mam blisko więc podjechałam i tak od słowa do słowa zrobiłam zakupy ( nie spodziewane). Posadziłam jak widzisz wszystko....i już zdążyłam zmienić zarys rabaty wydaje mi się że teraz jest lepiej
Zdjęć nie mam jak zrobię to wstawię
Pozdrawiam
Aneta1309 08:45, 11 lip 2015

U mnie przy kostce w ubiegłym roku też sajgon miałam do tej pory mam piach wymieszany z cementem w rabacie przy wjeździe panowie nie specjalnie się przejeli moimi prośbami z tyłu domu M kładł chodnik to już czyściutko miałam u Ciebie M działa więc będzie ok a dzieciaki niech się brudzą w końcu kiedy jak nie teraz
Betka pokaż fotki nowej rabatki
Zeta 09:29, 11 lip 2015

III jakiś dół czy co ....u mnie też brak czasu ...ale powiem Wam że ogród uspokaja.....jak grzebie w ziemi to nie myślę o problemach
Betka 09:54, 11 lip 2015

Aneta1309 napisał(a)
U mnie przy kostce w ubiegłym roku też sajgon miałam do tej pory mam piach wymieszany z cementem w rabacie przy wjeździe panowie nie specjalnie się przejeli moimi prośbami z tyłu domu M kładł chodnik to już czyściutko miałam u Ciebie M działa więc będzie ok a dzieciaki niech się brudzą w końcu kiedy jak nie teraz
Betka pokaż fotki nowej rabatki

Oj no to faktycznie ci narobili jak to fachowcy! Za to mój fachowiec jest inny hihihi i to całe szczęście
Zdjęcia może dzisiaj wstawię muszę wyrwać się z domu a taki ziąb na dworze brrrrrr
Betka 09:55, 11 lip 2015

Zeta napisał(a)
III jakiś dół czy co ....u mnie też brak czasu ...ale powiem Wam że ogród uspokaja.....jak grzebie w ziemi to nie myślę o problemach

Zetko zgadzam się całkowicie że ogród uspokaja i tym bardziej się cieszę że go mam Ba ja z tych nadpobudliwych hihihihi
Betka 10:19, 11 lip 2015

Zmiana na rabacie jest bardzo mała, zrobiłam miejsce na dwa bukszpany "kulki"

Betka 10:26, 11 lip 2015

Dosadziłam jeszcze kuleczkę z bukszpanu ławka stoi w docelowym miejscu. Muszę tylko jeszcze roślinki wyeksmitować gdzie indziej. Tak więc ławeczka będzie pomiędzy kulkami z bukszpanu. Z jednej strony 3 a z drugiej 2 kuleczki .....a co dalej to się okaże bo ja jakoś nie potrafię konkretnie zaplanować.